to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Και τώρα η ώρα του «Ινδιάνου»

Είναι από τις περιπτώσεις που το θύμα παρά τη δικαίωσή του θα πρέπει να κινηθεί κατά αυτού του άθλιου κράτους


Αυτή κι αν είναι μια είδηση που έπρεπε να περάσει στα ψιλά. Γιατί πού ακούστηκε να ακούγονται και να προβάλλονται ειδήσεις που αμφισβητούν το αλάθητο της ΕΛ.ΑΣ. και των δελτίων Τύπου που γίνονται copy paste ειδήσεις; Πού ακούστηκε να γίνεται είδηση πως και με τη βούλα της Δικαιοσύνης απαλλάχτηκε οριστικά και αμετάκλητα ο “Ινδιάνος” από τον μισό Ποινικό Κώδικα που είχε επιχειρήσει να του φορτώσει η ΕΛ.ΑΣ. μετά τα επεισόδια του 2021 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, που είχαν αποτέλεσμα τον τραυματισμό ενός αστυνομικού και τον τραυματισμό κάθε έννοιας δικαιοσύνης όταν πρόκειται για την κατασκευή βολικών ενόχων; Σε έναν άνθρωπο πήγαν να τα φορτώσουν τότε όλα, βάζοντάς τον άδικα φυλακή για επτά ολόκληρους μήνες βασισμένοι σε ένα κατηγορητήριο - σουρωτήρι που έμπαζε από παντού.

Όπως αποκάλυψε χτες το documento.gr,  με βούλευμα που εξέδωσε το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Αθηνών, παύουν όλες οι κατηγορίες σε βάρος του 31χρονου. Πρόκειται για μια απόφαση που όχι μόνο εκθέτει την ΕΛ.ΑΣ. και τους αστυνομικούς που το χειρίστηκαν αλλά και την τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη για την κάλυψη που παρείχε στους κάκιστους έως εξωφρενικούς χειρισμούς των αστυνομικών, που δεν συνάδουν με ευρωπαϊκό κράτος δικαίου. Σε δήλωσή του με αφορμή την έκδοση του απαλλακτικού βουλεύματος, ο συνήγορος υπεράσπισης του «Ινδιάνου» Παύλος Σαράκης εκφράζει την ικανοποίησή του και υπογραμμίζει πως «ήρθε η σειρά να λογοδοτήσουν στη Δικαιοσύνη οι εμπνευστές αυτής της άθλιας υπόθεσης».

Και ναι, είναι από τις περιπτώσεις που το θύμα παρά τη δικαίωσή του θα πρέπει να κινηθεί κατά αυτού του άθλιου κράτους που οι μηχανισμοί του δεν κάνουν πίσω ακόμη και όταν όλα φωνάζουν πως κινούνται σε λάθος κατεύθυνση αφαιρώντας επτά μήνες από τη ζωή ενός ανθρώπου.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)