to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:12 | 13.10.2021

Κοινωνία

Κακοκαιρία «Μπάλλος»: Πτώση θερμοκρασίας, ισχυρές βροχές, θυελλώδεις άνεμοι από σήμερα το βράδυ

Οι μετεωρολόγοι προειδοποιούν ότι ο «Μπάλλος» ενδέχεται να είναι ακόμη πιο ισχυρός, βάζοντας στο «κόκκινο» για τον κίνδυνο πλημμυρών περιοχές όπως τα νησιά του Ιονίου, η Αττική και η πυρόπληκτη Εύβοια


Ένα βαρομετρικό χαμηλό που θα προσεγγίσει τη χώρα μας από τα δυτικά θα προκαλέσει την κακοκαιρία «Μπάλλος», η οποία θα επηρεάσει τον καιρό της Ελλάδας από τη νύχτα της Τετάρτης 13/10 προς την Πέμπτη 14/10.

Ήδη αποστέλλεται μήνυμα του υπουργείου Κλιματικής Αλλαγής και Πολιτικής Προστασίας, μέσω του 112, στους κατοίκους όπως η Πάτρα και η Κέρκυρα, λόγω των μετεωρολογικών προγνώσεων για κύμα κακοκαιρίας.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά δεδομένα του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών/meteo.gr, τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι τα εξής:

- Ισχυρές βροχές και καταιγίδες, οι οποίες αρχικά θα επηρεάσουν το Ιόνιο, την Ήπειρο, τη Δυτική Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά και σταδιακά θα επεκταθούν στην υπόλοιπη χώρα.

- Χαλαζοπτώσεις σε νησιωτικές και παράκτιες περιοχές.

- Χιονοπτώσεις στα ορεινά κυρίως της Δυτικής Μακεδονίας και στην Πίνδο από το πρωί της Πέμπτης 14/10.

- Θυελλώδεις άνεμοι στα πελάγη, οι οποίοι κατά τόπους θα φτάνουν τα 8 και την Παρασκευή 15/10 στο Ιόνιο τα 9 μποφόρ. Άνεμοι με πολύ ισχυρές ριπές ενδέχεται να συνοδεύουν και τις καταιγίδες που θα εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά και τις νησιωτικές περιοχές.

- Η θερμοκρασία θα παρουσιάσει πτώση, η οποία θα γίνει αισθητή κυρίως στις ηπειρωτικές περιοχές.

Για ακραίο κίνδυνο για πλημμυρικά φαινόμενα έκανε λόγο ο μετεωρολόγος Κλέαρχος Μαρουσάκης. «Θα πέσει πολύ νερό σε μικρό χρονικό διάστημα» εκτίμησε, μιλώντας στο OPEN TV. Όπως είπε, υπάρχουν δύο σενάρια για την εξέλιξη της κακοκαιρίας το διήμερο Πέμπτης-Παρασκευής. «Είτε αυτό το κύμα θα αρχίζει να μετατοπίζεται μέσα στο Ιόνιο και τελικά θα καλύψει το σύνολο της ηπειρωτικής χώρας για να αρχίζει να εξασθενεί, είτε θα ακολουθήσει μία πιο νότια τροχιά για να περάσει προς τα νότια θαλάσσια τμήματα και να απασχολήσει κυρίως την ανατολική και νότια χώρα», σημείωσε.

Από αύριο το πρωί θα βρέχει παντού, ενώ τα φαινόμενα θα είναι έντονα, προέβλεψε και η μετεωρολόγος Χριστίνα Ρήγου. Όπως είπε, την Πέμπτη και την Παρασκευή θα υπάρχουν σφοδρές βροχοπτώσεις για μεγάλη διάρκεια, προσθέτοντας ότι υπάρχει κίνδυνος για πλημμυρικά φαινόμενα.

Το κύμα κακοκαιρίας αναμένεται, σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου, να φτάσει στην Κρήτη την Παρασκευή, όπου όμως τα φαινόμενα αναμένεται να είναι ηπιότερα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)