to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:09 | 30.04.2019

Πολιτική

Το κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για τις ευρωεκλογές

«Να ενισχυθούν οι δυνάμεις που, μεταξύ άλλων, πάλεψαν με συνέπεια ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση», αναφέρει ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ ενόψει των ευρωεκλογών


Το δίλημα των ευρωεκλογών για τους εργαζόμενους και τη νεολαία θέτει η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και καλεί «να ενισχυθούν οι δυνάμεις που, μεταξύ άλλων, πάλεψαν με συνέπεια ενάντια στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αποκάλυψαν τον αντιδραστικό της ρόλο, έδειξαν ότι δεν μπορούν να καταργηθούν η λιτότητα, τα μνημόνια, ιδιωτικοποιήσεις και η διαρκής επιτροπεία εντός της».

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ επισημαίνει επίσης την ανάγκη να ενισχυθούν οι δυνάμεις «που δίνουν την μάχη ενάντια στην κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που υποσχέθηκε ότι θα "σκίσει τα μνημόνια" μέσα στην ευρωζώνη και την ΕΕ, για να οδηγήσει στη συνέχιση και στην κλιμάκωση της επίθεσης. Μιας κυβέρνησης που εκτείνεται από τον ΣΥΡΙΖΑ έως το εκσυγχρονιστικό ΠΑΣΟΚ, το "κέντρο" και την καραμανλική δεξιά! Αυτή είναι "πρώτη φορά αριστερά"».

«Αυτές οι δυνάμεις μπορεί και πρέπει να ενισχυθούν και πρώτα απ' όλα οι δυνάμεις της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που έδωσαν με συνέπεια όλες αυτές τις μάχες» σημειώνεται σε γραπτή ανακοινωση.

«Εδώ και μισό αιώνα μας λένε ότι η συμμετοχή στην ΕΕ θα μας εξασφάλιζε ευημερία, σταθερότητα, δημοκρατία. Αλλά μας εξασφάλισε μνημόνια, λιτότητα, αιματηρά πλεονάσματα, καταστροφή της μικρομεσαίας αγροτιάς, ιδιωτικοποίηση των δημόσιων αγαθών, επιτροπεία. Η ΕΕ δεν είναι το "ήσυχο λιμάνι" της σταθερότητας και της ευημερίας, αλλά ένα βαθιά ταξικό, αντιδραστικό και ιμπεριαλιστικό οικοδόμημα που τρίζει τόσο από τους μεταξύ τους ανταγωνισμούς όσο και από την οργή που τροφοδοτεί η γιγάντια ταξική πόλωση. Η μόνη διέξοδος για την υπεράσπιση των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων, είναι η πάλη ενάντια στην ΕΕ, η αντικαπιταλιστική διεθνιστική ρήξη και η αποδέσμευση από αυτήν» τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

«Το δικό μας "έξω από την ΕΕ" εμπνέεται από τα μεγάλα διεθνιστικά κινήματα κατά της καπιταλιστικής παγκοσμιοποίησης από τη Γένοβα έως σήμερα. Από την ενότητα των εργατών και των λαών. Από μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση. Ας λένε οι κυρίαρχες τάξεις ότι ελέγχουν τα πάντα! Το 2018 τέλειωσε με τα "κίτρινα γιλέκα" να ανατρέπουν με τον μεγάλο τους αγώνα όλη τη βιτρίνα της σταθερότητας. Οι ελπίδες τους για μια νέα αρχή, όπως ο Μακρόν, βουλιάζουν γρήγορα στην ανυποληψία. Η ΕΕ τρίζει. Η εργατική τάξη και το κίνημα αντίστασης είναι εδώ! Μπορούμε να κάνουμε το ρήγμα που έχει ανοίξει με τους αγώνες μας, δρόμο ανατροπής!» καταλήγει η ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.

Πηγή: ΑΠΕ_ΜΠΕ

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)