to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:55 | 14.01.2019

Πολιτική

«Καλά νέα» η καταγγελία των Ευρω-Πρασίνων εναντίον του Μ. Βέμπερ για ανευθυνότητα στο Μακεδονικό

«Η καιροσκοπική σιωπή επί μήνες, η διγλωσσία και η υποταγή του Μακεδονικού σε μικροκομματικές σκοπιμότητες από τον Μάνφρεντ Βέμπερ, κοστίζουν και στον ίδιο και στο ΕΛΚ», τονίζει μεταξύ άλλων ο Δημ. Παπαδημούλης σε σχετικό σχόλιό του


«Καλά νέα» χαρακτηρίζει ο αντιπρόεδρος του ευρωπαϊκού κοινοβουλίου Δ. Παπαδημούλης, την καταγγελία της Ευρωομάδας των Πρασίνων κατά του υποψηφίου του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Προεδρία της Επιτροπής, Μάνφρεντ Βέμπερ.

«Η καιροσκοπική σιωπή επί μήνες, η διγλωσσία κ η υποταγή του Μακεδονικού σε μικροκομματικές σκοπιμότητες από τον Μάνφρεντ Βέμπερ, κοστίζουν κ στον ίδιο κ στο ΕΛΚ» αναφέρει σε ανάρτησή του στου τουίτερ, ο κ. Παπαδημούλης. «Η Ευρωομάδα των Πράσινων τον καταγγέλλει δικαίως για ανευθυνότητα κ ως ακατάλληλο για Πρόεδρο της Κομισιόν. Καλά νέα!» γράφει στην ανάρτησή του ο κ. Παπαδημούλης.

Η καταγγελία των Πράσινων

Η πολιτική ομάδα των Πρασίνων στο Ευρωκοινοβούλιο καταγγέλλει, με σημερινή ανακοίνωσή της, τη στάση του υποψηφίου για την προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής από το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, Μάνφρεντ Βέμπερ, σε ό,τι αφορά το ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών.

«Ο Μάνφρεντ Βέμπερ συμπεριφέρεται ανεύθυνα και με δειλό τρόπο αναφορικά με τη "Μακεδονία" (sic). Ο Βέμπερ βάζει την κομματική πειθαρχία στους Έλληνες Χρηστιανοδημοκράτες πρώτα και πάνω από το μέλλον της "Μακεδονίας" (sic) στην Ευρώπη», αναφέρει σε δήλωσή του ο ευρωβουλευτής των Πρασίνων, Σβεν Γκίγκολντ, σημειώνοντας ότι η «συμπεριφορά του Βέμπερ δεν ταιριάζει με τις φιλοδοξίες του να γίνει πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής σε μία περίοδο αυξανόμενου εθνικισμού».

Στη συνέχεια, ο Γερμανός ευρωβουλευτής υπογραμμίζει πως η Γερμανίδα καγκελάριος, Άγγελα Μέρκελ, έχει υποστηρίξει τον Έλληνα πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, και το φιλοευρωπαϊκό κομμάτι της ΠΓΔΜ. «Ο Βέμπερ και το ΕΛΚ πρέπει να κάνουν το ίδιο» προσθέτει ο κ. Γκίγκολντ, χαρακτηρίζοντας τους «Έλληνες Χριστιανοδημοκράτες» «λαϊκιστές και κοντόφθαλμους» γιατί «επιτίθενται στην κυβέρνηση Τσίπρα διαμαρτυρόμενοι για την αλλαγή της ονομασίας».

Καταλήγοντας, ο κ. Γκίγκολντ τονίζει πως θα είναι «τραγικό», σε «οικονομικό» και «πολιτικό» επίπεδο και για τις δύο χώρες, εάν δεν εφαρμοστεί η λύση που έχει βρεθεί.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)