to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:52 | 30.09.2019

Κοινωνία

Το κάλεσμα της ΠΟΘΑ στην απεργιακή διαδήλωση της Τετάρτης

«Συνεχίζουμε δυνατά ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Η Ανάπτυξη δεν αφορά τους λίγους. Ανάπτυξη υπάρχει μόνο με τους εργαζόμενους όρθιους, με αυξήσεις μισθών και με ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις»


(φωτογραφία: Άγγελος Καλοδούκας)

Αναλυτικά η ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Θεάματος - Ακροάματος για την απεργία στις 2/10:

Η επιτυχία της απεργίας στις 24 Σεπτέμβρη μας δίνει τη δύναμη και το έναυσμα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας ενάντια στον αντιαναπτυξιακό νόμο και την επέλαση του νεοφιλελευθερισμού.
Το αναπτυξιακό νομοσχέδιο που έφερε η κυβέρνηση, έχει την υπογραφή του ΣΕΒ και σηματοδοτεί την ταχύτατη επιστροφή στην εποχή των μνημονίων. 

Διαλύει το θεσμικό πλαίσιο των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, ενώ ταυτόχρονα επιχειρεί να περιορίσει, να εποπτεύσει και να χειραγωγήσει τη λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Μετά από 10 χρόνια κρίσης και τρία μνημόνια που σαν οδοστρωτήρας πέρασαν πάνω από τις ζωές μας και μας ανάγκασαν να πληρώσουμε την κρίση τους, έρχονται τώρα να μας χρεώσουν εκ’  νέου την «ανάπτυξή» τους.

Το νομοσχέδιο καταργεί ότι είχε απομείνει από τις κλαδικές Σ.Σ.Ε. και την επεκτασιμότητα τους και επιχειρεί  την ουσιαστική κατάργηση της Διαιτησίας του ΟΜΕΔ, αλλά και βάζει το «μακρύ χέρι του κράτους» στην οργάνωση και εσωτερική λειτουργία του συνδικαλιστικού κινήματος.

Μετά την υποβάθμιση του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας, την κατάργηση του βάσιμου λόγου απόλυσης και της συνευθύνης σε εργολαβικές αναθέσεις από τον αναθέτοντα, αποτελεί απαράδεκτη κρατική παρέμβαση στα εσωτερικά των συνδικάτων η θεσμοθέτηση των ηλεκτρονικών μητρώων και οι ηλεκτρονικές ψηφοφορίες κυρίως κατά τη λήψη αποφάσεων για την  κήρυξη απεργιών. 

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΘΑ στη συνεδρίασή του στις 30/09/2019 αποφάσισε ομόφωνα την κήρυξη 24ωρης Απεργίας την Τετάρτη 2 Οκτώβρη 2019,
εν’ όψει της κατάθεσης του «Αναπτυξιακού Πολυνομοσχεδίου» στη Βουλή.

Συνεχίζουμε δυνατά ζητώντας την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου. Η Ανάπτυξη δεν αφορά τους λίγους. Ανάπτυξη υπάρχει μόνο με τους εργαζόμενους όρθιους, με αυξήσεις μισθών και με ισχυρές κλαδικές συλλογικές συμβάσεις.

Συμμετοχή στην συγκέντρωση του Ε.Κ.Α. και των συνδικάτων την ημέρα της Απεργίας στην Πλατεία Κλαυθμώνος (Σταδίου και Κοραή γωνία, μπροστά στον Κωτσόβολο) και ώρα 11:00.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)