to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:56 | 25.09.2012

Κοινωνία

Το κάλεσμα της “Θεσσαλίας της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας” στην απεργία της Τετάρτης

Ανακοίνωση-κάλεσμα συμμετοχής στην αυριανή (26/9) γενική απεργία την οποία προκήρυξαν ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ, με τη συμμετοχή και των ελευθέρων επαγγελματιών, εμπόρων και αυτοαπασχολούμενων, εξέδωσε η περιφερειακή παράταξη «Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας».


Η ανακοίνωση αναλυτικά έχει ως εξής :


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΠΑΡΑΤΑΞΗΣ «ΘΕΣΣΑΛΙΑ της ΑΛΛΗΛΛΕΓΓΥΗΣ και της ΟΙΚΟΛΟΓΙΑΣ»

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΥΡΙΑΝΗ (26/9) ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ
  
«Στην αυριανή απεργία πρέπει να εκφραστεί με τον πιο μαζικό, δυναμικό και ενωτικό τρόπο από τους εργαζόμενους και τα συνδικάτα τους, τους άνεργους και τους συνταξιούχους, τους εμπόρους, τους αυτοαπασχολούμενους, τους νέους και τις νέες, όλη την κοινωνία που θυσιάζεται στο βωμό των νεοφιλελεύθερων πολιτικών του μνημονίου ότι δεν πάει άλλο.


Τη στιγμή που οι “κόκκινες γραμμές” της κυβερνητικής τρόικας ξεθώριασαν και οι προεκλογικές υποσχέσεις για δήθεν “επαναδιαπραγμάτευση” του μνημονίου ξεχάστηκαν, ο μόνος δρόμος που έχει η ελληνική κοινωνία για την έξοδο από την κρίση, τη φτώχεια και την απελπισία, ο μόνος τρόπος που έχει να σταματήσει αυτή τη νέα επιχείρηση λεηλασίας και καταστροφής είναι η μαζική συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις.


Είναι αναγκαία η συμπόρευση όλων των στρωμάτων της ελληνικής κοινωνίας που πλήττονται βάναυσα από την ασκούμενη πολιτική, προκειμένου να εμποδίσουμε την ψήφιση των νέων εφιαλτικών μέτρων, να απαλλαγούμε από τα μνημόνια, να προστατέψουμε τα δημόσια κοινωνικά αγαθά, τη δημόσια περιουσία και τις υποδομές, να υπερασπιστούμε το κοινωνικό κράτος για όλους και όλες και να διατρανώσουμε την αλληλεγγύη μας προς τις πιο αδύναμες ομάδες της κοινωνίας, που αυτή τη στιγμή χτυπιούνται διπλά.


Εμείς, ως “Θεσσαλία της Αλληλεγγύης και της Οικολογίας” θα είμαστε στο πλευρό των πολιτών που απεργούν και διαδηλώνουν, συνεχίζοντας να παλεύουμε για μια διαφορετική αυτοδιοίκηση, μαχητική και ριζοσπαστική, που θα έχει πρώτη μέριμνα τη σωτηρία της κοινωνίας. Τώρα είναι η ώρα να σταματήσουμε την καταστροφή και να οργανώσουμε την ανατροπή αυτής της πολιτικής. Να ανοίξουμε το δρόμο για μια κοινωνία δημοκρατίας, δικαιοσύνης και αλληλεγγύης.»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)