to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καλά, δεν έχουν ούτε ιερό ούτε όσιο;

Για το φρικτό έγκλημα που διαπράχτηκε στο Φαρμακονήσι από «άντρες» του Λιμενικού, οι οποίοι τον Γενάρη του 2014, προφανώς σύμφωνα με τις εντολές της ακροδεξιάς κυβέρνησης των Σαμαρά- Βενιζέλου, έπνιξαν νύχτα οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες στα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου, επαναπροωθώντας τους βίαια και παράνομα στην Τουρκία.


Ήταν δύσκολο να συνέλθουμε από το σοκ για τα φριχτά εγκλήματα που διάπραξε η φασίζουσα κυβέρνηση της Ν.Δ του Μητσοτάκη στον Έβρο, όπως τα αποκάλυψε η εφημερίδα Ντοκουμέντο, δημοσιεύοντας καταγγελία του Δικτύου Στρατιωτών «Σπάρτακος».

Στην καταγγελία αναφέρεται  πως «άντρες» των ενόπλων δυνάμεων και φασίστες της περιοχής  το 2020 έβγαιναν σαφάρι για να ληστέψουν, να βιάσουν και να σκοτώσουν δυστυχισμένους ανθρώπους. 

Ανθρώπους δηλαδή  που ξεριζώθηκαν από την πατρίδα τους εξαιτίας των πολέμων των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων και που έτρεχαν απελπισμένοι για να σωθούν αυτοί και τα παιδιά τους και να μπορέσουν να ξαναφτιάξουν κάπου από την αρχή, όσο μπορέσουν, την κατεστραμμένη ζωή τους.

Ωστόσο τη Δευτέρα 11/7 το μεσημέρι, βιώσαμε άλλο ένα παρόμοιο  σοκ από τη συνέντευξη τύπου στα Γραφεία του Δικηγορικού συλλόγου της Αθήνας για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι και την καταδίκη της χώρας μας από το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρώπινων. Δικαιωμάτων.

Τη συνέντευξη Τύπου παρέθεσαν εκπρόσωποι γνωστών φορέων και δικτύων που δραστηριοποιούνται για την προστασία των ανθρώπινων δικαιωμάτων των προσφύγων και των μεταναστών,  και που αξίζει να αναφερθούν ονομαστικά, γιατί διασώζουν την τιμή της χώρας από την απόλυτη καταισχύνη που την οδηγούν οι ακροδεξιές κυβερνήσεις των τελευταίων ετών:  Ιωάννα Κούρτοβικ, Μαρία Παπαμηνά, Ελένη Σπαθανά, Μαριάννα Τζεφερέκου, ο πρώην επικεφαλής του Γραφείου της  Ύπατης Αρμοστείας  για τους πρόσφυγες του Ο.Η.Ε Γιώργος Τσαρμπόπουλος κι ακόμη ο Κων/νος Τσιτσελίνης, καθηγητής του Δικαίου για τους πρόσφυγες του Παν/μιου Μακεδονίας και ο Karl Kopp, υπεύθυνος Ευρωπαϊκών υποθέσεων του Ιδρύματος PRO ASYL.

Πρόκειται για το φρικτό έγκλημα που διαπράχτηκε στο Φαρμακονήσι από «άντρες» του Λιμενικού, οι οποίοι τον Γενάρη του 2014, προφανώς σύμφωνα με τις εντολές της  ακροδεξιάς κυβέρνησης των Σαμαρά- Βενιζέλου, έπνιξαν νύχτα οκτώ παιδιά και τρεις γυναίκες στα φουρτουνιασμένα νερά του Αιγαίου, επαναπροωθώντας τους βίαια και παράνομα στην Τουρκία.

Δυστυχώς οι εδώ εισαγγελείς που χειρίστηκαν την υπόθεση καταπάτησαν βάναυσα τον όρκο τους και  αντί να διερευνήσουν την υπόθεση, ως όφειλαν, και να αποδώσουν ευθύνες αν υπήρχαν, ο εισαγγελέας του Ναυτοδικείου Πειραιά, που είναι υπεύθυνος για το Λιμενικό έβαλε την υπόθεση στο αρχείο, ενώ το ίδιο έκανε και ο δεύτερος .
Αξίζει εδώ να αναφέρω το σκεπτικό της απόφασης για το κλείσιμο της υπόθεσης, το οποίο ήταν, άκουσον  άκουσον, ότι στην Ελλάδα δεν γίνονται επαναπροωθήσεις! Και αυτό λίγο μετά την παραδοχή του τότε Υπουργού Ναυτιλίας Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη  ο οποίος είχε παραδεχτεί ότι οι επαναπροωθήσεις έχουν υπερβεί τις 7.000!

Η ατιμωτική, λοιπόν, τιμωρία που υπέστη η χώρα μας εξαιτίας των ακροδεξιών κυβερνήσεων της Νέας «Δημοκρατίας» οφείλεται στο ότι αποδείχτηκαν οι αναμφισβήτητες ευθύνες των ελληνικών αρχών  για το έγκλημα αυτό, όπως των «ανδρών» του Λιμενικού που βρέθηκαν στο σημείο και που προκάλεσαν το θανατηφόρο ναυάγιο και οι οποίοι αντί να προστατεύσουν την ζωή των δυστυχισμένων αυτών ανθρώπων,  όπως επιβάλλει το άρθρο 2 της Σύμβασης, έκαναν το εντελώς αντίθετο:
Πρόσδεσαν δηλαδή την βάρκα στο σκάφος τους και με μεγάλη ταχύτητα τους οδήγησαν προς την Τουρκία για να «προφυλάξουν» τα σύνορα του ελληνικού κράτους από παιδάκια και γυναίκες, προκαλώντας τον θάνατο στα παγωμένα νερά του Αιγαίου οκτώ παιδιών και τριών γυναικών!

Και σα να μην έφτανε αυτό το στυγερό έγκλημα που διέπραξαν -προφανώς σύμφωνα με τις εντολές που είχαν-,  παραβίασαν και το άρθρο 3 της Συνθήκης , το οποίο απαγορεύει τα βασανιστήρια και την εξευτελιστική συμπεριφορά.

Oι ανάλγητοι αυτοί «κύριοι», που πληρώνονται από το αίμα του ελληνικού λαού για να υπηρετούν την νομιμότητα κι όχι κάποια Μαφία, όταν οδήγησαν τους ναυαγούς στο Φαρμακονήσι, επέβαλαν σ’ αυτούς τους ανθρώπους, που λίγο πριν είδαν τα παιδιά και τις γυναίκες τους να πνίγονται (ένας μάλιστα απ’ αυτούς έχασε την γυναίκα του και τέσσερα παιδιά του), ενώ ήταν σ’ αυτήν την φριχτή ψυχολογική κατάσταση, να ξεγυμνωθούν μπροστά σε άλλους 13 για να ελεγχθούν αν είχαν όπλα, απειλώντας τους ταυτόχρονα για να μην αποκαλύψουν όσα υπέστησαν.  Κι αυτό χωρίς να αναφερθούν από τις ελληνικές αρχές σχετικές υποψίες!

Όμως η χώρα μας καταδικάστηκε και για την στάση των δικαστικών αρχών για την οποία έκανα λόγο παραπάνω.
Τι να περιμένεις όμως από κυβερνήσεις που προβεβλημένος υπουργός  τους, όπως ο Άδωνης Γεωργιάδης, και ο αρχηγός της Αστυνομίας στη Θεσσαλονίκη έλεγαν ανενδοίαστα ότι πρέπει να κάνουμε δύσκολη τη ζωή στους μετανάστες και στους πρόσφυγες;

Και  το χειρότερο: ο πρώην και νυν Χρυσαυγίτης, όπως άλλωστε  προκύπτει από την στάση του, τωρινός υπουργός Υγείας, θου Κύριε φυλακήν τω στοματί μου, Θάνος Πλεύρης, έλεγε πως για να αποτρέψουμε τη έλευση αυτών των απελπισμένων, έπρεπε να υπάρξουν θύματα και επεξηγούσε πως εννοούσε θανάτους.
      Έτσι λοιπόν τιμωρήθηκε και ατιμάστηκε η χώρα μας, στην οποία κάποτε λατρευόταν ο Ξένιος Δίας και που ο λαός μας έχει γνωρίσει ουκ ολίγες φορές τον πόνο της προσφυγιάς και της αναγκαστικής μετανάστευσης.  Επιδικάστηκε δε να πληρώσει για τα θύματα αλλά και τους επιζώντες ναυαγούς αποζημίωση 333.000 ευρώ, τα οποία- ενώ θα έπρεπε να τα πληρώσουν αυτοί που μας διασύρουν διεθνώς, δηλαδή πολιτικοί και εισαγγελείς - θα τα πληρώσουμε εμείς, όπως και τόσα άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.
Χάρις λοιπόν στον αγώνα κάποιων ευαίσθητων ανθρώπων που συγκροτούν αυτά τα κατασυκοφαντημένα  δίκτυα υποστήριξης και οι οποίοι φυσικά δεν είναι αντεθνικά δρώντες, όπως τους κατηγορεί η κυβερνητική προπαγάνδα,  αλλά είναι αυτοί που κυριολεκτικά  σώζουν την τιμή της πατρίδας μας, αποκαλύφτηκε η αλήθεια για τα εγκλήματα που διαπράττονταν τόσο στη θάλασσα όσο και στον Έβρο από την ακροδεξιά κυβέρνηση των Σαμαρά- Βενιζέλου.

Από αυτούς δηλαδή που μάζεψαν όλα τα «ορφανά» του Καρατζαφέρη για να αποτελούν προβεβλημένους υπουργούς στηνφασίζουσα κυβέρνηση του σημερινού θλιβερού πρωθυπουργού, που αν είχε στοιχειώδες φιλότιμο μετά τον εξευτελισμό που υπέστη πρόσφατα στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για το θέμα των επαναπροωθήσεων αλλά και για τον ασφυκτικό έλεγχο του Τύπου, έντυπου και κυρίως  του ηλεκτρονικού, θα έπρεπε να έχει ήδη παραιτηθεί.

Τελειώνοντας, και επειδή έχω θαυμάσει την πραγματικά χριστιανική στάση του προκαθήμενου της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας πάνω στο θέμα αυτό, αναρωτιέμαι αν υπάρχει κάποια ανάλογη αντίδραση από τον προκαθήμενο της Ελλαδικής Εκκλησίας ή το μοναδικό ενδιαφέρον του εντοπίζεται στην διασφάλιση των προνομίων του προσωπικού της και στον διορισμό παπάδων  και όχι γιατρών, νοσηλευτών , πυροσβεστών κ.λπ., για να προλαβαίνουν να θάβουν αυτούς που πεθαίνουν εξαιτίας της εγκληματικής πολιτικής της σημερινής  κυβέρνησης;                         

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)