to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:03 | 26.10.2012

Κοινωνία

Κάλεσμα του Κυριακάτικου Σχολείου Μεταναστών στις αντιφασιστικές διαμαρτυρίες του Σ/Κ

28η Οκτωβρίου: 1940 – 2012… Ο αγώνας συνεχίζεται ενάντια στα μνημόνια και τους σύγχρονους ταγματασφαλίτες.


Γιατί να ασχολούμαστε με ιστορικά ζητήματα αυτή την περίοδο που οι εργαζόμενοι και οι φτωχοί άνθρωποι υποφέρουν; Όπως έλεγε και κάποιος σοφός: "ένας λαός που ξεχνάει την ιστορία του είναι καταδικασμένος να την ξαναζήσει". Kαι γι’αυτό ακριβώς σήμερα κάποιοι προσπαθούν να την διαστρεβλώσουν και να την σβήσουν...Ε, λοιπόν αυτοί έχουν όνομα και είναι η κυβέρνηση των πλουσίων, η λεγόμενη τρικομματική κυβέρνηση του Μνημονίου και η εφεδρεία της: οι νεοναζί της Χρυσής Αυγή

Δυο λόγια για την ιστορική επέτειο :

Ο ιταλικός φασισμός, με όνειρο την «αυτοκρατορία της Μεσογείου», επιτέθηκε στην Ελλάδα προσδοκώντας μια εύκολη νίκη που θα έντυνε με τις γνωστές φασιστικές φανφάρες για να αποπροσανατολίσει τον ιταλικό λαό από την όλο και εντεινόμενη φτώχεια του. Το ξεψυχισμένο ΟΧΙ του Μεταξά είναι το δειλό "ΟΧΙ" ενός φιλοχιτλερικού δικτατορίσκου που φοβόταν να κάνει ακόμη και νόθες εκλογές. Το "ΟΧΙ" αυτό το εκφώνησε εκ μέρους της Μοναρχίας, δεν είχε να κάνει σε τίποτα με  αντιφασισμό και τα δημοκρατικά του πιστεύω. Ήταν μια επιλογή της άρχουσας τάξης της χώρας μας για συμμαχία με τον αγγλικό ιμπεριαλισμό και τίποτα άλλο. Για τον ελληνικό λαό όμως το ΟΧΙ, ξέφυγε από τα όρια του παιχνιδιού των «από πάνω» και έγινε καταιγίδα κινητοποίησης και επίθεσης στα φασιστικά στρατεύματα. Ο κόσμος άρχισε να βλέπει με άγριο μάτι την ηγεσία του επιτελείου και την Μοναρχία. Γι’αυτό ο Μεταξικός αρχηγός του στρατού Τσολάκογλου, υπέγραψε την παράδοση του στρατού στους γερμανους ναζί, ενώ ακόμη πολεμουσε. Για αυτή την προδοτική του πράξη ανταμείφθηκε από τους κατακτητές: τον έκαναν τον πρώτο κατοχικό πρωθυπουργό της χώρας.  Παρά την μυθολογία περί "εθνικής ενότητας", η αντίσταση στους φασίστες κατακτητές (ιταλούς, γερμανούς και βούλγαρους) δεν ήταν πανεθνική. Πολλοί πολιτικοί συνεργάστηκαν με τους ναζί, άλλοι εντάχθηκαν στα «Τάγματα Ασφαλείας» που δίναν όρκο στον Χίτλερ και βεβαίως οι πλούσιοι έλληνες έγιναν πλουσιότεροι σαν μαυραγορίτες. Η συνέχεια του ηρωικού αγώνα στα βουνά της Αλβανίας ήταν το ΕΑΜ, ο φάρος που οδήγησε τον ελληνικό λαό στο μεγαλύτερο κίνημα αντίστασης στην χιτλερική κατοχή σ’ όλη την Ευρώπη.

Να γιατί σήμερα κάποιοι προσπαθούν για να ξεχάσουμε την ιστορία μας:

Θέλουν να μας πείσουν πως το νόημα της 28ης Οκτωβρίου είναι να υποταχθούμε στους τραπεζίτες, στους τροϊκανούς και την κυβέρνηση Σαμαρά, στο όνομα του "εθνικού συμφέροντος". Να υποστούμε την εξαθλίωση και την ανεργία του Μνημονίου, για να πάρουν οι τραπεζίτες τη δόση τους. Να μην απεργούμε, να μην κατεβαίνουμε στο δρόμο ενάντιά τους αλλά να τα βάλουμε οι φτωχοί με τους φτωχότερους: τους μετανάστες, τους άπορους και τους άστεγους, τους τοξικοεξαρτημένους, τις πόρνες, κ.λ.π., τα πιο εξαθλιωμένα θύματα των Μνημονίων τους. Να κυνηγάμε τους μικροπωλητές και όχι τους χοντρέμπορους μαυραγορίτες που θησαυρίζουν από το "παρεμπόριο".  Τα βαποράκια αλλά όχι τα κυκλώματα διακίνησης ναρκωτικών. Τις οροθετικές γυναίκες αλλά  όχι το κράτος που διαλύει κάθε δομή πρόνοιας και τα νοσοκομεία. Τα μωρά των μεταναστών και όχι το Υπουργείο Υγείας που κλείνει βρεφονηπιακούς σταθμούς για όλα τα παιδιά λόγω υποχρηματοδότησης.

Η ναζιστική Χρυσή Αυγή, είναι ο καλύτερος σύμμαχός τους στην απόπειρα αποπροσανατολισμού του λαού. Οι μαχαιροβγάλτες μπράβοι της νύχτας που επιτίθενται μόνο στους αδύναμους και τους φουκαράδες, δεν είναι "μάγκες" αλλά οι καλύτεροι φίλοι του Μνημονίου. Γι' αυτό στη βουλή υπερασπίζουν το φίλο τους τον τραπεζίτη Σάλα (που πήρε δώρο την Αγροτική Τράπεζα), το φίλο τους το Λάτση (για την υπόθεση ενός πλωτού μουσείου), τις μεγάλες ΠΑΕ (ψηφίζοντας μαζί με ΠΑΣΟΚ και ΝΔ για τη φορολογική ασυλία τους). Γι' αυτό οι Προστάτες του Πολίτη έχουν γίνει προστάτες του Χρυσαυγίτη. Τους κάνουν πλάτες και βασανίζουν αντιφασίστες στη ΓΑΔΑ. Γι' αυτό κανένας Χρυσαυγίτης δεν έχει πάει φυλακή, οι υποθέσεις τους στα δικαστήρια αναβάλλονται συνέχεια (π.χ. Σκορδέλη) , ενώ όσοι καταδικάζονται τη σκαπουλάρουν με τις ελαφρύτερες ποινές (Βέροια).

Μη μασάς στο ΦΑΣΙΣΜΟ και το ΡΑΤΣΙΣΜΟ. Εχθρός μας είναι οι ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ και η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ τους. Πες το δικό σου ΟΧΙ στα ΜΝΗΜΟΝΙΑ της ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ και στους σύγχρονους ΤΑΓΜΑΤΑΣΦΑΛΙΤΕΣ ΧΡΥΣΑΥΓΙΤΕΣ υπηρέτες του ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ. Όλοι μαζί για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ.

Δρασεις στη Θεσσαλονίκη
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ:
* στην ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ (Σάββατο 27/10, 19:00 στην ΕΔΟΘ,
Προξένου Κορομηλά 51) με τους ΚΑΘΗΓΗΤΕΣ της πόλης για την οργάνωση της ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΑΥΛΙΑΣ στις 10/11
* στις ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΜΝΗΜΟΝΙΩΝ ΚΑΙ ΦΑΣΙΣΜΟΥ:
27/10 10:00π.μ. στην ΧΑΝΘ, 28/10 10:00π.μ. Μπότσαρη με παραλιακή.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)