to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Κάλεσμα του ΣΥΡΙΖΑ για τη Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη

Παγκόσμια Ημέρα Δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη: Την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου, στην Πλατεία Συντάγματος η συγκέντρωση (6 μμ)


Αναλυτικά η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ: 

Οι εικόνες καταστροφής του Αμαζονίου από τις αλλεπάλληλες πυρκαγιές το περασμένο καλοκαίρι συγκλόνισαν ολόκληρο τον κόσμο. Αλλά δεν είναι μόνο αυτές.

Η προστασία του περιβάλλοντος δεν είναι απλώς ένα σύνθημα. Είναι ζήτημα επιβίωσης του ίδιου του πλανήτη, ο οποίος απειλείται καθημερινά από μια σειρά ανθρωπογενών δραστηριοτήτων που καταστρέφουν το κλίμα, όπως η ολοένα και αυξανόμενη χρήση ορυκτών καυσίμων ή η αποψίλωση των δασών, υπονομεύουν τη βιοποικιλότητα, μολύνουν την ατμόσφαιρα και τους υδάτινους πόρους.

Ολόκληρος ο πλανήτης απειλείται από την κλιματική αλλαγή, οι επιπτώσεις της οποίας, δυστυχώς, γίνονται πλέον καθημερινά ορατές. Η συνειδητή άρνηση της κλιματικής αλλαγής από τους ισχυρούς του πλανήτη για την εξυπηρέτηση συγκεκριμένων οικονομικών λόμπυ, κάνει την κατάσταση ακόμα πιο ασφυκτική. Ο συντονισμός των δράσεων όλων των κινήσεων και πρωτοβουλιών των πολιτών αποτελεί απαραίτητη προϋπόθεση προκειμένου να ληφθούν άμεσα μέτρα για την αντιμετώπιση της κλιματικής αλλαγής.

Στο πλαίσιο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ καλεί όλους τους πολίτες να στηρίξουν με την παρουσία τους τις κινητοποιήσεις που θα διεξαχθούν στην Αθήνα (Πλατεία Συντάγματος, στις 6 μ.μ.) αλλά και σε μια σειρά άλλων πόλεων της χώρας στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Δράσης για τη σωτηρία του πλανήτη, την Παρασκευή 20 Σεπτεμβρίου. Η βιωσιμότητα του πλανήτη μας αφορά όλες και όλους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)