to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:55 | 05.09.2013

Κοινωνία

Κάλεσμα του Συλλόγου Νοσηλευτών Εσύ ν. Λασιθίου

Το ΔΣ του Συλλόγου Νοσηλευτών ΕΣΥ ν. Λασιθίου εκφράζει την αντίθεση του με την ακολουθούμενη από την κυβέρνηση πολιτική στο χώρο της δημόσιας υγείας.


Με τη διαθεσιμότητα εκατοντάδων νοσηλευτών και  τα κλεισίματα Νοσοκομείων και τμημάτων,  

με το πάγωμα των προσλήψεων τη στιγμή που συνταξιοδοτούνται χιλιάδες νοσηλευτές πλέον κάθε χρόνο, 

με την παραβίαση των εργασιακών νόμων στα προγράμματα εργασίας των νοσηλευτών  (12ωρη ανάπαυση μεταξύ δύο βαρδιών, 2 repo και 1 νύχτα την εβδομάδα), 

με την ανάθεση στους νοσηλευτές κάθε είδους αλλότριων καθηκόντων μέσα στα Νοσοκομεία, 

με τη μη ένταξη των νοσηλευτών του ΕΣΥ στο ασφαλιστικό καθεστώς των βαρέων και ανθυγιεινών, όπως ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα,

με τη συνεχή μισθολογική υποβάθμιση των νοσηλευτών-τριων  (κόψιμο 13ου - 14υ μισθού, πάγωμα μισθολογικής και βαθμολογικής εξέλιξης εδώ και δύο χρόνια) παρά τις προ το αντίθετο προεκλογικές υποσχέσεις τις κυβέρνησης ("όχι άλλες μειώσεις μισθών, όχι άλλα μέτρα")

με  τη συνεχή υποχρηματοδότηση των Νοσοκομείων και των άλλων δομών της δημόσιας υγείας, που οδηγεί σε συνεχείς ελλείψεις υλικών και κακή ποιότητα τους.

Μέσα σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες οι νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του ΕΣΥ στο ν. Λασιθίου και σε όλη τη χώρα δίνουν καθημερινά τον καλύτερο τους εαυτό  στις κλινικές και στα τμήματα, στα ΤΕΠ και στα εξωτερικά ιατρεία, στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας και στις μονάδες τεχνητού νεφρού, στα τμήματα ψυχικής υγείας, στα χειρουργεία και στα αναισθησιολογικά τμήματα, όπου υπάρχει ανάγκη νοσηλευτικής φροντίδας.  Και το κάνουν για το καλό των ασθενών, έχοντας πλήρη συνείδηση της σπουδαίας σημασίας του επαγγέλματος, και παρά την έλλειψη ανάλογης κοινωνικής αναγνώρισης.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους νοσηλευτές και νοσηλεύτριες του νομού Λασιθίου να συνεχίσουν τη σκληρή τους προσπάθεια και παράλληλα να συμμετάσχουν σε κάθε αγώνα και πρωτοβουλία σε όλο το νομό προς την κατεύθυνση της ανατροπής αυτής της   πολιτικής που διαλύει τη δημόσια υγεία.

Καλούμε παράλληλα σωματεία, συλλόγους και θεσμικούς φορείς από το νομό μας να ξεκινήσουμε μια προσπάθεια ώστε να υπάρξει κοινή και συντονισμένη δράση για την προστασία των κοινωνικών αγαθών (υγεία, παιδεία, αυτοδιοίκηση) και για την ανατροπή αυτής της κυβερνητικής πολιτικής που απαξιώνει και διαλύει κοινωνικές κατακτήσεις δεκαετιών, θίγει εργαζόμενους στον ιδ. και δημόσιο τομέα, επαγγελματίες, συνταξιούχους και αγρότες και διαλύει την κοινωνία προς όφελος συγκεκριμένων  συμφερόντων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)