to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:16 | 12.04.2021

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Καλλιθέα: Η επίσκεψη Μητσοτάκη απειλεί με διοικητικό πρόστιμο το φαρμακείο

Το σαββατιάτικο τρικ Μητσοτάκη με προμήθεια self test για την κόρη του στην Καλλιθέα δεν έφερε τύχη στον φαρμακοποιό, που δεν είχε δηλώσει ότι θα είναι ανοιχτά.


Το Σάββατο το πρωί ο Κ. Μητσοτάκης βρέθηκε στο φαρμακείο της γειτονιάς του... ή λίγο πιο μακριά, στην Καλλιθέα, για να πάρει self test για την κόρη του, που είναι μαθήτρια Λυκείου. Παραδόξως, μαζί με συνεργείο του Αθηναϊκού Πρακτορείου, κάμερες, φωτογράφους και άλλους ανθρώπους των ΜΜΕ που υποστήριζαν το επικοινωνιακό τρικ. Αλλά το επιτελικό κράτος όπως φαίνεται έκανε πάλι το θαύμα του και επέλεξε φαρμακείο που δεν έπρεπε να λειτουργεί τις συγκεκριμένες ώρες.

Έτσι, μπορεί να αποφεύχθηκε η είσοδος «κανονικών» ανθρώπων που θα ενοχλούσαν τον Κ. Μητσοτάκη και τους φαρμακοποιούς κατά τα... γυρίσματα, αλλά οι τελευταίοι έχουν εκτεθεί πλέον σε διοικητικά πρόστιμα για την πειθαρχική αυτή παράβαση. Εκτός φυσικά εάν υποστηρίξουν ότι τελικά δεν είχαν ανοίξει κανονικά, αλλά μόνο για τις επικοινωνιακές ανάγκες του Κ. Μητσοτάκη (οπότε υπάρχει ένα ερώτημα για το αν προμηθεύτηκε νόμιμα self test η κόρη του...).

Τα φαρμακεία λειτουργούν με ωράρια που διέπονται ταυτόχρονα από τρία πλαίσια:

- το ωράριο του Συλλόγου που είναι το «παραδοσιακό» προ μνημονίων και δεν περιλαμβάνει Σάββατα
- τις εφημερίες στις οποίες δεν περιλαμβάνεται για το Σάββατο το συγκεκριμένο φαρμακείο
- το μνημονιακό «διευρυμένο» ωράριο που όσοι φαρμακοποιοί επιλέγουν (π.χ. για τα Σάββατα), είναι υποχρεωμένοι να το δηλώνουν στον Σύλλογο και την Περιφέρεια για κάθε δίμηνο.

Κατά συνέπεια, ο μόνος τρόπος που θα μπορούσε νόμιμα να ανοίξει το φαρμακείο στη συμβολή των οδών Δαβάκη και Σωκράτους στην Καλλιθέα, που «επισκέφτηκε» με την κόρη του και κουστωδία δημοσιογράφων, φωτογράφων και τηλεοπτικού συνεργείου ο Κ. Μητσοτάκης, θα ήταν να έχει ο φαρμακοποιός δηλώσει ότι το τρέχο δίμηνο θα λειτουργεί τα Σάββατα.

Οι πίνακες ωστόσο που είναι αναρτημένοι για το διευρυμένο ωράριο Μαρτίου-Απριλίου, αναφέρουν ότι οι κ.κ. ΝΥΧΑΣ ΜΙΧΑΗΛ και ΝΥΧΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ για το συγκεκριμένο έχουν δηλώσει ότι θα λειτουργούν στο διευρυμένο ωράριο μόνο Δευτέρα ως Παρασκευή από τις 8 το πρωί ως τις 8 το βράδυ (στη σελίδα 30 της λίστας).

Πηγές από τον κόσμο των φαρμακοποιών αναφέρουν ότι εφόσον συνάδελφός τους λειτουργεί χωρίς να είναι αναρτημένη ούτε εφημερία ούτε διευρυμένο ωράριο, έχει υποπέσει σε πειθαρχική παράβαση που τιμωρείται με πρόστιμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)