to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:31 | 26.10.2012

left.gr

Πολιτική

Κάλεσμα ΣΥΡΙΖΑ Ρεθύμνου για την 28η Οκτωβρίου

Κυριακή 28 Οκτωβρίου στις 11:00 π.μ έξω από την Τράπεζα Κύπρου (Κολωνάκι)


28η Οκτώβρη 1940 – 28η Οκτώβρη 2012

Normal 0 false false false EL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:"Κανονικός πίνακας"; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size:0; mso-style-noshow:yes; mso-style-priority:99; mso-style-parent:""; mso-padding-alt:0cm 5.4pt 0cm 5.4pt; mso-para-margin:0cm; mso-para-margin-bottom:.0001pt; mso-pagination:widow-orphan; font-size:10.0pt; font-family:"Calibri","sans-serif"; mso-bidi-font-family:"Times New Roman";}


Όλοι στις παρελάσεις του λαού!

Να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα, μνημόνια.
Να σταματήσουμε τον φασισμό.

Μπροστά μας έχουμε την 28η Οκτωβρίου. Έχουμε όμως και την ψήφιση μες στις επόμενες μέρες του πακέτου μέτρων ύψους 13,5 δις. Ενός πακέτου που αν ψηφιστεί θα αποτελέσει το οριστικό γκρέμισμα σε ότι έχει απομείνει όρθιο από μισθούς, συντάξεις, πρόνοια. Θα καταδικάσει έναν ολόκληρο λαό σε ακόμα περισσότερη φτώχεια, ανεργία, εξαθλίωση, χωρίς παιδεία και υγεία και θα μετατρέψει την χώρα σε μια απέραντη αποικία χρέους. Μπροστά σε αυτά τα δεδομένα δεν μπορούμε να μείνουμε θεατές. Πρέπει να πάρουμε τις τύχες στα χέρια μας. Πρέπει να δώσουμε την μάχη ώστε τα μέτρα αυτά να μην είναι τα «τελευταία», όπως προσπαθούν να μας πείσουν ο Σαμαράς και η παρέα του, αλλά τα πρώτα που δεν θα ψηφιστούν. Μπορούμε και πρέπει να γράψουμε την δική μας ιστορία!

Η ιστορία γράφεται μέσα από τους αγώνες που δίνουν οι λαοί. Η 28η Οκτώβρη του 1940 και το έπος της αντίστασης αποτελούν μια τρανή απόδειξη της δύναμης που έχει ο λαός όταν οργανώνεται και παλεύει. Κανένας εχθρός δεν είναι αρκετά δυνατός, καμία δυσκολία δεν είναι ανυπέρβλητη μπροστά στην λαϊκή αλληλεγγύη και στην λαϊκή θέληση που εκφράζεται με συλλογικό, οργανωμένο τρόπο.

Η επίθεση που δεχόμαστε σήμερα είναι μια επίθεση ενάντια στην ίδια την ζωή. Ενάντια στο σύνολο των δικαιωμάτων και των κατακτήσεων του κόσμου της εργασίας, της νεολαίας, της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας. Βιώνουμε ένα τεράστιο πλιάτσικο απέναντι σε όλες τις μορφές δημοσίου πλούτου. Μοναδικός τους στόχος η διασφάλιση των προνομίων και της κερδοφορίας των λίγων. Πρέπει να τους διώξουμε!

Η μνήμη όμως της 28ης Οκτώβρη αποτελεί και μνήμη της μεγάλης νίκης των λαών ενάντια στον φασισμό. Σήμερα φασιστικά νεοναζιστικά μορφώματα όπως η Χρυσή Αυγή εκμεταλλεύονται την οικονομική και πολιτική κρίση αλλά και το ξεθώριασμα της μνήμης. Οι πολιτικοί απόγονοι των ταγμάτων ασφαλείας και των συνεργατών με τον κατακτητή διεκδικούν ξανά πολιτικό ρόλο. Όπως και τότε όμως ο πραγματικός τους εχθρός είναι ο λαός που τρία χρόνια τώρα παλεύει ενάντια στους οικονομικά ισχυρούς, που παλεύει για δημοκρατία. Ακριβώς γι’ αυτό δεν συμμετείχαν σε κανένα από τους μεγάλους αγώνες του λαού όπως οι εργατικές κινητοποιήσεις ή το κίνημα των πλατειών.

Σήμερα, λίγες μέρες πριν από την ψήφιση του νέου πακέτου μέτρων, η πιο ουσιαστική πράξη μνήμης και τιμής της γενιάς της Εθνικής Αντίστασης είναι να συνεχίσουμε τους αγώνες για δημοκρατία, για κοινωνική δικαιοσύνη. Να δώσουμε τον αγώνα για να μην περάσουν τα μέτρα, για την ανατροπή των μνημονίων και των πολιτικών δυνάμεων που τα στηρίζουν. Πρέπει να σταματήσουμε άμεσα την καταστροφή που βιώνει η πλειοψηφία της κοινωνίας, να διώξουμε κυβέρνηση, τρόικα και μνημόνια, να σταματήσουμε το σχέδιο κοινωνικού κανιβαλισμού των φασιστών. Να οργανώσουμε την ανατροπή για μια κυβέρνηση που θα υπηρετεί τον λαό.

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Ρεθύμνου καλεί όλους τους Ρεθυμνιώτες, κάθε δημοκρατικό πολίτη ανεξαρτήτως κομματικής προέλευσης να στηρίξει την κινητοποίηση της ΕΛΜΕ Ρεθύμνου εν όψει του εορτασμού της 28ης Οκτωβρίου. Όλοι στους δρόμους, όλοι στις παρελάσεις του λαού για να φωνάξουμε τα δικά μας ΟΧΙ στα μέτρα, τα μνημόνια και τις τρόικες!



Την ιστορία την γράφουν οι αγώνες, την γράφουν οι λαοί!

Θα νικήσουμε!


tags: ΣΥΡΙΖΑ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)