to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:43 | 04.12.2014

Κοινωνία

Κάλεσμα της Λαϊκής Συνέλευσης Εξαρχείων για τις 6 του Δεκέμβρη: Πάντα μπροστά στον δρόμο της αντίστασης και του αγώνα

Εμείς, ως Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων που δίνουμε τον δύσκολο αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της γειτονιάς μας, ενάντια στις μαφίες και την κρατική καταστολή θα συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην μεγάλη διαδήλωση στις 6 του Δεκέμβρη, τονίζει η Λαϊκή συνέλευση στο κάλεσμά της.


Η μεγαλειώδης εξέγερση που ακολούθησε την κρατική δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου έστειλε ένα μήνυμα ηχηρό που μένει ακόμα χαραγμένο στην καρδιά και στο μυαλό όσων αντιστέκονται.

Ο αγώνας, η σύγκρουση, η κοινωνική ανατροπή αποτελούν τον μόνο δρόμο για να δοθεί ένα πραγματικό, ένα οριστικό τέλος στην εξαθλίωση και την ανελευθερία που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Η ακροδεξιά κυβέρνηση, το κράτος του αυταρχισμού και της καταστολής τρέμουν μπροστά στο πνεύμα και στο μήνυμα που στέλνει ο Δεκέμβρης. Το γνωρίζουνε καλά. Οι πολιτικές τους δεν μπορούν να επιβληθούν χωρίς δακρυγόνα, χωρίς γκλομπ, χωρίς πάνοπλες “ειδικές δυνάμεις”. Χωρίς τρομονόμους και φυλακές υψίστης ασφαλείας. Ανάλγητοι και αμείλικτοι όπως στην περίπτωση του Νίκου Ρωμανού. Έτοιμοι να θυσιάσουν τις ζωές νέων ανθρώπων που αγωνίζονται για το αυτονόητο. Για την ελευθερία.

Όσο όμως κι αν προσπαθούν να θωρακίσουν το σύστημα τους οι λαικοί αγώνες θα το τσακίσουν.

Τα Εξάρχειά μας, ο κόσμος που ζει, κινείται και δρα σε αυτά ήταν και θα είναι πάντα μπροστά στον δρόμο της αντίστασης και του αγώνα. Αυτός είναι και ο λόγος, που ειδικά μετά το 2008 και μετά, η γειτονιά μας βρίσκεται συστηματικά στο επίκεντρο της κρατικής καταστολής. Η άνευ αιτίας αστυνομική επίθεση που εκδηλώθηκε στους δρόμους των Εξαρχείων στις 17 του Νοέμβρη δεν αποτελεί ένα μεμονωμένο περιστατικό. Εντάσσεται στα πλαίσια της αστυνομοκρατίας που προσπαθούν να μας επιβάλλουν.

Εμείς, ως Λαϊκή Συνέλευση Εξαρχείων που δίνουμε τον δύσκολο αγώνα ενάντια στην υποβάθμιση της γειτονιάς μας, ενάντια στις μαφίες και την κρατική καταστολή θα συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά στην μεγάλη διαδήλωση στις 6 του Δεκέμβρη.

Μετά το τέλος της κεντρικής πορείας καλούμε τους κατοίκους και τις συλλογικότητες των Εξαρχείων, να παραμείνουμε στον δρόμο, προκειμένου να προστατεύσουμε την γειτονιά μας από
μια νέα αστυνομική θηριωδία.

Δηλώνουμε πως δεν θα επιτρέψουμε την αστυνομική καταστολή, θα επιτηρήσουμε και θα καταγράψουμε κάθε αστυνομική αυθαιρεσία.

Όλοι και όλες το Σάββατο, 6 Δεκέμβρη, διαδηλώνουμε μαζικά και ειρηνικά μετά το τέλος της κεντρικής πορείας στο σημείο της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.

Η καταστολή και η κρατική τρομοκρατία δεν θα περάσουν.

ΛΑΪΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΞΑΡΧΕΙΩΝ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)