to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:40 | 01.11.2018

πηγή: Στο Κόκκινο

Κοινωνία

«Καλή ήταν παλιά η αδήλωτη εργασία, τώρα να συνηθίσουμε στην κανονικότητα των κλαδικών συμβάσεων»

Αδικαιολόγητο είναι το πρόβλημα που έχουν δημιουργήσει οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης, δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα, να συνηθίσουν στην κανονικότητα και στην νομιμότητα, τόνισε ο ΓΓ του υπουργείου Εργασίας Ανδρέας Νεφελούδης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά


Για τις αντιδράσεις στο θέμα των κλαδικών συμβάσεων στον τουρισμό και τα ξενοδοχειακά, ο κ. Νεφελούδης σημείωσε ότι «το πρόβλημα έχουν δημιουργήσει οι ξενοδόχοι της Θεσσαλονίκης, αδικαιολόγητα κατά την άποψή μου, θα συζητήσω και με αυτούς, όσο και με τους εργαζόμενους ... Δεν υπάρχει κανένα νομικό θέμα, οτιδήποτε άλλο, να συνηθίσουν στην κανονικότητα και στην νομιμότητα», είπε χαρακτηριστικά.

«Προβλήματα έχουμε να συζητήσουμε, όπως την εποχικότητα του επαγγέλματος, διάφορα να συζητήσουμε συνολικά, αλλά άλλο το ένα και άλλο το άλλο. Ποτέ το υπουργείο και οι εργαζόμενοι δεν θα πρέπει να είναι θύματα εκβιασμού», συνέχισε ο κ. Νεφελούδης. «Καλή η συνήθεια της αδήλωτης εργασίας παλιά, ας πάμε τώρα στην κανονικότητα, να την συνηθίσουμε. Δεν το συζητάμε καν, επιλογή μας και επιλογή κανονικότητας είναι» η εφαρμογή της σύμβασης.

Στο μέτωπο των άλλων κλαδικών, «πάμε πολύ μεθοδικά, έχουμε ήδη προχωρήσει στην κλαδική της ραδιοφωνίας με την ΕΤΕΡ και την ΕΙΡΑ για τεχνικούς και ηχολήπτες. Έχουμε δώσει τα στοιχεία στον Ειδικό Γραμματέα να μας πει την εφαρμογή του νόμου για την Ένωση Ξένων Αεροπορικών Εταιρειών, ενώ ή περιμένουμε στοιχεία ή θα λειτουργήσουμε αυτεπάγγελτα για όλες τις άλλες που είναι σε ισχύ, μεταλλεία, καπνοβιομηχανία, σε μία σειρά άλλες ... προωθούμε όσο μπορούμε την υπογραφή και νέων κλαδικών για να τις επεκτείνουμε», όπως τόνισε.

Αναφερόμενος γενικά στο μέτωπο της ανεργίας, ο κ. Νεφελούδης υπογράμμισε ότι πλέον «κοντεύουμε να πέσει η ανεργία, κατά την κυβερνητική θητεία του ΣΥΡΙΖΑ, κατά 10 μονάδες από εκεί που την παραλάβαμε ... μπορούμε να πέσουμε άλλες δύο μονάδες μέσα στο 2018 και με τα προγράμματα που έχουμε αναπτύξει, αλλά και με μία σειρά άλλων πρωτοβουλιών, όπως η εντατικοποίηση των ελέγχων για την αδήλωτη εργασία, όπως και με τις επενδύσεις, που δημιουργούν επίσης ένα νέο περιβάλλον».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)