to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:39 | 19.12.2012

left.gr

Κοινωνία

Κάλεσμα του Δικτύου Επισφαλώς Εργαζομένων - Ανέργων: Να τους ανατρέψουμε!

Όλοι και όλες στη Διαδήλωση των Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στις 18.00, στα Προπύλαια


Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ συνεχίζει ασταμάτητη το καταστροφικό της έργο με την ψήφιση και εφαρμογή νέων μνημονιακών πολιτικών λιτότητας που βαθαίνουν την ύφεση. Αυτή τη φορά ψηφίζοντας το Μνημόνιο 3 ο κόσμος της εργασίας δέχεται μία ακόμη σκληρή επίθεση στα εργασιακά του δικαιώματα με περεταίρω απελευθέρωση των απολύσεων, νέο κύμα μειώσεων σε μισθούς, συντάξεις και επιδόματα και την ουσιαστική θεσμοθέτηση του «εργαζόμενου – λάστιχο». 


Το νέο εργασιακό μοντέλο που μας φέρνουν στηρίζει την ύπαρξη του στις στρατιές των ανέργων που δημιουργούν οι βάρβαρες μνημονιακές πολιτικές και βασίζεται σε ενοικιαζόμενους εργαζόμενους μέσω ΜΚΟ, σε αυτοαπασχολούμενους με μπλοκάκι και αβέβαιες συμβάσεις έργου και  σε εργαζόμενους με συμβάσεις – μη συμβάσεις – ορισμένου χρόνου από πέντε μήνες έως και μια ημέρα στις πιο ακραίες περιπτώσεις, ωράρια λάστιχο και μισθούς πείνας.


Τη στιγμή που οι επισήμως καταμετρημένοι άνεργοι από την ΕΛΣΤΑΤ είναι 1.295.203, δηλαδή η επίσημη καταγεγραμμένη ανεργία έχει εκτιναχθεί στο 26%, η κυβέρνηση Σαμαρά επιμένει στην ίδια αδιέξοδη πολιτική λιτότητας που υποθάλπει το μέλλον μας. Ούτε λόγος για το πραγματικό ποσοστό της ανεργίας το οποίο σύμφωνα με το ΙΝΕ/ΓΣΕΕ υπερβαίνει το 30%.


Κι ενώ θέλουν να μας κάνουν τους σύγχρονους σκλάβους του 21ου αιώνα, ετοιμάζοντας για εμάς ένα μέλλον βουτηγμένο στην αβεβαιότητα μέσα σε μία κοινωνία εξατομίκευσης και κοινωνικού κανιβαλισμού, οργανωνόμαστε, βγαίνουμε στο δρόμο και επιφυλάσσουμε την ανατροπή τους. Διεκδικούμε δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας και μισθούς που να καλύπτουν τις ανάγκες μας, δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, ελεύθερη πρόσβαση στα ΜΜΜ και σε κοινωνικά αγαθά ψυχαγωγίας και πολιτισμού για τους άνεργους/ες, καθώς και την κατάργηση όλων των αντεργατικών νόμων που ελαστικοποιούν τις σχέσεις εργασίας μας. Διεκδικούμε το μέλλον μας! Διεκδικούμε ζωή με αξιοπρέπεια!



Όλοι και όλες στη Διαδήλωση των Ανέργων και Επισφαλώς Εργαζομένων
την Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012, στις 18.00, στα Προπύλαια

ΔΙΚΤΥΟ Επισφαλώς Εργαζομένων – Ανέργων


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)