to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:05 | 26.11.2021

Κοινωνία

Κακοκαιρία: Βροχές και καταιγίδες μέχρι την Τρίτη - Μεγάλες ζημιές στην Ζάκυνθο - Ένας νεκρός στην Ηλεία

Διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα σαρώσουν τη χώρα μας από σήμερα και για πέντε ημέρες - Έντονα καιρικά φαινόμενα στα Επτάνησα από νωρίς το πρωί της Παρασκευής - Ανεμοστρόβιλος προκάλεσε σοβαρές ζημιές στην Ζάκυνθο - Δεμένα τα πλοία ανοιχτού τύπου στην Κέρκυρα


(ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ/EUROKINISSI)

Eπιδείνωση θα παρουσιάσει από σήμερα έως και την ερχόμενη Τρίτη ο καιρός στη χώρα μας, με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές.  Σύμφωνα με τα νεότερα προγνωστικά στοιχεία του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/ meteo.gr, διαδοχικά βαρομετρικά χαμηλά θα σαρώσουν την χώρα μας από τα δυτικά προς τα ανατολικά ως αποτέλεσμα της ατμοσφαιρικής κυκλοφορίας πάνω από την Ευρώπη και της κίνησης ενός αεροχειμάρρου.

Για σήμερα, Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2021, αναμένουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Τα φαινόμενα στα δυτικά και στα βορειοανατολικά αναμένεται να είναι τοπικά έντονα και να έχουν μεγαλύτερη διάρκεια. Από τις απογευματινές ώρες και σταδιακά από τα δυτικά προς τα ανατολικά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν εκτός απο τα βορειοδυτικά και τα βορειοανατολικά τμήματα όπου οι τοπικές βροχές και καταιγίδες θα διατηρηθούν και κατα τις βραδινές ώρες. Στο βίντεο που ακολουθεί παρουσιάζονται οι βροχές απο το προγνωστικό μοντέλο του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών έως το βράδυ της Κυριακής 28 Νοεμβρίου 2021. 

Δείτε live την πορεία της κακοκαιρίας

Meteo: Ο έντονος κυματισμός του αεροχείμαρρου φέρνει μεγάλα ύψη βροχής και στην Ελλάδα

Ο σχηματισμός ενός εκτεταμένου πεδίου υψηλών πιέσεων τις τελευταίες ημέρες στην περιοχή του Βορείου Ατλαντικού έχει ως αποτέλεσμα την σημαντική μεταβολή των καιρικών συνθηκών πάνω από την Ευρώπη τις επόμενες ημέρες. Αιτία για αυτήν την αλλαγή είναι η αλλαγή στη διεύθυνση του αεροχειμάρρου από δυτική σε βόρεια πάνω απο την Δυτική Ευρώπη.

Ο αεροχείμαρρος είναι ένα ισχυρό ρεύμα αέρα σε ύψος περίπου 10-11 χιλιομέτρων από την επιφάνεια της γης με κίνηση από τα δυτικά προς τα ανατολικά. Ο αεροχείμαρρος εντοπίζεται σε περιοχές όπου υπάρχει έντονη θερμοκρασιακή διάφορα μεταξύ δύο αερίων μαζών, ενώ η κίνηση του αεροχειμάρρου καθορίζει την δημιουργία και τη κίνηση των βαρομετρικών συστημάτων.

Περισσότερες λεπτομέρειες εδώ.

Οι εξελίξεις της κακοκαιρίας (live)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)