to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:43 | 06.10.2012

left.gr

Κοινωνία

Κάλεσμα στα συλλαλητήρια Δευτέρας-Τρίτης από το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς

«Το νέο «πακέτο» βάρβαρων μνημονιακών μέτρων και ο αντιλαικότερος στην ιστορία της χώρας μας κρατικός προϋπολογισμός του 2013 έχουν το χαρακτήρα προμελετημένου, δολοφονικού χτυπήματος ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού», τονίζει το Δίκτυο Συνδικαλιστών Ριζοσπαστικής Αριστεράς και καλεί στα συλλαλητήρια Δευτέρας 8 και Τρίτης 9 Οκτωβρίου. Σημείο συνάντησης η συμβολή Αμαλίας και Όθωνος στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος


Το πλήρες κείμενο του καλέσματος:


ΜΕΧΡΙ ΕΔΩ! ΟΙ ΖΩΕΣ ΜΑΣ ΔΕΝ ΧΩΡΑΝΕ ΣΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ!

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΝΑ «ΥΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ» ΤΗ ΜΕΡΚΕΛ



Το νέο «πακέτο» βάρβαρων μνημονιακών μέτρων και ο αντιλαικότερος στην ιστορία της χώρας μας κρατικός προϋπολογισμός του 2013 έχουν το χαρακτήρα προμελετημένου, δολοφονικού χτυπήματος ενάντια στη συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού, καθώς κλιμακώνουν και πολλαπλασιάζουν καταστάσεις πρωτοφανούς αγριότητας:   ασθενείς με χρόνιες και ανίατες παθήσεις χωρίς περίθαλψη, αυτοκτονίες, κατάθλιψη, ανεργία – φτώχια - εξαθλίωση σε κάθε σπίτι, «λουκέτα», άστεγοι, απόγνωση.


Στα κατεδαφιστικά μέτρα, που ετοιμάζουν κυβέρνηση και τρόικα, περιλαμβάνονται (επιπλέον) «πετσόκομμα» μισθών, συντάξεων και επιδομάτων συνολικού ύψους τουλάχιστον 7,5 δισ. ευρώ και «τσεκούρι» 4, τουλάχιστον, δις ευρώ σε υγεία, παιδεία, δημόσιες επιχειρήσεις και στενό δημόσιο τομέα. Η φοροεπιδρομή θα κλιμακωθεί, καθώς προβλέπονται καινούρια μέτρα 3 δις ευρώ, που θα επιβαρύνουν αποκλειστικά τα λαϊκά στρώματα, την ίδια στιγμή που θα μειώνουν τη φορολογίας των μεγάλων επιχειρήσεων και των πλουσίων.

Σαν να μην έφταναν όλα αυτά, η Μέρκελ καταφθάνει εσπευσμένα στην Αθήνα την Τρίτη 9/10 για να προσφέρει «ευρωπαϊκή στήριξη» στην καταρρέουσα, συγκυβέρνηση του Α. Σαμαρά για να επιβιώσει και να «περάσει» το πακέτο των 14,5 δισ.



Η επίσκεψη της Άγκελα Μέρκελ στην Αθήνα αποτελεί πρόκληση για την εργατική τάξη και το λαό της χώρας μας, που πλήττονται βάρβαρα από τις μνημονιακές πολιτικές, που προωθούνται από την Ευρωζώνη με την ηγεμονία της Γερμανικής Κυβέρνησης.
Απέναντι σε αυτή τη βαρβαρότητα δεν υπάρχει άλλος δρόμος από τον αντίσταση.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, έχουμε ανάγκη από έναν παλλαϊκό ξεσηκωμό για να μην περάσουν τα νέα ανθρωποκτόνα μέτρα.


Καλούμε σε παλλαϊκό ξεσηκωμό και συμμετοχή:

-    Στο συλλαλητήριο των εργατικών συνδικάτων τη Δευτέρα 8 Οκτωβρίου στις 6 το απόγευμα στο Σύνταγμα.


-    Στην παναττική στάση εργασίας των συνδικάτων την Τρίτη 9 Οκτωβρίου από τις 12 μέχρι τις 3 μ. μ. και στην παλλαϊκή συγκέντρωση διαμαρτυρίας στη 1 το μεσημέρι στο Σύνταγμα, κατά τη διάρκεια της Συνάντησης Μέρκελ- Σαμαρά.


Επιπλέον:

-    Συμπαραστεκόμαστε στους εργατικούς αγώνες και στηρίζουμε τις απεργίες, διαδηλώσεις, καταλήψεις σε όλες τις επιχειρήσεις και κλάδους.

-    Αγωνιζόμαστε για κλιμάκωση των εργατικών κινητοποιήσεων  για την ανατροπή των μέτρων και της κυβέρνησης.


ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ακύρωση των μνημονίων, εθνικοποίηση – κοινωνικοποίηση των τραπεζών, διαγραφή του μεγαλύτερου μέρους του χρέους, αποκατάσταση και αναβάθμιση μισθών-συντάξεων και κοινωνικών παροχών, στήριξη του κοινωνικού κράτους, φορολόγηση του κεφαλαίου-δίκαιο φορολογικό σύστημα.

ΟΥΤΕ ΒΗΜΑ ΠΙΣΩ!

ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΤΟΥΣ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ!


Σημείο συνάντησης μας στις ώρες έναρξης των κινητοποιήσεων στις 8 και 9 Οκτωβρίου η συμβολή Αμαλίας και Όθωνος στο πάνω μέρος της πλατείας Συντάγματος»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)