to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:55 | 28.09.2017

Πολιτισμός

«Καλλιτέχνες στην Αθήνα - Πόλη της Κρίσης»: 5 με 23 Οκτωβρίου στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης

Το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζουν στην Ελλάδα την έκθεση «Καλλιτέχνες στην Αθήνα – Πόλη της Κρίσης» η οποία θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 5 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου


Το Παράρτημα Ελλάδας του Ιδρύματος Ρόζα Λούξεμπουργκ σε συνεργασία με το Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης παρουσιάζουν στην Ελλάδα την έκθεση «Καλλιτέχνες στην Αθήνα – Πόλη της Κρίσης».

Μετά την παρουσίαση στο Βερολίνο, στο Ίδρυμα Ρόζα Λούξεμπουργκ τον Ιούνιο του 2017, η έκθεση «Καλλιτέχνες στην Αθήνα – Πόλη της Κρίσης» θα παρουσιαστεί στο Ίδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης από τις 5 μέχρι τις 23 Οκτωβρίου.

Η οικονομική κρίση έχει προ πολλού αποτυπωθεί εκτός από την ζωή των κατοίκων της και στον ιστό της πόλης. Τα κλειστά μαγαζιά που δεν άντεξαν, τα εγκαταλελειμμένα κτίρια που  καταρρέουν, οι γωνίες των δρόμων  που γίνονται πρόχειρα "σπίτια" για τους άστεγους,  τα πεζοδρόμια που μεταμορφώνονται σε στέκι για την εξάρτηση, όλα αυτά και πολλά άλλα συνθέτουν το καινούριο αθηναϊκό αστικό τοπίο. Η Κρίση εγγράφεται  στη ζωή, αποτυπώνεται στην πόλη  και η Τέχνη την παρακολουθεί και συνδιαλέγεται μαζί της.

14 καλλιτέχνες μέσα από φωτογραφικά ντοκουμέντα, βιογραφικές λεπτομέρειες, εικαστικά έργα, καλλιτεχνικές και πολιτικές δηλώσεις και εγκαταστάσεις βίντεο, συνομιλούν, δημιουργούν, αποτυπώνουν την Αθήνα της Κρίσης δημιουργώντας ένα καινούριο πλαίσιο στο οποίο συνυπάρχουν η ζωή, η καλλιτεχνική δημιουργία και η οικονομική κρίση.

Συμμετέχουν οι καλλιτέχνες:

Balesi, EleannaCacao Rocks

Christofi, Stella

Dimitrakopoulou, Venia

Karalis, Babis

Katsoudas, Dimitris

Kontellis, Andreas

Lowery, Todd

Lotek

Merantzas, Dimitris

Poulantza, Natassa

Psychopedis, Jannis

Ralli, Ioanna

WD (Wild Drawing)

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν στις 5 Οκτωβρίου, ώρα 20:00

Χώροι ΙΜΚ: Εκθεσιακοί χώροι Ισόγειο, 1ος όροφος, 2ος όροφος

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης: Δευτέρα - Κυριακή, 18:00 - 22:00

Είσοδος ελεύθερη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)