to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:59 | 31.01.2020

Κοινωνία

Καϊάφας: Πρώτο αναπτυξιακό έργο στην Ηλεία, κι αυτό με υπογραφή ΣΥΡΙΖΑ

Μετά την υπογραφή της σύμβασης ΕΤΑΔ-εργολάβου, θα αρχίσει η εκτέλεση του εμβληματικού έργου.Όπως είχε ανακοινωθεί και στις 14 Γενάρη, σχολιάζει ο πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Μάκης Μπαλαούρας, μετά την υπογραφή της σύμβασης ΕΤΑΔ-εργολάβου, θα αρχίσει η εκτέλεση του εμβληματικού έργου, όπως είχε δρομολογήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ, με τη συμβολή των βουλευτών του.

Χθες το πρωί επισκέφτηκαν τα Λουτρά για επιτόπια απεικόνιση  και καταγραφή των αναγκαίων βημάτων για την έναρξη του έργου, εκπρόσωποι της ΕΤΑΔ και της αναδόχου τεχνικής εταιρίας ΑΕΤΕΘ.

Εκπρόσωποι της οργάνωσης Ζαχάρως του ΣΥΡΙΖΑ, μίλησαν με τα στελέχη της ΑΕΤΕΘ, οι οποίοι τους επιβεβαίωσαν ότι τα σκαπτικά μηχανήματα  θα μπουν σε 7-10 μέρες.

Η α΄ φάση του έργου «Παρεμβάσεις Εκσυγχρονισμού για το Συγκρότημα Καϊάφα» θα αρχίσει με προϋπολογισμό 5 εκατ. ευρώ.

Προτρέπω τη δημοτική αρχή της Ζαχάρως να πάρει την πρωτοβουλία ανοιχτής συζήτησης για τη λεπτομερή παρουσίαση και των τριών φάσεων και των χρονοδιαγράμματος του συνόλου του έργου, και για την ενημέρωση των δημοτών, αλλά και της δέσμευσης των κυβερνητικών παραγόντων, μήπως τους δυσκολέψουμε, σε πιθανή προσπάθεια τους να μας την φέρουν, όπως συνέβη με τον αυτοκινητόδρομο Πάτρα-Πύργος.

Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Ζαχάρως είχε υποδεχθεί με θέρμη την είδηση για την έναρξη των έργων στον Καϊάφα

Όπως έγραφε στα μέσα του μήνα η οργάνωση: «Χαιρετίζουμε με ενθουσιασμό και ικανοποίηση την έναρξη των έργων για την αποκατάσταση και αξιοποίηση του Καϊάφα. Ένα μεγάλο έργο που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ σχεδίασε, ωρίμασε, εξασφάλισε τη χρηματοδότησή του και δημοπράτησε, μπαίνει στη φάση της κατασκευής.

Ήταν το προσωπικό στοίχημα όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ στη Ζαχάρω που το κέρδισαν με επιμονή, με κόπο και προσήλωση. Η σημαντικότητα του για την περιοχή μας είναι τεράστια. Ο Καϊάφας είναι η ναυαρχίδα της προόδου και ευημερίας του τόπου μας.

Η πρώτη φάση που ξεκίνησε αφορά «Παρεμβάσεις Εκσυγχρονισμού για το Συγκρότημα Καϊάφα», με προϋπολογισμό 5 εκατομμυρίων ευρώ για έργα εξυγίανσης των υδάτων, αποκατάσταση - ανάδειξη των σπηλαίων των Ανυγρίδων Νυμφών και εκσυγχρονισμού των υφιστάμενων δημόσιων υποδομών (ύδρευση, ενέργεια, αποχέτευση και αντιπυρική προστασία). Η δεύτερη και τρίτη φάση, με προϋπολογισμούς 5 και 7 εκατομμυρίων αντίστοιχα, έχουν εξασφαλισμένη χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ και το μόνο που απομένει στην παρούσα κυβέρνηση είναι να μην μπλοκάρει τα έργα, όπως κάνει με τον οδικό άξονα Πάτρα – Πύργος.

Καλούμε τον λαό της περιοχής, τους φορείς του τόπου και τη Δημοτική Αρχή στην πιο πλατιά συστράτευση προκειμένου να απαιτήσουμε την ομαλή ολοκλήρωση του έργου. Τα στελέχη και οι φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ Ζαχάρως θα είμαστε πάντα στην πρώτη γραμμή της όποιας προσπάθειας για το καλό του τόπου. Στα πέντε χρόνια διακυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ αποδείξαμε ότι μπορούμε να κάνουμε και μεγάλα έργα. ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ!».

2020 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)