to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:00 | 09.10.2019

Κοινωνία

Κραυγή διαμαρτυρίας για το ΚΕΘΕΑ: Συγκεντρώσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη (βίντεο - φωτογραφίες)

«Μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ ενώνουμε τις φωνές μας σε δυνατή κραυγή: Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ». Η διαμαρτυρία των μελών του ΚΕΘΕΑ έγινε και σε άλλες πόλεις της χώρας και οι κινητοποιήσεις αναμένεται να συνεχιστούν.


Μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ πραγματοποίησαν την Τετάρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το υπουργείο Υγείας με αίτημα την άμεση ανάκληση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου, με την οποία αίρεται το αυτοδιοίκητο του Οργανισμού.

«Ο υπουργός Υγείας, με την ΠΝΠ επιχειρεί να ελέγξει πολιτικά το μέχρι σήμερα αυτοδιοικούμενο ΚΕΘΕΑ, το οποίο, εδώ και τέσσερις δεκαετίες, εκλέγει δημοκρατικά από τη βάση του το άμισθο Διοικητικό του Συμβούλιο», αναφέρουν οι εκπρόσωποι του Οργανισμού. Όπως προσθέτουν, η ΠΝΠ «αποτελεί ευθεία βολή στα προγράμματα απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης που προσφέρουν ποιοτική δημόσια δωρεάν απεξάρτηση χωρίς διακρίσεις. Το θεραπευτικό μοντέλο και το μοντέλο διοίκησης του ΚΕΘΕΑ είναι αξεδιάλυτα συνυφασμένα».

Ακόμη, ζητούν «τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης, που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες, την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης, την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μία εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων».

(βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας)

(φωτογραφίες: Άγγελος Καλοδούκας)

«Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ. Ενίσχυση των δωρεάν δομών απεξάρτησης, κοινωνικής φροντίδας και ένταξης», είναι το μήνυμα που στέλνει από την πλευρά του ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, με αφορμή την κινητοποίηση της Τετάρτης (διαβάστε αναλυτικά). 

Με μια φωνή και με μια αγκαλιά η διαμαρτυρία του ΚΕΘΕΑ στη Θεσσαλονίκη

Μέλη του ΚΕΘΕΑ, γονείς, φορείς και απλός κόσμος πιάστηκαν αγκαλιά και σχημάτισαν ένα μεγάλο κύκλο. Με μια κραυγή φώναξαν τα ονόματά τους και δήλωσαν πως είναι «εντάξει».

Το ΚΕΘΕΑ όμως, σύμφωνα με τους ίδιους, κινδυνεύει. Κινδυνεύει ο χαρακτήρας του και η ίδια του η ύπαρξη εξαιτίας της αιφνίδιας και χωρίς διαβούλευσης Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου της κυβέρνησης που αντικαθιστά το αμισθί Διοικητικό Συμβούλιο του Κέντρου, με έμμισθα άτομα.

Ο Φαίδων Καλοτεράκης, ειδικός βοηθός Διευθυντή ΚΕΘΕΑ-Ιθάκη, όπως εξήγησε σε δηλώσεις του: «Δεν μπορούμε να καταλάβουμε για ποιο λόγο και με μια πράξη νομοθετικού περιεχομένου η κυβέρνηση έλαβε αυτή την απόφαση και η εκάστοτε κυβέρνηση θα διορίζει το δικό της έμμισθο συμβούλιο. Ουσιαστικά, αυτό αλλάζει τη θεραπευτική άποψη του ΚΕΘΕΑ που είναι η αυτοδιαχείριση, γιατί η δική μας πρόταση στον εξαρτημένο είναι να πάρει τη ζωή στα χέρια του που μεταξύ άλλων είναι ψηφίζει το δικό του Διοικητικό Συμβούλιο. Για διεθνείς φορείς το ΚΕΘΕΑ είναι ένα πρότυπο κι εμείς βγάζουμε μόνοι μας τα μάτια μας».

Η διαμαρτυρία των μελών του ΚΕΘΕΑ έγινε και σε άλλες πόλεις της χώρας και αναμένεται να συνεχιστούν.


(πηγή: life-events.gr)

Το κάλεσμα των εργαζομένων

Κάλεσμα σε διαμαρτυρία κάνει με ανακοίνωσή του το ΚΕΘΕΑ, για σήμερα Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, στις 12:00 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Υγείας. «Μέλη, γονείς, εργαζόμενοι και φίλοι του ΚΕΘΕΑ ενώνουμε τις φωνές μας σε δυνατή κραυγή: Κάτω τα χέρια από το ΚΕΘΕΑ» αναφέρουν.

Όλοι μαζί στέλνουμε ηχηρό μήνυμα προς τον Υπουργό Υγείας, την Κυβέρνηση και τον Πρωθυπουργό και ζητάμε:

•    την άμεση ανάκληση της αυταρχικής ΠΝΠ με την οποία καταλύεται η αυτοδιοίκηση του ΚΕΘΕΑ

•    τον τερματισμό της επιχειρούμενης απαξίωσης του ΚΕΘΕΑ και της θεραπευτικής του πρότασης , που βασίζεται στην εσωτερική δημοκρατία και σε συλλογικές διαδικασίες

•    την ενίσχυση των δωρεάν δημόσιων προγραμμάτων απεξάρτησης και κοινωνικής ένταξης.

•    την έναρξη ουσιαστικού διαλόγου για μια εθνική στρατηγική με σεβασμό στα δικαιώματα των ευάλωτων ομάδων.

Η κραυγή διαμαρτυρίας του ΚΕΘΕΑ θα ακουστεί όπου υπάρχουν προγράμματα του ΚΕΘΕΑ. Μαζί μας, φορείς και συλλογικότητες από τον χώρο της απεξάρτησης και της κοινωνικής φροντίδας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)