to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 22.03.2016

Κοινωνία

Ασφαλείς στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου οι μαθητές του Λυκείου Ραπτόπουλου Ευρυτανίας

Στις Βρυξέλλες βρίσκονται 14 μαθητές και δύο συνοδοί από το Λύκειο Ραπτοπούλου της Ευρυτανίας, καθώς πραγματοποιούσαν εκπαιδευτική εκδρομή στο Ευρωκοινοβούλιο.


«Είμαστε όλοι πολύ καλά» είναι το μήνυμα που στέλνουν 17 μαθητές από το Λύκειο του Ραπτόπουλου της Ευρυτανίας που βρίσκονταν σήμερα το πρωί στους δρόμους των Βρυξελλών κατά τη διάρκεια των βομβιστικών επιθέσεων.

«Εμείς το μόνο το οποίο είδαμε είναι μια αστυνομοκρατούμενη πόλη με αστυνομικούς και στρατιώτες στους δρόμους», δηλώνει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εικονολήπτης του STAR Κεντρικής Ελλάδας Βασίλης Παπαμίχος που συνοδεύει την αποστολή από το Καρπενήσι στις Βρυξέλες. Όπως εξηγεί σε δηλώσεις της στο ανωτέρω κανάλι η φιλόλογος καθηγήτρια κ. Μπούτλα που συνοδεύει τη μαθητική αποστολή στις Βρυξέλλες, «αρχικά νιώσαμε μια μεγάλη αγωνία καθώς βρεθήκαμε εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου. Όμως στη συνέχεια νιώθουμε πολύ μεγάλη ασφάλεια που βρισκόμαστε εδώ μέχρις ότου ηρεμήσουν τα πράγματα».

Η κ. Μπούτλα εξηγεί ότι την ώρα των εκρήξεων οι μαθητές αλλά και ολόκληρη η αποστολή δεν είχαν αντιληφθεί κάτι και θεωρούν ότι «πιθανά εκείνη την ώρα είτε βρίσκονταν στο ξενοδοχείο Μπέντφορντ είτε στο λεωφορείο που μας μετέφερε από το ξενοδοχείο στο Ευρωκοινοβούλιο». Όπως χαρακτηριστικά δηλώνει ο Β. Παπαμίχος «βλέπαμε συνεχώς πολλά περιπολικά με σειρήνες να κυκλοφορούν δαιμονισμένα και μάλιστα αναρωτηθήκαμε τι ακριβώς συμβαίνει. Στη συνέχεια μάθαμε τι πραγματικά είχε γίνει».

Είναι χαρακτηριστικό ότι η αγωνία υπήρξε και στους υπόλοιπους καθηγητές στο Λύκειο Ραπτόπουλου Ευρυτανίας αλλά και στους γονείς των μαθητών καθώς αρχικά δεν μπορούσαν να πληροφορηθούν τι ακριβώς συμβαίνει αφού υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας με τα κινητά τηλέφωνα. Μάλιστα οι μαθητές προσπαθούσαν με όποιο τρόπο μπορούσαν να στείλουν μηνύματα ότι είναι καλά στην υγεία τους και ότι είναι σε ασφαλές σημείο για να καθησυχάσουν τους οικείους τους.

Όπως σημειώνει η κ. Μπούτλα, οι 17 μαθητές αλλά και ολόκληρη αποστολή θα παραμείνει στο κτίριο του Ευρωκοινοβουλίου τουλάχιστον μέχρι τις έξι το απόγευμα και υπό την προϋπόθεση ότι οι αρχές θα δώσουν «πράσινο φως» για να μετακινηθεί και πάλι στο ξενοδοχείο. Σημειώνουν μάλιστα ότι το πρόγραμμά τους έχει ανατραπεί ενώ απαντώντας σε σχετικό ερώτημα αν δηλαδή μεταβάλλεται και ο χρόνος επιστροφής στην Αθήνα η ίδια σημείωσε ότι «είναι πολύ νωρίς ακόμη για να έχουμε μια τέτοια πληροφόρηση από τις αρχές».

Συνεχή επικοινωνία με τους μαθητές αλλά και τους συνοδούς καθηγητές έχει και ο περιφερειάρχης της Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης που βρίσκεται στο Στρασβούργο συμμετέχοντας στο κογκρέσο των περιφερειαρχών. Μάλιστα ο κ. Μπακογιάννης από την πρώτη στιγμή προσπάθησε να καθησυχάσει και τους γονείς αλλά και τους καθηγητές εδώ στην Ελλάδα έχοντας επικοινωνία με τους ίδιους τους μαθητές στις Βρυξέλλες.

«Επικοινώνησα με τους υπευθύνους της αποστολής του σχολείου μας από το Ραπτόπουλο Ευρυτανίας που βρίσκεται στις Βρυξέλλες. Είναι όλοι καλά και ακολουθούν τις οδηγίες που δίνουν οι αρχές στους πολίτες. Είμαι σε συνεχή επαφή», έγραψε στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο κ. Μπακογιάννης.

Τέλος αξίζει να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη αποστολή των μαθητών από το Καρπενήσι βρέθηκε στις Βρυξέλλες προσκεκλημένη των ευρωβουλευτών για να συζητήσουν για την εκπαίδευση στις ορεινές και ακριτικές περιοχές ενώ μαζί τους ήταν και μαθητές από νησιωτικές περιοχές.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)