to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:52 | 16.12.2015

Πολιτική

«Κάλεσμα» της Φ. Γεννηματά στον ΣΥΡΙΖΑ να καταδικάσει τη... διακυβέρνηση Καραμανλή (!)

Ενώ καταδίκασε τις πολιτικές λιτότητας...


Η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να τοποθετηθεί σχετικά με τις ευθύνες της Νέας Δημοκρατίας το διάστημα 2004-2009, που ήταν στην εξουσία. Αναρωτήθηκε αν ισχύει το «κρυφό» ειδύλλιο -όπως το χαρακτήρισε- του νυν πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, με τον πρώην πρόεδρο της Ν.Δ., Κώστα Καραμανλή:  "Την ώρα που ξορκίζουν την δεξιά, έχουν πάρει αγκαλιά την πολιτική της και τους εκφραστές της. Γίνανε και δεξιοί, παρέμειναν αδέξιοι". 

«Όλα στο φως. Από το 2001 που μπήκαμε επισήμως στην ΟΝΕ μέχρι σήμερα», είπε η κ. Γεννηματά, κατά τη διάρκεια της ομιλίας της από το γήπεδο του Σπόρτινγκ, ενώπιον των μελών και των στελεχών του ΠΑΣΟΚ και της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

«Δεν έχουμε τίποτε να φοβηθούμε.... Οι εκβιασμοί δεν περνούν σε μας», συμπλήρωσε, πριν αναφερθεί στο μεγαλύτερο εταίρο της σημερινής κυβέρνησης:

Πότε επιτέλους κύριοι του ΣΥΡΙΖΑ θα μιλήσετε για τις ευθύνες της κυβέρνησης της δεξιάς από το 2004 ως το 2009; Ή ισχύει το κρυφό ειδύλλιο όπως λένε; Οι λογικές της Κυβέρνησης των ΣΥΡΙΖΑ/ΑΝΕΛ, τα μέτρα που παίρνουν, οι τακτικές και οι πολιτικές τους καμία σχέση δεν έχουν με την Αριστερά.

Την ώρα που ξορκίζουν την δεξιά, έχουν πάρει αγκαλιά την πολιτική της και τους εκφραστές της. Γίνανε και δεξιοί, παρέμειναν αδέξιοι.

Επίσης, η κ. Γεννηματά είπε δύο ξεκάθαρα «όχι»: σε ευρωπαϊκό μέτωπο με τη Δεξιά, καθώς και σε αριστερό μέτωπο με τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίθετα, ήταν θετική σε σε πρόγραμμα προοδευτικού προσήμου, με βασικό στοιχείο τον εκλογικό νόμο, όπως και σε μία κυβέρνηση ευρύτερης συνεργασίας των φιλοευρωπαϊκών δυνάμεων. 

«Είναι ώρα να δώσουμε ένα τέλος στις πολιτικές λιτότητας, και να δώσουμε βάρος στην ανάπτυξη, την απασχόληση, να προχωρήσουμε τολμηρά στην πολιτική ενοποίηση», είπε μεταξύ άλλων.

Πληροφορίες: Εφημερίδα των Συντακτών

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)