to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:33 | 28.09.2022

Πολιτική

Αν και τα «Νέα» δεν το είδαν, ο ΣΥΡΙΖΑ και η Νεολαία του βρέθηκαν στην διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία του Ιράν

Σε άρθρο γνώμης στο σημερινό φύλλο των «Νέων» αναφέρεται ειρωνικά ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δεν βρέθηκαν στην φεμινιστική διαμαρτυρία μπροστά από την ιρανική πρεσβεία


(φωτ. Eurokinissi)

Μάλλον τα «Νέα» δεν είδαν τον ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και την Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στην μεγάλη φεμινιστική διαμαρτυρία έξω από την πρεσβεία του Ιράν. Πώς αλλιώς να εξηγηθεί ότι δημοσίευσαν άρθρο που υπογράφεται από τον Ανδρέα Παππά, που θέλησε να ενημερώσει για τη ύπαρξη της συγκεκριμένης πρεσβείας, πάντα με σκωπτικό και ειρωνικό ύφος! 

Ειδικότερα, στο σημερινό φύλλο των «Νέων», συμπεριλήφθηκε άρθρο γνώμης με τίτλο «Έχει και το Ιράν πρεσβεία» προκειμένου να ειρωνευτεί και να κριτικάρει όποια δηλώνει φεμινίστρια και δεν βρέθηκε μπροστά από την πρεσβεία του Ιράν για να διαμαρτυρηθεί για όσα εκτυλίσσονται στην χώρα, μετά και τον θάνατο της Μαχσά Αμινί. Κάτι τέτοιο θα μπορούσε να βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα αν είχε δημοσιευθεί νωρίτερα από την συγκέντρωση διαμαρτυρίας της Τρίτης. Ωστόσο, τα «Νέα» επέλεξαν να δημοσιεύσουν το εν λόγω άρθρο ακριβώς μια μέρα μετά την κινητοποίηση στην πρεσβεία του Ιράν. 

«Οι ριζοσπάστριες φεμινίστριες είναι ίσως απασχολημένες εντρυφώντας στα Gender Studies. Οι κνίτες προετοιμάζονται για τις γιορτές στον Γράμμο τον Αύγουστο, άσε που μόλις τελείωσε και το φεστιβάλ τους. Αλλά και η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ, η νεολαία του ΠΑΣΟΚ και βέβαια οι πανταχού παρούσες συλλογικότητες γιατί δεν διαδηλώνουν για όσα γίνονται στο Ιράνq Απ ο,τι φαίνεται μάλλον προτάσσουν ως στόχο να ανατραπεί η αυταρχική κυβέρνηση Μητσοτάκη. Εδώ υπάρχει υποψία ότι παρακολουθούσαν κάποτε το τηλέφωνο του Σπίρτζη, με σφαγές διαδηλωτών στο Ταμπρίζ θα ασχολούμαστε;», γράφει ο Α. Παππάς.

Με μια απλή αναζήτηση στο διαδίκτυο θα μπορούσε κανείς να βρει σχετικές φωτογραφίες, που δείχνουν ξεκάθαρα την μαζική συμμετοχή στην συγκέντρωση, αλλά και την παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. 

Αν, ωστόσο, είναι δύσκολο, παραθέτουμε εμείς τις σχετικές φωτογραφίες: 

Η γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Ράνια Σβίγκου (φωτ. Eurokinissi)

Με την σειρά που εμφανίζονται από αριστερά: Η Ειρ. Αγαθοπούλου, βουλεύτρια Κιλκίς του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και αν. τομεάρχισσα Δικαιοσύνης αρμόδια για θέματα Ισότητας, η Χ. Καφαντάρη, βουλεύτρια Δ. Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ και η Αν. Καββαδία, υπεύθυνη Φεμινιστικής Πολιτικής, Πολ. Γραμματεία ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ. 

Στην συγκέντρωση παρών ήταν και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης, καθώς και άλλα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης. 

Το πανό της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ «Γυναίκα, Ζωή, Ελευθερία: Αλληλεγγύη στις αγωνιζόμενες γυναίκες στο Ιράν»

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)