to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:26 | 05.09.2022

πηγή: Αυγή

Κοινωνία

Κακοκαιρία: «Άνοιξαν οι ουρανοί» και πλημμύρισε ξανά η Θεσσαλονίκη

Ποτάμια οι δρόμοι για δεύτερη φορά - Πάνω από 500 κλήσεις για άντληση υδάτων στην Πυροσβεστική - Ι.Χ. κατέληξε μέσα σε ιχθυοπωλείο


Η κακοκαιρία σάρωσε ξανά τη Θεσσαλονίκη για δεύτερη φορά σε λίγα 24ωρα, καθώς τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας εκδηλώθηκαν ιδιαίτερα ισχυρές βροχοπτώσεις.

Σαν αποτέλεσμα, οι δρόμοι πλημμύρισαν ξανά, όπως είχε συμβεί και την Παρασκευή. Το πρόβλημα στην κυκλοφορία εντείνουν οι αρκετοί σηματοδότες που έχουν τεθεί εκτός λειτουργίας.

Η αδυναμία του δικτύου ομβρίων υδάτων να απομακρύνει επακρώς τα νερά από τους δρόμους οδήγησε πολλά σημεία να θυμίζουν... Βενετία, όπως είναι εμφανές σε βίντεο που έχουν αναρτηθεί στα social media και αναπαράγουν τα τηλεοπτικά κανάλια.

Η απεικόνιση της ισχυρότατης βροχόπτωσης στην Θεσσαλονίκη τα ξημερώματα, σύμφωνα με το windy:

Όπως αναφέρουν τα ηλεκτρονικά ΜΜΕ στη Θεσσαλονίκη, τα νερά πλημμύρισαν υπόγεια και ημιυπόγεια σε εκατοντάδες περιπτώσεις, για τις οποίες υπήρξε κλήση στην Πυροσβεστική, προκειμένου να ζητηθεί απάντληση υδάτων. Σύμφωνα με το ΑΜΠΕ, υπήρξαν πάνω από 500 κλήσεις.

Κατά την ίδια πηγή, «κλειστή είναι από τις 3 τα ξημερώματα η υπογείωση της οδού Μακρυγιάννη στην Ηλιούπολη, η οποία πλημμύρισε για μία ακόμη φορά και στο σημείο επιχειρεί η Πυροσβεστική. Επίσης, στην περιοχή του 424 Νοσοκομείου έχει κλείσει ιρλανδική διάβαση που οδηγεί προς το Φίλυρο, ενώ στην Εξοχή και στο ύψος του Νοσοκομείου Παπανικολάου σημειώθηκε καθίζηση λόγω έργων στο ρεύμα ανόδου. Κλειστή, εξάλλου, λόγω πτώσης δένδρου είναι η οδός Ανθέων που οδηγεί από τον Εύοσμο προς Φιλίππειο».

Μεγάλα προβλήματα αντιμετώπισε και το περιφερειακό οδικό δίκτυο, με αποτέλεσμα να κλείσει η Περιφερειακή στο τούνελ του Ευόσμου.

Σε σημεία όπου το ανάγλυφο του εδάφους ευνοούσε την συγκέντρωση υδάτων και το αποχετευτικό δίκτυο δεν ήταν επαρκές, αναπτύχθηκαν ξανά χείμαρροι μέσα στην πόλη. Ένας από αυτούς οδήγησε ένα Ι.Χ. μέσα σε ιχθυοπωλείο στις Συκιές.

Οι εικόνες είναι αντίστοιχες του σοκαριστικού βίντεο της Παρασκευής, με διανομέα να παρασύρεται από τα ορμητικά νερά.

Yπενθυμίζεται ότι σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που εκδόθηκε χθες από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) τα φαινόμενα προβλέπεται να συνεχιστούν έως και σήμερα το απόγευμα στη Θεσσαλία, στις Σποράδες και βαθμιαία στη βόρεια Εύβοια, στη Βοιωτία και στη Φθιώτιδα με κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες στη βόρεια και κεντρική Ελλάδα, που θα συνοδεύονται από μεγάλη συχνότητα κεραυνών, από χαλαζοπτώσεις και ισχυρούς ριπαίους ανέμους.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)