to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:50 | 09.11.2017

Πολιτική

Κάλλιο Κουφοντινόδενε, παρά Μαρεβογύρευε...

Το μεγαλύτερο μέρος των δελτίων ειδήσεων αναλώθηκε στην άδεια Κουφοντίνα και στην αναπαραγωγή της σχετικής σπέκουλα της Ν.Δ. που άδραξε την ευκαιρία να δημιουργήσει προπέτασμα καπνού και να κάνει τον σχετικό αντιπολιτευτικό θόρυβο ώστε οι αποκαλύψεις για το #mareva_gate να εξαφανιστούν από την επικαιρότητα. Ακολούθησαν τα ρεπορτάζ για τον κατηγορούμενο για τη δολοφονία της Δώρας Ζέμπερη. Ο χρόνος που απέμεινε ήταν ελάχιστος για τις θετικές προβλέψεις της Κομισιόν, τη μείωση της ανεργίας, την Ευρω-αραβική Διάσκεψη που διεξάγεται στην Αθήνα, την ομιλία του πρωθυπουργού. Χρόνος για Paradise Papers και offshore δεν περίσσεψε...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...


 

Χυδαία σπέκουλα από τη ΝΔ με αφορμή την άδεια Κουφοντίνα

«Δεν αποφυλακίζεται ο Κουφοντίνας, δεν επανακρίνονται οι πράξεις του. Δεν πήρε η κυβέρνηση την απόφαση για την άδεια», δήλωσε ο Σταύρος Κοντονής απαντώντας στην επιχείρηση κλίματος τρομοκράτησης από τον Κυρ. Μητσοτάκη και τη Ντ. Μπακογιάννη οι οποίοι επί της ουσίας ζήτησαν τη μη εφαρμογή του νόμου για τις άδειες και συνέχισαν την ακροδεξιάς κοπής «καραμέλα» περί ανομίας. (αναλυτικά)


 

«Κρεσέντο διασποράς ψευδών ειδήσεων από τη ΝΔ αποσκοπεί στη συγκάλυψη του σκανδάλου της offshore της κ. Μητσοτάκη»

Η τακτική της δήθεν ιερής αγανάκτησης αποσκοπεί στη δημιουργία τεχνητής έντασης, τη συγκάλυψη του σκανδάλου μεγατόνων για την offshore της κυρίας Μητσοτάκη, ενώ η εξαλλοσύνη της πυροδοτεί ντροπιαστικά περιστατικά αυτοδικίας που γυρίζουν την ελληνική κοινωνία 200 χρόνια πίσω, σχολιάζουν κυβερνητικές πηγές. (αναλυτικά)


 

«Ο κ. Μητσοτάκης πρέπει δημοσίως να απαντήσει σχετικά με την προέλευση των χρημάτων και τις δραστηριότητες της εταιρείας»

«Η σπουδή να έρθει στην κορυφή της δημόσιας συζήτησης τόσο ο νόμος Παρασκευόπουλου όσο και τώρα η άδεια στον Κουφοντίνα αλλά και συνολικά η εμμονή της ΝΔ για την τάξη και την ασφάλεια, υποκρύπτουν το στρατηγικό αδιέξοδο της ΝΔ στα ζητήματα της οικονομίας στα οποία είχε επενδύσει και ακόμη περισσότερο φανερώνουν τη διάθεσή της να αποκρύψει τα ζητήματα που έχουν προκύψει τόσο με την υπόθεση του κ. Αυγενάκη όσο και με την υπόθεση των offshore». (αναλυτικά)



 

Οι άνεργοι λιγότεροι από 1 εκατ. για πρώτη φορά μετά το 2011

Στο 20,6% περιορίστηκε περαιτέρω το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα τον Αύγουστο εφέτος έναντι του αναθεωρημένου προς τα άνω 23,4% τον Αύγουστο 2016 και του αναθεωρημένου προς τα κάτω 20,9% τον Ιούλιο 2017. (αναλυτικά)

 


 

Η Ελλάδα έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα της κρίσης και βρίσκεται σε μια νέα εποχή

Πρόσκληση στον αραβικό κόσμο να σπεύσει να αξιοποιήσει τη σημαντική επενδυτική ευκαιρία που προσφέρει σήμερα η Ελλάδα, απηύθυνε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, κατά την εναρκτήρια ομιλία του στη δεύτερη Ευρω-Αραβική Διάσκεψη, η οποία πραγματοποιείται, σήμερα και αύριο, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών. (αναλυτικά)



 

«Επιστροφή στην Ανάπτυξη»

Δημοσιονομικό πλεόνασμα, σημαντική μείωση του δημοσίου χρέους και της ανεργίας προβλέπει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή για την Ελλάδα, για την επόμενη τριετία. (αναλυτικά)


 

 

«Για να μπεις στη ΧΑ έπρεπε να δείρεις Πακιστανούς» - «Στις πορείες είχαμε συνοδεία την αστυνομία»

Στην κατάθεση της, η μάρτυρας αναφέρθηκε στον κατηγορούμενο πυρηνάρχη Νίκαιας, Γιώργο Πατέλη, τονίζοντας τις ιδιαίτερα καλές σχέσεις του με τον τότε επικεφαλής του Αστυνομικού Τμήματος της περιοχής, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Στις πορείες είχαμε συνοδεία την αστυνομία». (αναλυτικά)

 



Δεν απαιτεί πρόσθετα μέτρα το ΔΝΤ

Το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο δεν βλέπει κίνδυνο απόκλισης από τους δημοσιονομικούς στόχους που έχουν τεθεί στο ελληνικό πρόγραμμα και συνεπώς δεν απαιτεί τη λήψη πρόσθετων μέτρων. (αναλυτικά)


 

Ντάισελμπλουμ: Τα μέτρα που έχει πάρει η Ελλάδα έχουν τονώσει την απασχόληση, θα στηρίξουμε με ελάφρυνση χρέους

Ο Γ. Ντάισελμπλουμ επισήμανε ότι, σε συνέχεια όλων αυτών των μεταρρυθμίσεων, το Eurogroup έλαβε την απόφαση να στηρίξει την Ελλάδα στην επιστροφή της στις αγορές, αποφασίζοντας την ελάφρυνση του χρέους. (αναλυτικά)


 

Οι καταθέσεις μου στις Βρυξέλλες, ένα ακόμη από τα δεκάδες fake news και συκοφαντίες του Αδ. Γεωργιάδη

«Εγώ δεν έχω ούτε ακίνητα στο εξωτερικό, ούτε offshore, ούτε έχω βγάλει χρήματα από την Ελλάδα στο εξωτερικό» δήλωσε ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού και Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, σχολιάζοντας σχετική αναφορά στο πρόσωπό του, που έκανε χθες από το βήμα της Βουλής ο αντιπρόεδρος της ΝΔ. (αναλυτικά)


 

Εισαγγελική παρέμβαση για επιλεκτικές διαρροές πορισμάτων από τον Στουρνάρα

Παρέμβαση της Εισαγγελίας διαφθοράς για αποκάλυψη του Documento και του Documentonews σχετικά με ενέργειες του Κεντρικού Τραπεζίτη της χώρας, Γιάννη Στουρνάρα, όπως επιλεκτικές διαρροές πορισμάτων, που προκαλούν επιπτώσεις στις τράπεζες και στην ελληνική οικονομία. (αναλυτικά)


 

Νέα μείωση του ELA για τις ελληνικές τράπεζες

Σύμφωνα με την ΤτΕ η μείωση αυτή «αντανακλά τη βελτίωση της ρευστότητας των ελληνικών τραπεζών, λαμβανομένων υπόψη των ροών που προέρχονται από καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα και από την πρόσβαση των τραπεζών στις χρηματοπιστωτικές αγορές». (αναλυτικά)


 

Ανοίγει ο δρόμος για την ανάδειξη του Σκοπευτηρίου Καισαριανής

Η μελέτη προϋπολογισμού 190.000 ευρώ θα χρηματοδοτηθεί από ίδιους πόρους της Περιφέρειας. (αναλυτικά)


 

Επικίνδυνα fake news για μετανάστη που δήθεν κάνει άσεμνη χειρονομία σε εικόνα

Κυκλοφορεί είδηση που αναφέρει ότι ένας μετανάστης στην Μυτιλήνη έκανε άσεμνη χειρονομία σε εικόνα του Αρχαγγέλου Μιχαήλ, γνωστού και ως Ταξιάρχη. Ο ΑΝΤ1 παρουσίασε το βίντεο από την κάμερα ασφαλείας και τις δηλώσεις του ιδιοκτήτη του περιπτέρου, Ηλία Μπάνη, όπου έγινε το περιστατικό. Επιβεβαιώνεται όμως η είδηση; (αναλυτικά)


 

Αύξηση 2,4% για τη βιομηχανική παραγωγή τον Σεπτέμβριο

Την ίδια στιγμή η παραγωγή των μεταποιητικών βιομηχανιών αυξήθηκε κατά 1,3%. (αναλυτικά)


 

Ξεκινά η διαδικασία των αποζημιώσεων για όσους επλήγησαν από τη ρύπανση του «Αγία Ζώνη»

Την πληρωμή αποζημιώσεων για όσους θεωρούν ότι έχουν πληγεί οικονομικά από την ρύπανση που προκάλεσε η βύθιση του δεξαμενόπλοιου «Αγ Ζώνη ΙΙ» στον Σαρωνικό στις 10 Σεπτεμβρίου, ενέκρινε το Διεθνές Ταμείο Αποζημιώσεων από Ρύπανση Πετρελαίου (International Oil Pollution Compensation, IOPC). (αναλυτικά)


 

Ξεκίνησε η καταβολή προνοιακών επιδομάτων Σεπτεμβρίου κι Οκτωβρίου

Ξεκινά σταδιακά από σήμερα η καταβολή των προνοιακών επιδομάτων στην πλειονότητα των 112 δήμων της χώρας. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)