to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:05 | 11.06.2022

Κοινωνία

Kακοκαιρία Genesis: Κοντά στα 100 χιλιοστά βροχής στην Ήπειρο και περισσότεροι από 27.000 κεραυνοί

Ισχυρές βροχές και καταιγίδες σημειώθηκαν την Παρασκευή 10/06 στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές και στο Ιόνιο, επιβεβαιώνοντας τις προγνώσεις για ισχυρά και επικίνδυνα φαινόμενα από την κακοκαιρία επεισοδίου βροχόπτωσης επιπέδου 4.


Όπως γράφει το Meteo.gr:

Χαρακτηριστικό της ισχύος των φαινομένων είναι το γεγονός ότι έως τις ως τις 7:00 περίπου το απόγευμα της Παρασκευής 10/06 το σύστημα καταγραφής κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών κατέγραψε περισσότερους από 27.000 κεραυνούς. Από τον Χάρτη 1 όπου φαίνεται η πυκνότητα των κεραυνών, προκύπτει ότι οι περισσότεροι από αυτούς έπεσαν στα δυτικά τμήματα της Θράκης, στην Χαλκιδική, στις Σποράδες, στα νοτιοανατολικά τμήματα της Θεσσαλίας, στην Βόρεια Εύβοια, στη Δυτική Στερεά και Πελοπόννησο και στο Ιόνιο:

Ο Χάρτης 2 παρουσιάζει την κατανομή του αθροιστικού υετού έως τις 19:00 περίπου της Παρασκευής 10/06. Στον ίδιο χάρτη παρουσιάζονται ενδεικτικά 4 σταθμοί του δικτύου αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr που κατέγραψαν κάποια από τα μεγαλύτερα ύψη βροχής. Όπως φαίνεται, οι νότιες περιοχές της Ηπείρου, η Δυτική Στερεά και τα δυτικά τμήματα της Θράκης δέχτηκαν τα μεγαλύτερα ποσά βροχής με τον υψηλότερο αθροιστικό υετό να καταγράφεται στα Λεπιανά Άρτας (97 χιλιοστά):

Διαβάστε την πρόβλεψη για σήμερα και τις επόμενες ημέρες: H Genesis είναι εδώ: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες

268 αιτήματα παροχής βοήθειας στην Πυροσβεστική

Όπως γνωστοποίησε η Πυροσβεστική μέσω Twitter:

H πρόβλεψη για σήμερα:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)