to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:19 | 14.12.2012

πηγή: https://left.gr/94

Κοινωνία

Κάλεσμα σε συγκέντρωση- διαδήλωση αύριο για τους 16 συλληφθέντες φοιτητές

Κάλεσμα σε συγκέντρωση- διαδήλωση αύριο Σάββατο 15 Δεκέμβρη στις 11πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου και σε μαζική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια για την δίκη των 16 συλληφθέντων φοιτητών την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη στις 11πμ απευθύνουν με κοινή ανακοίνωσή τους ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΔΙΚΤΥΟ - ΚΚΕ (μ-λ) - ΟΚΔΕ - ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ.


Αναλυτικά όσα αναφέρονται στην σχετική ανακοίνωση:


Η ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΛΑΪΚΩΝ ΑΓΩΝΩΝ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ

Να αγωνιστούμε ενάντια στο κράτος «έκτακτης ανάγκης»

Η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα έχουν εξαπολύσει μια βάρβαρη επίθεση ισοπέδωσης και λεηλασίας στα εισοδήματα, στους μισθούς, στις εργασιακές σχέσεις, στις συμβάσεις εργασίας, στην υγεία, στην παιδεία, κ.α. Την ίδια στιγμή χιλιάδες εργαζόμενοι ρίχνονται κάθε  μήνα στον καιάδα της ανεργίας, η φτώχια και η εξαθλίωση κατατρώνε καθημερινά την ελληνική κοινωνία, οι νέες γενιές οδηγούνται στη μετανάστευση.

Η τρικομματική κυβέρνηση και η τρόικα γνωρίζουν ότι αυτή η βαρβαρότητα θα βρει και ήδη βρίσκει αντίθετη όλη την ελληνική κοινωνία, τους εργαζόμενους, τη νεολαία και τα φτωχά λαϊκά στρώματα. Γι' αυτό μέρα με την μέρα οικοδομεί ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης» και προχωρά την αυταρχική θωράκιση του κρατικού μηχανισμού, με την άγρια καταστολή των κινητοποιήσεων και των διαδηλώσεων, με την καταπάτηση των πολιτικών, δημοκρατικών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων και ατομικών ελευθεριών.

Στις 15/11 οι εργαζόμενοι στους δήμους διαμαρτύρονται στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης ενάντια στις μαζικές απολύσεις των συναδέλφων τους. Μερικές μέρες μετά η ασφάλεια συλλαμβάνει 2 δημοτικούς υπαλλήλους και 1 δάσκαλο, οι οποίοι παρόλο που αθωώνονται πανηγυρικά στη δίκη τους στις 28/11 ο εισαγγελέας ασκεί έφεση στην αθωωτική απόφαση.

Στις 17/11 η αστυνομία καταπατεί το πανεπιστημιακό άσυλο, ξυλοκοπεί άγρια τους φοιτητές που βρίσκονται μέσα στο πανεπιστήμιο και περιφρουρούν τη κατάληψη της πρυτανείας από εργολαβικούς εργαζόμενους και συλλαμβάνει 16 αγωνιστές. Στις 30/11 τα ΜΑΤ ξανά παραβιάζουν το πανεπιστημιακό άσυλο για να σπάσουν την απεργία των εργολαβικών εργαζομένων και συλλαμβάνουν 11 εργαζόμενους. Οι εργολαβικοί εργαζόμενοι απλήρωτοι εδώ και 5 μήνες και τώρα απολυμένοι, αγωνίζονταν για την επαναπρόσληψή τους και για την υπεράσπιση των μισθών τους. Στις 3/12 οι 11 εργαζόμενοι καταδικάζονται, με πρωτοφανή τρόπο, σε 8μηνη φυλάκιση με 3ετή αναστολή.

Στις 4/12 2 συναγωνιστές δάσκαλοι καλούνται να περάσουν ΕΔΕ, μόνο και μόνο γιατί με βάση τον νέο δημοσιοϋπαλληλικό κώδικα είχαν περάσει από δίκη από την οποία αθωώθηκαν πανηγυρικά, για τις μαζικές και παλλαϊκές διαμαρτυρίες στην περσινή παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου.

Στις 6/12 τα ΜΑΤ συλλαμβάνουν αναίτια 4 μαθητές και 1 φοιτητή στην μαθητική διαδήλωση για τη δολοφονία του Αλέξη Γρηγορόπουλου και τους στέλνουν στα δικαστήρια.

Αυτά τα περιστατικά αποτελούν την συνέχεια μιας σειράς απρόκλητων και βίαιων καταπατήσεων δικαιωμάτων και ελευθεριών (βασανιστήρια στην Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών, ΕΔΕ για μία εργαζόμενη του πανεπιστημίου Ιωαννίνων που διαμαρτυρόταν για τις απολύσεις των συναδέλφων της, διώξεις αγωνιστών κατά των διοδίων στην Λάρισα και αλλού κ.α.). Δεν πρόκειται για υπερβάλλοντα ζήλο της αστυνομίας και των εισαγγελέων, δεν πρόκειται για μία απλή αντιδημοκρατική εκτροπή αλλά για μια συνειδητή και σχεδιασμένη προσπάθεια της τρικομματικής κυβέρνησης και της τρόικας να εγκαθιδρύσουν ένα κράτος «έκτακτης ανάγκης» και να συντρίψουν κάθε διαμαρτυρία και αγώνα των εργαζομένων, της νεολαίας και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων ώστε να ρίξουν την κρίση στις πλάτες τους.

Καλούμε κάθε εργαζόμενο, νέο, κάθε μαθητή και φοιτητή, κάθε πολίτη, όλους όσους αγωνίζονται ενάντια στα μνημόνια, να παλέψουμε όλοι μαζί για να συντρίψουμε αυτό το κράτος «έκτακτης ανάγκης», να μην φοβηθούμε τη τρομοκρατία και τη προσπάθεια να ποινικοποιηθούν οι αγώνες μας, αλλά να συνεχίσουμε  ακόμα πιο δυναμικά για να καταργήσουμε στην πράξη τα μνημόνια και τα μέτρα τους, για να υπερασπίσουμε τα δικαιώματα και τις ελευθερίες μας, την ίδια μας τη ζωή.


Καλούμε: σε συγκέντρωση - διαδήλωση το Σάββατο 15  Δεκέμβρη στις 11πμ στο Άγαλμα Βενιζέλου.


Σε μαζική συγκέντρωση έξω από τα δικαστήρια για την δίκη των 16 συλληφθέντων φοιτητών την Τετάρτη 19 Δεκέμβρη στις 11πμ.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)