to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Και τώρα θα απολογηθούν

Eπί τρεις μέρες η κυβέρνηση θα συρθεί σε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Θα βρεθεί απολογούμενη. Και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις, όσες βρει και όσες επινοήσει


H πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης που κατέθεσαν στη Βουλή ο Αλέξης Τσίπρας και η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ είναι μια σημαντική πολιτική κίνηση.  Όχι γιατί περιμένει κάποιος να ανατραπεί η σημερινή κοινοβουλευτική πλειοψηφία. Καμία κυβέρνηση δεν εγκαταλείπει την εξουσία επειδή το ζητάει η αντιπολίτευση, όσο χάλια κι αν τα έχει κάνει.

Είναι σημαντική κίνηση γιατί επί τρεις μέρες η κυβέρνηση θα συρθεί σε συζήτηση εφ’ όλης της ύλης. Θα βρεθεί απολογούμενη. Και θα κληθεί να δώσει απαντήσεις -όσες βρει και όσες μπορέσει να επινοήσει- για να δικαιολογήσει τα πεπραγμένα της.

Θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για τη διαχείριση της πανδημίας. Για την εγκατάλειψη των νοσοκομείων. Για τις ΜΕΘ που εδώ και δυόμισι χρόνια αρνείται να φτιάξει. Για τα άθλια στατιστικά θνητότητας που εμφανίζει η χώρα. Για την ασύστολη κερδοσκοπία της ιδιωτικής Υγείας και το κόστος των τεστ.

Θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για την ακρίβεια. Για το καρτέλ της ενέργειας που λεηλατεί τα νοικοκυριά πολύ πριν ξεκινήσουν οι διεθνείς ανατιμήσεις στο φυσικό αέριο. Για τη σταθερή άρνηση να υιοθετήσει κάποια, έστω, από τα μέτρα που έχει εισηγηθεί η Κομισιόν στα κράτη-μέλη προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.

Και φυσικά θα κληθεί να δώσει απαντήσεις για την κατάρρευση του κράτους στην κακοκαιρία.


Και οι πολίτες θα βλέπουν και θα κρίνουν. Δεν θα περάσει εύκολα αυτές τις τρεις ημέρες η κυβέρνηση.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)