to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:29 | 06.06.2018

Κοινωνία

«Καλή επιτυχία!» από τον υφυπ. Παιδείας στους μαθητές που δίνουν Πανελλήνιες

Στη μάχη των Πανελλαδικών οι μαθητές...


«Ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές και τις μαθήτριες μας που συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις καλή δύναμη και τους καλούμε να εμπιστευτούν τις δυνάμεις και τις γνώσεις που αποκόμισαν και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν το στόχο τους. Χωρίς αμφιβολία, με το ταλέντο και τις δεξιότητες σας θα μπορέσουμε να χτίσουμε μια εύρωστη και πιο δίκαιη κοινωνία για όλους», αναφέρει στο μήνυμα του για την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων ο υφυπουργός Παιδείας Δημήτρης Μπαξεβανάκης.

Ολόκληρο το μήνυμα του:

Αγαπητοί εκπαιδευτικοί, μαθητές και μαθήτριες

Η φετινή σχολική χρονιά στα Επαγγελματικά Λύκεια και τα Εργαστηριακά Κέντρα της χώρας υπήρξε ουσιαστική, γεμάτη αισιοδοξία για την Επαγγελματική Εκπαίδευση, γεγονός που οφείλεται τόσο στην εντατική προσπάθεια του Υπουργείου Παιδείας να αναβαθμίσει την Επαγγελματική Εκπαίδευση αλλά πρωτίστως οφείλεται στο καθημερινό δικό σας έργο στα σχολεία και στις καινοτόμες δράσεις που υλοποιείτε. Κοινή μας πεποίθηση και στόχος που έχει αρχίσει να πραγματώνεται είναι να καταστεί το Επαγγελματικό Λύκειο ισότιμη επιλογή των νέων αποφοίτων Γυμνασίων και Λυκείων, ένα Λύκειο με προοπτική που παρέχει διευρυμένες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές δυνατότητες.

Την προηγούμενη χρονιά πραγματοποιήθηκαν ουσιαστικές αλλαγές με την αναμόρφωση της δομής του ΕΠΑ.Λ., τη διεύρυνση της πρόσβασης σε ΤΕΙ (ποσοστό 20%) και σε Πανεπιστήμια (ποσοστό 5%), τη θεσμοθέτηση της πρόσβασης σε 2ετή τμήματα επαγγελματικής εκπαίδευσης των Πανεπιστημίων και των ΤΕΙ, και την καθολική εφαρμογή του «Μεταλυκειακού Έτους- Τάξη Μαθητείας», το οποίο συμβάλλει στην εργασιακή προοπτική των αποφοίτων των ΕΠΑΛ. Επιπλέον, ξεκίνησε πιλοτικά σε εννέα ΕΠΑ.Λ. φέτος ενώ αναμένεται να επεκταθεί σε όλα τα ΕΠΑ.Λ. της χώρας με τη νέα σχολική χρονιά το πρόγραμμα «Μια Νέα Αρχή στα ΕΠΑ.Λ.», που στοχεύει στην ενίσχυση της εκπαιδευτικής διαδικασίας με την εφαρμογή ‘εναλλακτικής ενισχυτικής διδασκαλίας’, την ‘ψυχοκοινωνική στήριξη’, την υιοθέτηση του ‘θεσμού του Συμβούλου Καθηγητή και του Συμβουλίου Τάξης’, τη δημιουργία ‘υποδομών τηλεδιάσκεψης και δικτύωσης- διασύνδεσης των ΕΠΑ.Λ.’. και την υλοποίηση Σχεδίων Δράσης (projects).  Τέλος, έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση ύψους 70 εκ. € για την προμήθεια και εγκατάσταση εξοπλισμού ΤΠΕ σε σχολικές μονάδες καθώς και εργαστηριακού εξοπλισμού των ΕΠΑΛ και ΙΕΚ.

Με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, να θυμίσουμε ότι είμαστε περήφανοι για τους μαθητές και τις μαθήτριές μας, που κατάφεραν πέρυσι για πρώτη χρονιά να εισαχθούν σε πανεπιστημιακές σχολές υψηλής ζήτησης, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι τα ΕΠΑΛ αποτελούν ισότιμη εκπαιδευτική επιλογή ανάλογα με τις κλίσεις και τα ενδιαφέροντά τους. Γι’ αυτή την επιτυχία αξίζουν εξίσου θερμά συγχαρητήρια και στους εκπαιδευτικούς μας, που στήριξαν έμπρακτα την προσπάθεια των μαθητών.

Ευχόμαστε ολόψυχα στους μαθητές και τις μαθήτριες μας που συμμετέχουν στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις καλή δύναμη και τους καλούμε να εμπιστευτούν τις δυνάμεις και τις γνώσεις που αποκόμισαν και να δώσουν τον καλύτερο εαυτό τους για να πετύχουν το στόχο τους. Χωρίς αμφιβολία, με το ταλέντο και τις δεξιότητες σας θα μπορέσουμε να χτίσουμε μια εύρωστη και πιο δίκαιη κοινωνία για όλους.

Καλή επιτυχία!

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)