to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Καιρός για θυσία και αυτοκινήτων

Αν και το συμπτωματικό, συνήθως, δεν είναι και τόσο συμπτωματικό, εν τούτοις ήρθαν έτσι τα πράγματα που αυτή η «βόμβα» πολλών μεγατόνων με τα «πειραγμένα» πετρελαιοκίνητα αυτοκίνητα της Volkswagen συνέπεσε να «εκραγεί» μες στην Εβδομάδα Ευρωπαϊκής Μετακίνησης (ΕΕΜ) ή Κινητικότητας: 16-22 Σεπτεμβρίου η Εβδομάδα, 18 Σεπτεμβρίου η «βόμβα».


Η φετινή ΕΕΜ, στην οποία μετείχαν περί τις 2.000 ευρωπαϊκές πόλεις και μεγαλουπόλεις (και ελληνικές!) και πέρασε σε μας σχεδόν απαρατήρητη, επειδή… έπεσε (πάλι πτώσεις και συμπτώσεις) με τις εκλογές, ήταν εστιασμένη στην πολυτροπικότητα (από λέξεις οι Ευρωπαίοι σκίζουμε!), που θα πει: επιλογή των πολιτών να αλλάζουν και να συνδυάζουν μέσα μετακίνησης/κινητικότητας, για καλό δικό τους και του περιβάλλοντος.

Εγκαινιάζοντας την ΕΕΜ η επίτροπος Μετακίνησης της Ε.Ε., Violeta Bulc, επισήμανε (το πολύ ωραίο για να είναι αληθινό!): «Καθένας από μας μπορεί να κάνει τη διαφορά»! Δύο μέρες μετά απεδείχθη (από την Αρχή Προστασίας Περιβάλλοντος των ΗΠΑ) ότι τη «διαφορά» την έκανε η Volkswagen (σημαίνει «αυτοκίνητο του λαού» και μεγάλος «dealer» του ήταν ο Χίτλερ με το «γερμανικό» -φτηνό- «όνειρο»!), με τα εκατοντάδες χιλιάδες (μπορεί και εκατομμύρια) πετρελαιοκίνητα οχήματα, που με ειδικό, προσαρτημένο, λογισμικό νόθευαν τη… νοθεία με ανεπίτρεπτες ποσότητες οξειδίων του αζώτου.

Κι αν δεν «έσκαγαν» τη «βόμβα» οι Αμερικανοί (μεγάλα καράβια, μεγάλες φουρτούνες, ανταγωνισμοί και συγκρούσεις…), δεν ξέρω σε τι… αχυροστρώματα θα κοιμόμασταν ακόμα. Ακριβώς τη στιγμή που εμείς μιλούσαμε για «πειραγμένες»… δημοσκοπήσεις. Είπαμε, συμπτώσεις…

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)