to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Και τώρα, ανοσία της αγέλης!

«Η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη, η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν(!). Το σύστημα Υγείας δεν θα γίνει μονομέτωπο(!)»


Πέθανε τη Δευτέρα ο πρώην Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων Κόλιν Πάουελ σε ηλικία 84 ετών αν και πλήρως εμβολιασμένος! Διαβάζεις την είδηση και σκέφτεσαι την ανευθυνότητα της κυβέρνησης Μητσοτάκη, που, διά του νέου υπουργού Υγείας Θ. Πλεύρη, ανακοίνωσε, ως νέα επιλογή για την αντιμετώπιση της πανδημίας, την «ανοσία της αγέλης»!

Αναρωτιέσαι τι είδους επιστήμονες συγκροτούν την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία υποτίθεται πως συμβουλεύει την πολιτική ηγεσία να λαμβάνει τις πλέον κατάλληλες αποφάσεις για τη δημόσια Υγεία…

Η πρόσφατη απελευθέρωση των κλειστών χώρων διασκέδασης, υποτίθεται μόνο για τους εμβολιασμένους, που θεωρούνται άτρωτοι(!), τελικά δημιούργησε εκατοντάδες κορωνοπάρτι μέσα και έξω από μπαρ.  Όλοι φύρδην μίγδην, σαν σαρδέλες, με ποτά και τσιγάρα καταλαμβάνουν τα πεζοδρόμια, με τους πεζούς να κατεβαίνουν στο οδόστρωμα για να φτάσουν στον προορισμό τους.

Και πριν, και τώρα αποδεικνύεται ότι δεν υπάρχουν αξιόπιστοι μηχανισμοί ελέγχου για τα πρωτόκολλα που ανακοινώνονται. Είναι ουσιαστικά από πλημμελείς έως ανύπαρκτοι. Και είναι διότι οι περισσότερες υπηρεσίες είναι αδιάφορες και σε μεγάλο βαθμό διεφθαρμένες.

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, όταν επικαλέστηκε τα στοιχεία της ελληνικής αποτυχίας με τα χαμηλά ποσοστά εμβολιασμού, τον υψηλό αριθμό θανάτων, την πρόωρη χαλάρωση των μέτρων, το μακρύτερο και αναποτελεσματικότερο lockdown της Ευρώπης, τις αδιαφανείς χρηματοδοτήσεις ΜΜΕ και την άρνηση της κυβέρνησης να στηρίξει το ΕΣΥ, έλαβε την ακόλουθη απάντηση από τον πρωθυπουργό.

«Η θέση της κυβέρνησης είναι δεδομένη, η οικονομία και η κοινωνία δεν θα ξανακλείσουν(!). Το σύστημα Υγείας δεν θα γίνει μονομέτωπο(!) με αποκλειστική αναφορά στην Covid. Είναι θέση αρχής(!). Τα 6,3 εκατομμύρια πολίτες που εμβολιάστηκαν δικαιούνται την ελευθερία τους...».

Δικαιούνται και κορωνοπάρτι και σαρδελοποίηση στα ΜΜΜ; Κι αν ο χειμώνας οξύνει την κατάσταση με χιλιάδες αρρώστους και νεκρούς; Με πολίτες χωρίς πρόσβαση στο ΕΣΥ, ακόμα και στη στοιχειώδη θέρμανση! Κι αν το ζητήσουν οι επιστήμονες;

Εκατό εκατομμύρια(!) κρίσιμες διαγνωστικές εξετάσεις δεν έγιναν στην Ε.Ε. επειδή οι πολίτες δεν μπορούσαν να προσφύγουν στα φρακαρισμένα συστήματά Υγείας, όπως αποκάλυψε η επίτροπος Υγείας της Ε.Ε. Πώς θα αντιμετωπιστεί αυτή η κρίση; Με φρεγάτες και αεροπλάνα;

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)