to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:36 | 15.10.2021

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Έστειλαν την ΕΥΔΑΠ να βγάλει το βυθισμένο λεωφορείο

Βυθισμένο κάτω από τη γέφυρα της παλιάς παραλιακής παρέμεινε όλο το βράδυ το λεωφορείου του ΟΑΣΑ


(INTIME NEWS)

Συνεργία της ΕΥΔΑΠ από κοινού με την Πυροσβεστική επιστρατεύτηκαν ώστε να ανασυρθεί το βυθισμένο λεωφορείο στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ύψος του ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», μετά τη χθεσινή επέλαση της κακοκαιρίας «Μπάλλος».

Υπενθυμίζεται ότι χθες στις 14:45 στη γέφυρα της παλιάς παραλιακής στο ρεύμα προς Πειραιά και ενώ το λεωφορείο εκτελούσε κανονικά το δρομολόγιό του, εφόσον δεν υπήρχε απαγόρευση διέλευσης, μεγάλος όγκος νερού από τα παρακείμενα έργα άρχισε να πλημμυρίζει τον δρόμο κάτω από τη γέφυρα με αποτέλεσμα το λεωφορείο να μην μπορεί να συνεχίσει.

Αμέσως ο οδηγός άνοιξε τις πόρτες και απεγκλωβίστηκαν οι επιβάτες, χωρίς να θρηνήσουμε θύματα. Ο ίδιος, στη συνέχεια ενημέρωσε την Πυροσβεστική.

Μέχρι σήμερα στις 13:00 το λεωφορείο παρέμενε κάτω από τα νερά. Συνεργεία της ΕΥΔΑΠ μαζί με πυροσβέστες έφτασαν στην περιοχή προχώρησαν σε άντληση υδάτων, ώστε να μπορέσει να μετακινηθεί το λεωφορείο και να απελευθερωθεί η γέφυρα.

(INTIME NEWS)

Ανακοίνωση για το περιστατικό εξέδωσε και η ΟΣΥ η οποία είδε κακοπροαίρετες αναφορές. Σύμφωνα με την ΟΣΥ η εταιρία «διαθέτει Σύστημα Παρακολούθησης των Οχημάτων, προκειμένου να μπορεί να αντιμετωπίζει προβλήματα, ενώ υπάρχουν συγκεκριμένες Οδηγίες μέσω Τηλεματικής σε περιπτώσεις έκτακτων περιστατικών καθώς και για την οδηγική συμπεριφορά σε ακραία καιρικά φαινόμενα, τις οποίες και ακολούθησε επιτυχώς ο εν λόγω οδηγός. Επιπλέον, οι οδηγίες αυτές εξειδικεύτηκαν περαιτέρω λόγω της αναμενόμενης κακοκαιρίας».

Στην ίδια ανακοίνωση σημειώνεται ότι βασική προτεραιότητα της εταιρείας ήταν και είναι η ασφαλής μεταφορά του επιβατικού κοινού καταλήγοντας ότι: «οι κακοπροαίρετες αναφορές δεν προσφέρουν καμιά υπηρεσία στους πολίτες, ούτε και στους εργαζόμενους, οι οποίοι προσπαθούν σε εξαιρετικά δύσκολες συνθήκες να εκτελέσουν τα καθήκοντά τους με επαγγελματισμό και ευθύνη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)