to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:34 | 05.12.2014

πηγή: Αυγή

Πολιτική

Και τώρα η συγκυβέρνηση ''ανακάλυψε'' σύμπνοια ΣΥΡΙΖΑ - δανειστών (βίντεο)

«Ο υπουργός ή διαθέτει μεγάλη φαντασία ή βρίσκεται σε πανικό» δήλωσε ο Κώστας Πουλάκης μέλος της Π.Γ. του ΣΥΡΙΖΑ στη εκπομπή Κοινωνία Ωρα Mega, προσθέτοντας ότι το «για όλα φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ» βιάζει τη λογική των τηλεθεατών, ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διασύνδεση με την τρόικα.


Ο Κώστας Πουλάκης εξήγησε ότι: «Ζούμε μια ιστορική στιγμή κατά την οποία στην τελευταία αξιολόγηση που πάει να κάνει η τρόικα στην κυβέρνηση, σε μια κυβέρνηση που μιλούσε για το τέλος του Μνημονίου, η τρόικα πιέζει την κυβέρνηση γιατί ζητούν να ολοκληρώσει όλα όσα είχε υπογράψει πριν 2 – 3 χρόνια και δεν τα έχει ολοκληρώσει και θέλει «τα χρωστούμενα, τώρα άμεσα, και να τα πάρει όλα».

Είναι σαφές, βέβαια ότι οι δανειστές γνωρίζουν ότι όταν μιλήσει η λαϊκή βούληση θα έρθει να συζητήσει με μία νέα κυβέρνηση που διαφωνεί,  που θέλει να λύσει τα προβλήματα της υπάρχουσας ανθρωπιστικής κρίσης που έχει δημιουργηθεί από την κυβερνητική πολιτική. «Η λύση είναι στο λαό, να αποφασίσει ο λαός για το τι θέλει να ακολουθήσει» υποστήριξε ο Κ. Πουλάκης.

Αργ. Ντινόπουλος: Συγκοινωνούντα δοχεία δανειστές - ΣΥΡΙΖΑ

Ο υπουργός Εσωτερικών Αργύρης Ντινόπουλος και ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Γιάννης Κουτσούκος επεχείρησαν με ένα νέο κυβερνητικό εύρημα να αντιπολιτευτούν τον ΣΥΡΙΖΑ. Ανακάλυψαν σήμερα σύμπνοια ΣΥΡΙΖΑ – δανειστών (τρόικας). Ο μεν υπ. Εσωτερικών αφού υποστήριξε ότι «δανειστές και ΣΥΡΙΖΑ είναι συγκοινωνούντα δοχεία» κατήγγειλλε την «τυχοδιωκτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ που πυροδοτεί την πολιτική αστάθεια» βασίζοντας τον ισχυρισμό του στα πρωτοσέλιδα των ΝΕΩΝ και της ΑΥΓΗΣ ερμηνεύοντάς τα όμως με το δικό του τρόπο. Επέμεινε να προβάλει τις εκλογές ως πολιτική ανωμαλία και το αυτονόητο αίτημα του ΣΥΡΙΖΑ, ως πολιτική αστάθεια.  

Απόλυτα ευθυγραμμισμένος στην αντιπολιτευτική αυτή γραμμή της Ν.Δ. και ο Γιάννης Κουτσούκος του ΠΑΣΟΚ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διαθέτει τα ίδια επιχειρήματα με την τρόικα επειδή μιλάει για την ύπαρξη δημοσιονομικού κενού, ενώ όπως υποστήριξε "δεν χρωστάμε τίποτα και σε κανέναν". Δεν υπάρχει δημοσιονομικό κενό συμπλήρωσε. 

Όταν μάλιστα ο Κώστας Πουλάκης επικαλέστηκε άρθρο της Καθημερινής με το θέμα αυτό, ο Γ. Κουτσούκος είπε σε έναν άπταιστα λαϊκιστικό λόγο «ασπάζεστε και την Καθημερινή τώρα». Μόνο χαμόγελα βέβαια μπορεί να προκαλέσει αυτή η προσπάθεια μομφής στο ΣΥΡΙΖΑ από το ΠΑΣΟΚ που συγκυβερνά με τη Ν.Δ. εφαρμόζοντας κατά γράμμα όλες τις ακραίες μνημονιακές πολιτικές.

Μάλιστα καταγγέλλουν αμφότεροι τον ΣΥΡΙΖΑ που δεν συναινεί και αυτός σε μια νέα συμφωνία που θα παρείχε το απαραίτητο κλίμα «ομοψυχίας» που επιζητούν οι δανειστές και η τρόικα για να περάσουν τα νέα σκληρά μέτρα.

Κατερίνα Μπρέγιαννη

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)