to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:33 | 26.02.2016

Κοινωνία

Οι δομές αλληλεγγύης καλούν στη συγκέντρωση στην πρεσβεία της Αυστρίας ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων

«Όσο αυτοί κλείνουν τα σύνορα, εμείς θα ανοίγουμε αγκαλιές. Όσο αυτοί κατασκευάζουν τείχη, εμείς θα είμαστε απέναντι τους, βάζοντας τα δικά μας σύνορα στην βαρβαρότητα. Όσο αυτοί θα βάζουν φιτίλι στον πόλεμο που διεξάγεται στη Συρία και αλλού, εμείς θα μιλάμε για την ειρήνη και θα είμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των θυμάτων της πολεμικής μηχανής» αναφέρουν δομές αλληλεγγύης της Δυτ. Αθήνας, στο κάλεσμά τους για τη συγκέντρωση στην πρεσβεία της Αυστρίας (Β. Σοφίας 4) το Σάββατο 27 Φλεβάρη στη μία το μεσημέρι


Κάλεσμα σε συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων

Τις τελευταίες μέρες γινόμαστε παρατηρητές δύο αντιφατικών εικόνων.Από τη μία οι πρόσφυγες και τα παιδιά τους που παλεύουν για να φύγουν μακριά από τον πόλεμο και από την άλλη πολεμικά ανακοινωθέντα, κραυγές μίσους, στρατοί και νατοϊκά πλοία...

Αυτή τη στιγμή, στην Ευρώπη συγκρούονται δύο πραγματικότητες. Από την μία πλευρά το πολύμορφο κύμα αλληλεγγύης και από την άλλη ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Απ' τη μια πλευρά μια Ευρώπη ανοιχτή και φιλόξενη, που υπερασπίζεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις διεθνείς συμβάσεις και απ' την άλλη μια Ευρώπη φρούριο, της ακροδεξιάς, των ταγμάτων εφόδου, που αντιμετωπίζει τους πρόσφυγες και τους μετανάστες σαν εχθρούς.

Όσο αυτοί κλείνουν τα σύνορα, εμείς θα ανοίγουμε αγκαλιές. Όσο αυτοί κατασκευάζουν τείχη, εμείς θα είμαστε απέναντι τους, βάζοντας τα δικά μας σύνορα στην βαρβαρότητα. Όσο αυτοί θα βάζουν φιτίλι στον πόλεμο που διεξάγεται στη Συρία και αλλού, εμείς θα μιλάμε για την ειρήνη και θα είμαστε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των θυμάτων της πολεμικής μηχανής.

Εμείς, ως δομές αλληλεγγύης στεκόμαστε, εδώ και καιρό, με συνέπεια στο πλάι των ανθρώπων αυτών αυτό δείχνοντας την έμπρακτη συμπαράστασή τους, που την έχουν τόσο πολύ ανάγκη και σταθερά αγωνιζόμαστε για μια ανθρώπινη διαχείριση του προσφυγικού με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα.

Για τους λόγους αυτούς, το Σάββατο 27 Φλεβάρη και στα πλαίσια της πανευρωπαϊκής ημέρας δράσης, στη μία το μεσημέρι, θα είμαστε έξω από την πρεσβεία της Αυστρίας (Β. Σοφίας 4) για να διαδηλώσουμε ενάντια στο κλείσιμο των συνόρων στους πρόσφυγες και την καταστρατήγηση των δικαιωμάτων των προσφύγων.

Ομπρέλα – Πολυχώρος Αλληλεγγύης και Πολιτισμού (Ίλιον)

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πολιτών Ιλίου

Αλληλέγγυο Κοινωνικό Φαρμακείο Ιλίου

Το Τρένο της Αλληλεγγύης (Αγίοι Ανάργυροι – Καματερό)

Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης Περιστερίου

Αλληλέγγυο Στέκι “Καπνισμένο Τσουκάλι (Χαϊδάρι)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)