to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:01 | 13.10.2020

Διεθνή

Καλά κρατεί η ομοφοβία στα αμερικανικά σχολεία και πανεπιστήμια

Σχεδόν όλοι οι μαθητές και φοιτητές που ανήκουν στην κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ στις ΗΠΑ έχουν δεχτεί προσβλητικά σχόλια για την σεξουαλικότητά τους ή για την ταυτότητα φύλου τους, του τύπου "αυτό είναι τόσο γκέι", σε χώρους όπως καφετέριες στις πανεπιστημιουπόλεις ή σε χώρους έξω από τις παιδικές χαρές


Μόλις κάτι λιγότερο από το 99% των λεσβιών, των γκέι, των αμφισεξουαλικών ή των διεμφυλικών μαθητών ή φοιτητών ηλικίας από 13 ως 21 ετών κατήγγειλαν ότι έχουν ακούσει να γίνονται υποτιμητικά σχόλια για την σεξουαλικότητά τους ή για την έμφυλη ταυτότητά τους, σύμφωνα με μια νέα μελέτη που δημοσιεύτηκε από την GLSEN, μια αμερικανική εκπαιδευτική ομάδα πίεσης της κοινότητας ΛΟΑΤΚΙ.

Σχεδόν το 92% απάντησε ότι "αναστατώθηκε" από τα σχόλια, αναφέρει η Εθνική Έρευνα για το Κλίμα στα Σχολεία 2019, στο πλαίσιο της οποίας ρωτήθηκαν 16.700 μαθητές και φοιτητές ΛΟΑΤΚΙ κατά το διάστημα Απριλίου-Αυγούστου τον περασμένο χρόνο.

"Στο σχολείο μου είναι μεγάλο ταμπού για τους καθηγητές ειδικά να μιλάνε για ζητήματα των ΛΟΑΤΚΙ", λέει ο 17χρονος Έιντεν Κλάουντ, μαθητής σε ένα μικρό, συντηρητικό ιδιωτικό σχολείο στο Νάσβιλ του Τενεσί.

"Παρότι υπάρχουν πολλοί μαθητές κουίρ στο σχολείο μου --όπως υπάρχουν και σε οποιοδήποτε άλλο σχολείο-αισθάνεσαι πολύ απομονωμένος", λέει ο Κλάουντ, ο οποίος αυτοπροσδιορίζεται ως κουίρ, δηλαδή ούτε απόλυτα αρσενικό ούτε απόλυτα θηλυκό.

H συζήτηση ζητημάτων που αφορούν την κοινότητα ΛΟΑΤΚΙ στα σχολεία έχει γίνει αφορμή για διένεξη σε όλο τον κόσμο και τον περασμένο χρόνο κάποιοι γονείς στη Βρετανία διαμαρτυρήθηκαν κατά της ένταξης στο πρόγραμμα μαθημάτων του θέματος της σεξουαλικότητας και της ταυτότητας φύλου.

Η έκθεση της GLSEN, για τις ανάγκες της οποίας ρωτήθηκαν μαθητές και φοιτητές και στις 50 αμερικανικές πολιτείες καθώς και στην Περιφέρεια της Κολούμπια, το Πουέρτο Ρίκο, την Αμερικανική Σαμόα και το Γκουάμ, διαπίστωσε ότι η ομοφοβία είναι διάχυτη εντός των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Σχεδόν το 97% των ερωτηθέντων απάντησαν ότι έχουν ακούσει τη φράση "κανένας ομοφυλόφιλος" στο σχολείο, ενώ πάνω από το 95% απάντησαν ότι έχουν δεχτεί προσβλητικούς χαρακτηρισμούς όπως "παλιολεσβία" και "παλιοαδερφή".

Περίπου το 69% απάντησαν ότι έχουν δεχτεί λεκτική κακοποίηση εξαιτίας της σεξουαλικής τους ταυτότητας, ενώ μόλις κάτι λιγότερο από το 57% απάντησαν ότι έχουν δεχτεί προπηλακισμούς ή απειλές εξαιτίας της έκφρασης του φύλου τους.

Το 11% των ΛΟΑΤΚΙ μαθητών και φοιτητών απάντησαν ότι έχουν δεχτεί σωματική βία ή έχουν "δεχτεί κλωτσιά, γροθιά ή τραυματισμό με όπλο" εξαιτίας της σεξουαλικότητάς τους, σημειώνει η έκθεση.

Μόλις κάτω από το 10% ανέφεραν τις ίδιες εμπειρίες εξαιτίας της έκφρασης του φύλου τους, προστίθεται.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)