to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:21 | 24.12.2016

Πολιτική

«Καλά Χριστούγεννα με αλληλεγγύη και δημοκρατία»: Τα κάλαντα στο Μέγαρο Μαξίμου (φωτογραφίες-βίντεο)

Το Μουσικό Σχολείο Αθήνας και η Δημοτική Φιλαρμονική Αμφιλοχίας «είπαν» τα κάλαντα των Χριστουγέννων στον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα.


«Ευχές για καλά Χριστούγεννα και καλές γιορτές. Με αλληλεγγύη και δημοκρατία, με αξιοπρέπεια και αισιοδοξία για προκοπή και δικαιοσύνη», το μήνυμα του Αλ. Τσίπρα μέσω twitter, απ' όπου και οι σχετικές φωτογραφίες:

Αρχικά, όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ο πρωθυπουργός υποδέχθηκε τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς του Μουσικού Σχολείου της Αθήνας και αντάλλαξε μαζί τους ευχές για τα Χριστούγεννα. Οι μαθητές ξεκίνησαν με τα αγγλικά κάλαντα, το γνωστό "Jingle Bells", και όταν τελείωσαν ο πρωθυπουργός παρατήρησε «αυτά είναι του ευρώ... Θέλω παραδοσιακά κάλαντα», ενώ ρώτησε εάν υπάρχουν μαθητές που παίζουν μουζούκι. «Στο 1ο Ειδικό Σχολείο Καλαμάτας που επισκέφθηκα ήταν τρεις μαθήτριες που έπαιζαν μπουζούκι», είπε ο Αλ. Τσίπρας.

Η χορωδία των μαθητών συνέχισε με το "Ave Maria" και καθώς ενισχύθηκε από άλλους μαθητές με παραδοσιακά όργανα, ακούστηκαν και τα παραδοσιακά "Καλήν εσπέραν Άρχοντες...". Ο Αλ. Τσίπρας, φωτογραφήθηκε με τους μαθητές και έκανε δώρο στο σχολείο ένα πιάνο, «για να το χρησιμοποιούν όλοι οι μαθητές», όπως είπε, καθώς και ατομικά δώρα. Δώρα προσέφεραν στον πρωθυπουργό και οι μαθητές του σχολείου, ανάμεσα στα οποία ήταν και ένας πίνακας του Φασιανού.

Ακολούθησε η μπάντα του Δήμου Αμφιλοχίας που έπαιξε τα κάλαντα και παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες μελωδίες. Τα μέλη της μπάντας ευχήθηκαν στον πρωθυπουργό χρόνια πολλά και καλή δύναμη και του ζήτησαν να επισκεφθεί γρήγορα την πόλη τους. Παρόντες στην εκδήλωση, σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, ήταν ο υπουργός Επικρατείας και κυβερνητικός εκπρόσωπος Δημήτρης Τζανακόπουλος, οι υπουργοί Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης και Χριστόφορος Βερναρδάκης και ο υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Στέργιος Πιτσιόρλας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)