to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:36 | 19.04.2013

Πολιτική

Το κάλεσμα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών στις εκδηλώσεις για την 21η Απριλίου

Την Κυριακή 21 Απρίλη, για πρώτη φορά οργανώνονται σε μια σειρά πόλεις συγκεντρώσεις, πορείες και εκδηλώσεις με αφορμή την μαύρη επέτειο του στρατιωτικού πραξικοπήματος στις 21/4/1967 που κράτησε 7 χρόνια.


Στην Αθήνα, την Θεσ/νίκη, τον Βόλο, την Πάτρα, τα Χανιά, την Ζάκυνθο και σε πόλεις ακόμη πόλεις της χώρας, δεκάδες οργανώσεις, κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες προχωρούν ενωτικά σε ένα προσκλητήριο αγώνα συνθήματα: ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΧΟΥΝΤΑ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΣ – ΨΩΜΙ ΠΑΙΔΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Την ώρα που ολοένα περισσότεροι άνθρωποι βυθίζονται στη μνημονιακή φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση, οι αντιστάσεις του λαού μας αντιμετωπίζονται με ένταση του αυταρχισμού, εμπέδωση μιας "δημοκρατίας έκτακτης ανάγκης", απόπειρα στραγγαλισμού κάθε δικαιώματος και ελευθερίας που κατακτήθηκε με αγώνες στην περίοδο της μεταπολίτευσης. Οι τροικανές κυβερνήσεις μας το θυμίζουν καθημερινά ολοένα και περισσότερο.

Πατώντας πάνω στο έδαφος της καταστολής των αντιστάσεων και στην προστασία που τους παρέχουν πολλά ΜΜΕ αλλά και ένστολοι "Προστάτες του Πολίτη", οι Χρυσαυγίτες αμετανόητοι νοσταλγοί της χούντας και του ναζισμού, ονειρεύονται ανοιχτά την αναβίωσή τους.

Γι' αυτό καλούμε κάθε εργαζόμενο, άνεργο και νέο, κάθε δημοκρατικό πολίτη, κοινωνικό και πολιτικό φορέα που δεν βολεύεται με την σύγχρονη μνημονιακή εκδοχή αυταρχικής δημοκρατίας και θεωρεί πως χρειάζεται αποφασιστικά και ενωτικά να σταματήσουμε τη φασιστική απείλή να συμμετάσχει στις κινητοποιήσεις της Κυριακής 21 Απρίλη. Είναι εκδηλώσεις μνήμης και αγώνα, υπεράσπισης των δημοκρατικών δικαιωμάτων και ελευθεριών της εποχής μας.

Στην Αθήνα:

Κυριακή 21/4, 5 μ.μ., στο Πάρκο Ελευθερίας (πρώην ΕΑΤ – ΕΣΑ ), Λ. Βασσιλίσης Σοφίας:

Συγκέντρωση – Συναυλία με τους

Φοίβο Δεληβοριά, Φτωχούς Συγγενείς, Bandalusia

& ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Μέχρι στιγμής, συμμετέχουν :

Δίκτυο Κοινωνικής Υποστήριξης Προσφύγων και Μεταναστών, Κίνηση“Απελάστε το Ρατσισμό”, Antinazi Zone – YRE, Δημοτική Κίνηση "Ανοιχτή Πόλη", Πρωτοβουλία “ΙΘΑΓΕΝΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ”, Δίκτυο για τα Πολιτικά και Κοινωνικά Δικαιώματα, Κυριακάτικο Σχολείο Μεταναστών, Αντιφασιστικό Μέτωπο Παιδείας, Αντιφασιστική Επιτροπή Μεταξουργείου – Κεραμεικού – Ακαδημίας Πλάτωνα, Αντιφασιστική Επιτροπή Πολυγώνου– Γκύζη, Πρωτοβουλία Ενάντια στο Φασισμό και τη Ρατσιστική Βία Καλλιθέας, Πρωτοβουλία δημιουργίας Αντιφασιστικής Επιτροπής στη Νέα Ιωνία, Κίνηση Κατοίκων 6ης Διαμερισματικής Κοινότητας Αθήνας, Κέντρο Αγωνιστικής και Πολιτιστικής Αλληλεγγύης των Λαών Τουρκίας – Ελλάδας (ΚΑΠΑ), Συνδικάτα, Κινήσεις Δικαιωμάτων, Αντιδικτατορικοί Αγωνιστές.

Στηρίζουν ως τώρα, οι πολιτικοί φορείς:

ΑΚΟA, ΑΠΟ, ΔΕΑ, Κόκκινο, Νεολαία ΣΥΝ, Ξεκίνημα, Πρωτοβουλία των 1000, ΣΥΡΙΖΑ

Με δικές τους ανακοινώσεις, στην κινητοποίηση της Αθήνας, καλούν:

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,

Κίνηση για τις Ελευθερίες και τα Δημοκρατικά Δικαιώματα της Εποχής μας (ΚΕΔΔΕ)

Στην υπόλοιπη Ελλάδα, καλούμε στις παρακάτω κινητοποιήσεις & εκδηλώσεις που οργανώνονται από τοπικούς φορείς:

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Κυριακή 21/4, Συγκέντρωση και πορεία, 6 μ.μ., Άγαλμα Βενιζέλου

ΠΑΤΡΑ: Παρασκευή 19/4, Συγκέντρωση - Εκδήλωση, 7 μ.μ. στον ΕΣΠΕΡΟ

ΒΟΛΟΣ: Κυριακή 21/4, Εκδήλωση, 6 μ.μ., Παραλία Βόλου (Ηρώο)

ΧΑΝΙΑ: Σαββατοκύριακο 20 – 21/4, Αντιφασιστικό Φεστιβάλ Σχολείων, στο Πνευματικό Κέντρο Χανίων

ΖΑΚΥΝΘΟΣ: 19/3 - 22/4, «Σχολικός Μήνας κατά της βίας, του ρατσισμού και του φασισμού»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)