to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 22.12.2013

πηγή: babushkagr.blogspot.gr

Κοινωνία

Καλλιμάνης ΑΕ: Στέλεχος της εταιρείας παρέσυρε με το αυτοκίνητο του την πρόεδρο των εργαζομένων

Στέλεχος της εταιρείας Καλλιμάνης ΑΕ παρέσυρε με το αυτοκίνητο του τη πρόεδρο των εργαζομένων του εργοστασίου, οι οποίοι βρίσκονται σε απεργία.



Οι εργαζόμενοι της εταιρίας Καλλιμάνης ΑΕ, βρίσκονται σε πολυήμερες απεργιακές κινητοποιήσεις με αποκλεισμό του εργοστασίου στο Αίγιο, είναι απλήρωτοι από τα τέλη Νοεμβρίου ( μάλιστα η τελευταία πληρωμή ήταν έναντι προηγούμενων οφειλών) καθώς επίσης γιατί προ 2 περίπου εβδομάδων η εργοδοσία τους πρότεινε μείωση των μισθών κατά 7%, καθημερινές 2ωρες υπερωρίες χωρίς αμοιβή.

Να σημειωθεί πως πέρυσι η εργοδοσία προχώρησε σε μείωση κατά περίπου 10% των αποδοχών τους.

Έτσι, το πρωί του Σαββάτου και ενώ οι εργαζόμενοι βρίσκονταν έξω από τις πύλες του εργοστασίου, εμπόδισαν τη διάβαση ενός στελέχους της εταιρείας, ακολούθησε ένταση και τελικά το στέλεχος της επιχείρησης προσπάθησε να περάσει με το αυτοκίνητό του την πύλη και τραυμάτισε την πρόεδρο των εργαζομένων κα Παπαντωνοπούλου που βρισκόταν πίσω από τα κάγκελα και στη συνέχεια αποχώρησε με το ίδιο αυτοκίνητο. Ακολούθησε πανδαιμόνιο, κλήθηκε το ΕΚΑΒ για να μεταφέρει την τραυματία στο Νοσοκομείο Αιγίου όπου φρουρείτε καθώς το στέλεχος της επιχείρησης τη μήνυσε μαζί με άλλους δυο εργαζόμενους.


Η απεργία των εργαζόμενων συνεχίζεται, ενώ υπάρχει μεγάλο κύμα αλληλεγγύης από απλό κόσμο, σωματεία και φορείς.
 

_____________________

Η ανακοίνωση της Αυτόνομης Παρέμβασης Αιγιαλείας:

Οι μάσκες έπεσαν

Είναι κοινός τόπος πλέον ότι η κυβέρνηση των μνημονίων νομοθετεί καθ υπαγόρευση των ΤΡΟΙΚΑΝΩΝ αφεντάδων τους

Στόχος αυτών , εκτός των άλλων, είναι και η κατάργηση των εργασιακών σχέσεων ,των εργατικών κεκτημένων και η επιστροφή των εργασιακών σχέσεων στο μεσαίωνα .

Νομοθετεί με ΠΔ , με τροπολογίες του μεσονυχτίου επιδεικνύοντας έναν ιδιότυπο ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ και ταυτόχρονα στέλνει μήνυμα με πολλούς αποδέκτες .

Αυτό το μήνυμα <<παρελήφθη >> και από την εταιρεία κατεψυγμένων προϊόντων ΚΑΛΛΙΜΑΝΗΣ και το εφάρμοσε στους απεργούς εργαζόμενους οι οποίοι  απαίτησαν την πληρωμή δεδουλευμένων και αρνήθηκαν ακόμα μία μείωση μισθού

Ξεπέρασε όμως κάθε προηγούμενο και στέλεχος της εταιρείας και μέλος της οικογένειας ΚΑΛΛΙΜΑΝΗ αδιαφορώντας για την ανθρώπινη ζωή προκλητικά παρέσυρε με το αυτοκίνητό του την πόρτα εισόδου του εργοστασίου και τραυμάτισε την πρόεδρο των εργαζομένων

Μιμούμενος, κατά κάποιον τρόπο τον διδάξαντα Λιάπη, προκειμένου να αποφύγει τις συνέπειες του νόμου μήνυσε την εργαζόμενη , η οποία νοσηλεύεται στο νοσοκομείο για να επιτευχθεί συμβιβασμός .

Η ΑΥΤΟΝΟΜΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ Αιγιάλειας καταδικάζει την ΔΟΛΟΦΟΝΙΚΗ συμπεριφορά και συμπαρίσταται στον αγώνα των εργαζομένων .

Αυτή η πολιτική με ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΑΝΑΤΡΑΠΕΙ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)