to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

8:40 | 18.07.2013

πηγή: https://left.gr/91

Πολιτική

Καληνύχτα, κ. Σόιμπλε...

Το κύριο άρθρο της Αυγής


Ασθμαίνοντες και περιδεείς οι δίδυμοι συγκυβερνήτες Σαμαράς - Βενιζέλος υποδέχονται σήμερα στην Αθήνα τον απεσταλμένο της σιδερένιας καγκελαρίου Μέρκελ.

Ο υπουργός Οικονομικών της καγκελαρίου έρχεται ως πραγματικός γκαουλάιτερ να επιβλέψει, να "αξιολογήσει", να "επιταχύνει" τις μαύρες επιδόσεις των υπάκουων μαθητών των νεοφιλελεύθερων συνταγών του Βερολίνου. Δύο μήνες πριν από την επερχόμενη κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση στη Γερμανία, ο "πολύς" κ. Σόιμπλε έρχεται να δώσει "αναπνοή" στήριξης στο τραγικό κυβερνητικό δίδυμο, ακριβώς για να "εξασφαλίσει" μια προεκλογική πορεία στα μέτρα που θέλει η Μέρκελ και οι σύμμαχοί της.

Οι Γερμανοί αφεντάδες γνωρίζουν καλά ότι το "success story" του Σαμαρά (και του Βενιζέλου βεβαίως-βεβαίως) έχει προ πολλού γίνει καπνός και ότι η κοινωνία μας είναι "επί ποδός" αγώνων κατά των βάρβαρων "πολιτικών" που υφίσταται.

Σόιμπλε και Μέρκελ γνωρίζουν καλύτερα και από τον "πεσμένο" τελευταία Γ. Στουρνάρα ότι η ελληνική οικονομία βυθίζεται στο αδιέξοδο των μνημονιακών συνταγών, όμως προσφέροντας μεγαλόστομες "στηρίξεις" και μερικά "καθρεφτάκια" για "ιθαγενή" κατανάλωση θεωρούν ότι κερδίζουν τον προεκλογικό χρόνο τους, ώστε αν επανεκλεγούν, μετά να επιληφθούν κατά το δοκούν!

Σαμαράς - Βενιζέλος προσφέρουν δεκάδες χιλιάδες θύματα των απολύσεων στον βωμό της υποταγής τους σε Μέρκελ - Σόιμπλε και μέσα στον καλοκαιρινό τρόμο τους απαγορεύουν με τον συνήθη αυταρχισμό και τις όποιες κινητοποιήσεις ώστε να παρουσιάσουν μια "ήσυχη" πόλη την ώρα της επίσκεψης.

Μέσα στην  ανησυχία τους για τις πολιτικές, οικονομικές, κοινωνικές εξελίξεις βαυκαλίζονται ότι με τον εξουσιαστικό τους πέλεκυ θα ξεπεράσουν και αυτό τον γύρο συσσώρευσης οργής.

Όμως, ο πραγματικός εφιάλτης τους, η πολιτική ανατροπή τους, πλησιάζει και ό,τι και αν σερβίρουν προπαγανδιστικά, όσο και αν εκβιάζουν ή εκμαυλίζουν, δεν αποτρέπεται. Το μαύρο που σκορπίζουν διαμιάς στην ελληνική κοινωνία με όλα τα πιθανά και απίθανα μέτρα τους και η διογκούμενη αντίσταση και ο αγώνας των λαών φέρνουν όλο και πιο κοντά το πολιτικό τέλος τους, σκοτεινιάζει ήδη για την "πορεία" της παραπαίουσας συγκυβέρνησης.

Αλλά και τα χρέη της ναζιστικής Γερμανίας (αποζημιώσεις και κατοχικό δάνειο) προς τη χώρα μας δεν πρόκειται να επιλυθούν με κυβερνήσεις τύπου Σαμαρά - Βενιζέλου, ούτε βέβαια με τη σημερινή κυβέρνηση του Βερολίνου. Ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπορεί να έρχεται σήμερα με τον μανδύα του "υποστηρικτή", μπορεί να μη "δει" κοντά του διαδηλωτές, όμως είναι βέβαιο ότι "ακούει" τους συμπολίτες μας να του λένε αγωνιστική "καληνύχτα", όπως "καληνύχτα" στις νεοφιλελεύθερες πολιτικές λένε με τους αγώνες, αύριο με την ψήφο τους, και άλλοι Νοτιοευρωπαίοι συναγωνιστές.

Η δική μας καληνύχτα είναι εφιάλτης για το Βερολίνο, αλλά και το εγχώριο συγκυβερνητικό δίδυμο...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)