to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:36 | 03.09.2021

Κοινωνία

Κινητοποίηση ενάντια στην Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής: Ρίψη χημικών στην φοιτητική και μαθητική πορεία

Στον νόμο Μητσοτάκη - Κεραμέως για τις ΕΒΕ αντιδρούν άλλη μια φορά μαθητές και φοιτητές, λόγω του αποκλεισμού 40.000 υποψηφίων από τα δημόσια ΑΕΙ της χώρας - Κάλεσαν σε κινητοποίηση που ξεκίνησε από τα Προπύλαια


Στους δρόμους βγαίνουν πάλι μαθητές και φοιτητές ενάντια στην εφαρμογή των Ελάχιστων Βάσεων Εισαγωγής που είχε ως αποτέλεσμα τον αποκλεισμό 40.000 υποψηφίων από την τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Ένταση σημειώθηκε νωρίτερα στο μαθητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας, όπως μετέδωσε η τηλεόραση του Open. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την ελάχιστη βάση εισαγωγής στα πανεπιστήμια αλλά και την αστυνόμευση στα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.

Η Αστυνομία δεν έχει διακόψει την κυκλοφορία και επιχείρησε να διώξει τους διαδηλωτές από τον δρόμο με την πρόφαση του περιορισμού εντός μίας λωρίδας.

Περισσότερα σε λίγο

Συγκεκριμένα οι ΦΣ, αναφέρουν: 

«Σχεδόν 40.000 μαθητές έμειναν εκτός σχολών, ενώ ταυτόχρονα λόγω της ΕΒΕ, δεν μπορούσαν να συμπληρωθούν οι δοθείσες από το Υπουργείο θέσεις για την κάθε σχολή, με αποτέλεσμα οι κενές θέσεις να υπολογίζονται περίπου στις 20.000! Περιπτώσεις μαθητών που κυριολεκτικά αρίστευσαν  δεν πέρασαν σε καμία σχολή (πχ υποψήφιος με 21.000 μόρια εκτός αρχιτεκτονικής σχολής).

Θα βάλουμε φρένο στα πλάνα της κυβέρνησης! Ληστέψανε τα όνειρα των μαθητών σε μια από τις πιο δύσκολες χρονιές, λόγω της επέλασης της πανδημίας».

Παράλληλα αποφάσεις σχολείων αναφέρουν:

«Δυστυχώς επιβεβαιώθηκαν οι εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για μεγάλο αποκλεισμό υποψηφίων καθώς 40.000 μαθητές έμειναν εκτός πανεπιστημίων. Πολλές σχολές θα ανοίξουν με πολύ λίγους έως και μηδέν εισακτέους (πχ. Αρχιτεκτονική Ξάνθης ΔΠΘ, Πολιτικό Μηχανικό ΔΙΠΑΕ).


Σαν να μην έφταναν αυτά ο νόμος Κεραμέως-Χρυσοχοΐδη προβλέπει από του χρόνου, πέρα από την ΕΒΕ, την δήλωση δύο μηχανογραφικών και τους ξεχωριστούς συντελεστές στα μαθήματα που θα επιλέγει το κάθε τμήμα και που θα αυξήσουν τον αριθμό μαθητών που θα μείνουν εκτός σχολών.

ΑΜΕΣΗ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΗΣ ΕΛΑΧΙΣΤΗΣ ΒΑΣΗΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ

ΚΑΛΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 3/9 ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΚΑΙ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 12.00 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)