to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:00 | 23.05.2015

Κοινωνία

Και τρίτος εργαζόμενος νεκρός από την έκρηξη στα ΕΛΠΕ

Πρόκειται για τον Αντώνη Αβράμπο, ηλικίας 27 ετών - Την προηγούμενη Τρίτη κατέληξαν ο υπάλληλος των ΕΛΠΕ Χαράλαμπος Δευτεραίος, 41 ετών, πατέρας δύο παιδιών και ο εργαζόμενος της εργολαβικής εταιρείας Ραμαντάν Ντελιλάι, κάτω των 30 ετών, πατέρας ενός παιδιού


Άλλος ένας εργαζόμενος στα ΕΛΠΕ, ο τρίτος κατά σειρά, έχασε τη ζωή του από την έκρηξη της 8 Μαΐου. Πρόκειται για τον 27χρονο Αντώνη Αβράμπο, ο οποίος δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή.

Συλλυπητήρια Π. Λαφαζάνη και Π. Σκουρλέτη στην οικογένεια του τρίτου θύματος από την έκρηξη στα ΕΛΠΕ 

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Παναγιώτης Λαφαζάνης και ο Γενικός Γραμματέας Ενέργειας και Ορυκτών Πρώτων Υλών, Απόστολος Αλεξόπουλος, συγκλονισμένοι από την αναγγελία του θανάτου και τρίτου εργαζόμενου, του Αντώνη Αβράμπου, ηλικίας 27 ετών, εξαιτίας του τραγικού δυστυχήματος που συνέβη στις 8 Μαΐου 2015 στα ΕΛΠΕ, εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Παράλληλα, δηλώνουν τη βούληση του υπουργείου και της κυβέρνησης να στηρίξουν την οικογένειά του με όλα τα δυνατά μέσα που διαθέτουν, όπως άλλωστε έχει δηλώσει ότι θα κάνει και η νέα Διοίκηση των ΕΛΠΕ.

Ο Π. Λαφαζάνης και ο Α. Αλεξόπουλος τονίζουν ότι η νέα τραγική εξέλιξη με το θάνατο και τρίτου εργαζόμενου, του Αντώνη Αβράμπου, υπογραμμίζει την ανάγκη να υπάρξει σε βάθος και χωρίς κανένα συμβιβασμό και συγκάλυψη, η διαλεύκανση των αιτιών του τραγικού δυστυχήματος και να αποδοθεί με παραδειγματικό τρόπο και χωρίς εξισορροπήσεις, η τιμωρία όσων έχουν, άμεση ή έμμεση ευθύνη για την τραγωδία.

Ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης  Πάνος Σκουρλέτης εκφράζει τα συλλυπητήριά του στην οικογένεια του εργαζόμενου Αντώνη Αβράμπου.

Όπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Εργασίας, όπως οφείλουν άλλωστε, θα εκτελέσουν με τη μεγαλύτερη αποφασιστικότητα το καθήκον τους, ελέγχοντας την τήρηση της εργατικής και ασφαλιστικής νομοθεσίας στο χώρο των εγκαταστάσεων. 

Η  πλήρης διαλεύκανση των αιτιών του δυστυχήματος και η απόδοση ευθυνών, είναι επιβεβλημένη.

Η τήρηση της εργατικής νομοθεσίας, πολύ περισσότερο σε τομείς που έχουν να κάνουν με την υγεία και την ασφάλεια στην εργασία, δεν είναι πολυτέλεια, ιδίως σε δύσκολους καιρούς. Είναι υποχρέωση και καθήκον, για την εκπλήρωση των οποίων θα εργαστεί συστηματικά το Σώμα Επιθεωρητών Εργασίας.

tags: ΕΛΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)