to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:45 | 19.05.2022

Κοινωνία

Κακοκαιρία: Προβλήματα και δεκάδες κλήσεις στην Πυροσβεστική - Βρέθηκε ο 36χρονος αγνοούμενος στην Δίρφυ

Αίσιο τέλος είχε η επιχείρηση εντοπισμού του 36χρονου άνδρα ο οποίος αγνοούνταν από το βράδυ της Τετάρτης στην περιοχή Λειρί στη Δίρφυ της Εύβοιας.


Σύμφωνα με πληροφορίες από την Πυροσβεστική, ο αγνοούμενος εντοπίστηκε από κατοίκους του χωριού Λούτσα και όχι από άνδρες της επιχείρησης εντοπισμού του.

Υπενθυμίζεται ότι ο άνδρας έχασε τον προσανατολισμό του στην προσπάθειά του να φτάσει στο καταφύγιο στην Δίρφυς κι επικοινώνησε με την πυροσβεστική για να τον εντοπίσουν.

Όμως η επικοινωνία μαζί του ήταν δύσκολη. Άμεσα κινητοποιήθηκαν δυνάμεις, οι οποίες εντόπισαν το αυτοκίνητό του κοντά στο καταφύγιο.

Νωρίς το πρωί απογειώθηκε και ελικόπτερο super puma για να συμβάλει στην επιχείρηση εντοπισμού του.

Εγκλωβίστηκαν οδηγοί στη Σταμάτα

Από την ισχυρή καταιγίδα που έπληξε την Αττική σημειώθηκαν πλημμύρες, πτώσεις δέντρων και διακοπές ρεύματος. Στη λεωφόρο Σταμάτας εγκλωβίστηκαν οδηγοί από τη νεροποντή οι οποίοι απομακρύνθηκαν με τη συνδρομή της Πυροσβεστικής.

Έντονη βροχόπτωση σημειώθηκε, μεταξύ άλλων, σε Μαρούσι, Ηλιούπολη, Ίλιον, Μενίδι, Ραφήνα, Λυκόβρυση και Περιστέρι. Ζημιά προκλήθηκε επίσης σε πυλώνα της ΔΕΗ στη Νέα Ιωνία, με αποτέλεσμα να διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Λεωφόρο Εθνικής Αντιστάσεως, στο ύψος της Οδού Βιθυνίας.

Τα φαινόμενα αναμένεται να μετατοπιστούν νοτιότερα, επηρεάζοντας επιπλέον τις Κυκλάδες και την Κρήτη, ενώ χιονοπτώσεις θα εκδηλωθούν στα ορεινότερα τμήματα της Κεντρικής Στερεάς και της Βόρειας Πελοποννήσου. Από τις μεσημεριανές ώρες της Πέμπτης πάντως ο καιρός θα παρουσιάσει βελτίωση στις περισσότερες περιοχές.

Προβλήματα και στα πλοία από την κακοκαιρία

Μικροπροβλήματα κυρίως σε πορθμειακές γραμμές, λόγω ισχυρών ανέμων.

Μικροπροβλήματα κυρίως σε ορισμένες πορθμειακές γραμμές, έχουν προκαλέσει οι ισχυροί άνεμοι, που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και σύμφωνα με την ΕΜΥ φθάνουν τοπικά στα πελάγη τα 8, πρόσκαιρα στη θάλασσα Κυθήρων έως τα 9 μποφόρ.

Από το μεσημέρι και από τα βόρεια αναμένεται μικρή εξασθένηση. Από το λιμάνι της Ραφήνας δεν εκτελέστηκε το πρωινό δρομολόγιο για Μαρμάρι, ύστερα από απόφαση του πλοιάρχου. Επίσης δεν εκτελούνται τα δρομολόγια στη γραμμή Φανερωμένη Σαλαμίνας-Πάχη Μεγάρων και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)