to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:33 | 27.10.2015

πηγή: eleftheriaonline

Κοινωνία

Και τα δικαστήρια Καλαμάτας είχαν στόχο οι ακροδεξιοί, πιστοί του Δία

Ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση άσκησε ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου στους 5 βομβιστές και τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια Καλαμάτας, όπου οι 28χρονος και 30χρονος Δραμινοί θα οδηγηθούν σήμερα και αύριο, ο 52χρονος φερόμενος ως αρχηγός Καλαματιανός, ο 25χρονος από τη Χαλκιδική και ο 34χρονος Δραμινός, φερόμενος ως δεύτερος στην ιεραρχία.


Το χώρο στα Δικαστήρια της Καλαμάτας κατόπτευαν οι 5 βομβιστές - τρομοκράτες, όταν ένας αστυνομικός της Ασφάλειας Καλαμάτας τους είδε το περασμένο Σάββατο και τους θεώρησε ύποπτους. Είδε κάποιες κινήσεις που δεν του άρεσαν και συνδυάζοντας και τα στοιχεία που τους είχε δώσει το Τμήμα Ασφάλειας της Σπάρτης, οι Μεσσήνιοι αστυνομικοί κινητοποιήθηκαν άμεσα, τους προσήγαγαν και εντόπισαν και το αυτοκίνητό τους.

Οι 5 βομβιστές, με ηγέτη τον 52χρονο Καλαματιανό ηλεκτρονικό και το δεύτερο σε ιεραρχία Δραμινό που κατασκεύαζε τις βόμβες με συνταγές από το Διαδίκτυο, ήθελαν να προκαλέσουν σοκ στην κοινή γνώμη. Είχαν προετοιμάσει 4 βόμβες, στις δύο μεγάλης ισχύος είχαν δέσει μπίλιες από μονόβολα φυσίγγια και όχι τυχαία πυροτεχνουργός τις χαρακτήρισε δολοφονικές. Η ιδεολογία της οργάνωσής τους "ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ" για την καθαρότητα των Ελλήνων και τους μπάσταρδους Βυζαντινούς που κατέστρεψαν την Αρχαία Ελλάδα, ήθελαν να γίνει διεθνώς γνωστή. Εάν οι δύο αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που έβαλαν στην Καλαμάτα και την Σπάρτη δεν είχαν το αναμενόμενο αποτέλεσμα, θα χρησιμοποιούσαν τις υπόλοιπες βόμβες για να τους μάθουν. Οι αστυνομικοί βρήκαν και σημειώσεις, μαζί και τον όρκο πίστης και μύησης της ομάδας τους γραμμένο στα αρχαία ελληνικά. Ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Κων. Κυριακόπουλος, στην παρουσίαση της υπόθεσης που έγινε χθες στην Τρίπολη, ανέφερε χαρακτηριστικά ότι «οι άνθρωποι θέλανε να προκαλέσουνε σοκ» -γι' αυτό έδεσαν τις μπίλιες από τα μονόβολα φυσίγγια, για να έχει μεγαλύτερη διασπορά η βόμβα.

ΜΕ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΗΣ ΜΟΝΑΔΑΣ ΘΑ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΕΥΑΝ ΣΤΟΝ ΤΑΫΓΕΤΟ

Οι 5 βομβιστές είχαν συγκεντρώσει εξοπλισμό που δεν έχει ούτε στρατιωτική μονάδα, όπως λένε αξιωματικοί της Αστυνομίας που χειρίστηκαν την υπόθεση. Σε μια - δυο μέρες θα στρατοπέδευαν στον Ταΰγετο, για να χαθούν και τα ίχνη τους. Είχαν βρει τον τόπο, είχαν σκηνές και στρατιωτικές φόρμες, ακόμα και δεξαμενές νερού και ό,τι χρειάζεται για μια στρατιωτική εκστρατεία. Από το βουνό θα κατέβαιναν στην Καλαμάτα τις νύχτες, θα χτυπούσαν και θα έφευγαν. Αν και δεν αποκάλυψαν στους αστυνομικούς ποιο θα ήταν το επόμενο χτύπημα, είπαν πού στόχευαν: Τις βόμβες θα έβαζαν σε στόχους που θα προκαλούσαν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο ντόρο στην κοινή γνώμη και θα διασάλευαν, σύμφωνα με τη στόχευσή τους και την πεποίθησή τους, τη λειτουργία κάποιων διαβρωμένων θεσμών κατά τους ίδιους, όπως η δικαιοσύνη· αλλά και οικονομικούς στόχους όπως τράπεζες, γιατί θεωρούν τους τραπεζίτες μασόνους και πως εκμεταλλεύονται τον πόνο του λαού, αλλά και τη ΔΟΥ Καλαμάτας. Είπαν ακόμα στους αστυνομικούς ότι ξεκίνησαν τη δράση τους από την Πελοπόννησο γιατί εδώ πρωτοπάτησαν οι 12 θεοί, παρόλο που οι ίδιοι είναι πιστοί του Δία και όχι του δωδεκάθεου, καθώς κάποιοι θεοί στράφηκαν ενάντια στον πατέρα των θεών.

ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ 52ΧΡΟΝΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ

Τις βόμβες και όλα τα πειστήρια οι αστυνομικοί τα βρήκαν στο σπίτι του 52χρονου φερόμενου ως αρχηγού του σκληρού πυρήνα των 5 βομβιστών της "ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ", στην Καλαμάτα, καθώς και στο αυτοκίνητο με το οποίο ήρθαν οι 3 Δραμινοί και ο ένας από τη Χαλκιδική στην Καλαμάτα. Τις βόμβες -τις οποίες έφεραν από τη Δράμα και τελειοποίησαν στο σπίτι του 52χρονου- και τις σημειώσεις οι αστυνομικοί τις βρήκαν στο σπίτι και σε αυτές είναι γραμμένος ο όρκος της ομάδας. Ανάμεσά τους υπάρχουν και κάποιες φωτοτυπίες, το περιεχόμενο των οποίων υπήρχε και σε ηλεκτρονική μορφή, συγκεκριμένα σε στικάκια, και αφορούσε κάποια ενημέρωση στο κοινό σχετικά με την ιδεολογική τους ταυτότητα. Οσο για την ιδεολογική τους ταυτότητα, δεν έχει καμία πολιτική απόχρωση και κανέναν κομματικό χώρο. Ούτε η ιστοσελίδα τους, ούτε το πιστεύω τους παραπέμπει σε κάτι ανάλογο. Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι η ομάδα έχει και άλλα μέλη στην Τρίπολη, την Βόρεια Ελλάδα και αλλού, αλλά μέχρι την ανατίναξη του αυτοσχέδιου εκρηκτικού μηχανισμού την περασμένη Παρασκευή στην Τράπεζα της Ελλάδος στην Καλαμάτα, δεν είχαν προκαλέσει το νόμο. Επίσης θα πρέπει να σημειώσουμε ότι η ομάδα προτοεμφανίστηκε το 2009 και δεν έχουν προκύψει στοιχεία ότι είναι περισσότερα μέλη της ενταγμένα στο σκληρό πυρήνα των 5 βομβιστών. Οι "ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ" είναι ιδεολογικά αντίθετοι στο Χριστιανισμό και το Βυζάντιο γιατί πιστεύουν ότι ήταν ο ολετήρας της Αρχαίας Ελλάδας. Θεωρούν μιάσματα και μπάσταρδους τους Βυζαντινούς, γι' αυτό και ο δεύτερος στόχος τους ήταν το άγαλμα του Κων. Παλαιολόγου στο Μυστρά, δύο ώρες μετά το χτύπημα στην Καλαμάτα.

ΣΥΝΔΥΑΣΜΟΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

Η Ασφάλεια Καλαμάτας προέβη στη σύλληψη των 5 βομβιστών αλλά και το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης συνεισέφερε σημαντικά στοιχεία, τα οποία αξιοποιήθηκαν και από τις δύο υπηρεσίες. Οταν έγιναν οι δύο εκρήξεις αμέσως ο υποστράτηγος επικοινώνησε με τους δύο διευθυντές Αστυνομίας, Μεσσηνίας Διαμαντή Μητρόπουλο και Λακωνίας Σταύρο Τουφεξή και από τα στοιχεία οδηγήθηκαν στο ότι ενδεχομένως πρόκειται για την ίδια ομάδα, παρόλο που είχαν χτυπήσει διαφορετικούς στόχους. Υπολόγισαν τις ώρες και το Τμήμα Ασφάλειας Σπάρτης και το Εγκληματολογικό Γραφείο βρήκαν σημαντικά στοιχεία που βοήθησαν στο πού να κατευθυνθούν οι έρευνες. Στο να συνδυαστούν τα στοιχεία βοήθησε μια μαρτυρία και έτσι οι Λάκωνες αστυνομικοί βεβαιώθηκαν ότι το ύποπτο αυτοκίνητο στον τόπο της έκρηξης είχε σχέση με τους βομβιστές. Επιπλέον στα πειστήρια στον τόπο της έκρηξης, που αξιοποιήθηκαν από το Εγκληματολογικό της Σπάρτης, βρέθηκαν κομμάτια δραμινής εφημερίδας που προφανώς ήταν γεμισμένα στο μεταλλικό σωλήνα που έσκασε. Με τον τύπο του αυτοκινήτου και δύο γράμματα από την πινακίδα που παρέπεμπαν εκτός Πελοποννήσου, οι αστυνομικοί δούλεψαν και έκαναν τους συνδυασμούς για να προχωρήσει η έρευνα. Στο μεταξύ, στη Μεσσηνία όλες οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αστυνομίας είχαν τεθεί σε συναγερμό και πιθανοί στόχοι επιτηρούνταν από αστυνομικούς της Ασφάλειας. Οταν πέρασαν οι βομβιστές από τα Δικαστήρια της Καλαμάτας δεν θεωρήθηκαν τυχαία ύποπτοι και προσήχθησαν. Οπως αποδείχτηκε αργότερα οι βομβιστές είχαν δύο αυτοκίνητα και είχαν αλλάξει τις πινακίδες. Αξίζει να σημειωθεί ότι το γρήγορο αποτέλεσμα και οι συλλήψεις οφείλονται στην άριστη συνεργασία της Διεύθυνσης Αστυνομίας Μεσσηνίας και Λακωνίας.

ΟΙ ΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ

Ποινική δίωξη για τρομοκρατική οργάνωση άσκησε ο εισαγγελέας Δημήτρης Σταύρου στους 5 βομβιστές και τους παρέπεμψε στην ανακρίτρια Καλαμάτας, όπου οι 28χρονος και 30χρονος Δραμινοί θα οδηγηθούν σήμερα και αύριο ο 52χρονος φερόμενος ως αρχηγός Καλαματιανός, ο 25χρονος από τη Χαλκιδική και ο 34χρονος Δραμινός, φερόμενος ως δεύτερος στην ιεραρχία.

Κατά περίπτωση οι κατηγορίες που ασκήθηκαν στους 5 συλληφθέντες είναι οι εξής: Τρομοκρατία από κοινού και κατ' εξακολούθηση τέλεση των εγκλημάτων: της έκρηξης, της κατοχής εκρηκτικών υλών και βομβών, στα πλαίσια τρομοκρατικής οργάνωσης. Σύσταση και ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση. Διεύθυνση τρομοκρατικής οργάνωσης. Κατοχή όπλων και πυρομαχικών. Προμήθεια και κατοχή χασίς κατά συναυτουργία, για αποκλειστική χρήση των δραστών. 

 

Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

Στην παρουσίαση της υπόθεσης χθες το μεσημέρι στην Τρίπολη συμμετείχαν ο γενικός περιφερειακός αστυνομικός διευθυντής Πελοποννήσου, υποστράτηγος Κωνσταντίνος Κυριακόπουλος, οι διευθυντές Αστυνομίας Μεσσηνίας, ταξίαρχος Διαμαντής Μητρόπουλος και Λακωνίας, αστυνομικός διευθυντής Σταύρος Τουφεξής και οι διευθυντές της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Καλαμάτας Βασίλης Τσιγαρίδης και του Τμήματος Ασφαλείας Σπάρτης Ζαχαρίας Αγρανιώτης.

Οι συλληφθέντες είναι όλοι Ελληνες ηλικίας 25, 28, 30, 34 και 52 ετών. Ο 52χρονος είναι ο Καλαματιανός και φέρεται ως αρχηγός, ενώ ο 25χρονος είναι από τη Χαλκιδική και οι άλλοι τρεις από τη Δράμα. Με τον 52χρονο και γνωρίστηκαν μέσω του ιστότοπου της ομάδας "ΕΨΙΛΟΝ ΕΥ", ενώ επικοινωνούσαν κυρίως μέσω του Facebook. Υπενθυμίζουμε ότι και στις δύο βομβιστικές επιθέσεις στην Καλαμάτα, στην Τράπεζα της Ελλάδος, και στο Μυστρά, στο άγαλμα του Κων. Παλαιολόγου, οι δράστες είχαν γράψει με μαύρο σπρέι το σύμβολό τους, ένα σταυρό και δύο αντίρροπα Εψιλον.

ΟΙ ΕΡΕΥΝΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ

Σε έρευνες που έγιναν στα σπίτια τους, στην Καλαμάτα και στη Δράμα, καθώς και στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν συνολικά και κατασχέθηκαν: 4 αυτοσχέδιοι εκρηκτικοί μηχανισμοί, 4 κυνηγετικά όπλα, από τα οποία το ένα με ενσωματωμένο δίποδο και διόπτρα, 3 τόξα και 2 βαλλίστρες, ποσότητα χασίς 10,2 γραμμαρίων, ποσότητα νιτρικής αμμωνίας, βάρους 3 κιλών περίπου, 2.599 φυσίγγια διαφόρων τύπων και διαμετρημάτων, 43 βέλη, 2 γεμιστήρες πιστολιού, 2 τσεκούρια, σπαθί, μαχαίρια και σουγιάδες, σιδηρογροθιά και 2 γκλομπς,

89 καπνογόνα-βεγγαλικά, 3 συσκευές ενδοεπικοινωνίας (μοτορόλα), ηλεκτρονικοί υπολογιστές και στικάκια, κινητά τηλέφωνα, 3 κουκούλες τύπου full face, είδη ρουχισμού (φόρμες στρατιωτικού τύπου, γάντια, τζάκετ κ.ά.), διάφορα είδη “επιχειρησιακού” εξοπλισμού (θήκες μαχαιριών, ζώνες φυσιγγίων, σακίδια κ.ά.), διάφορα έγγραφα και σημειώσεις και 2 αυτοκίνητα, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων.

Οι αστυνομικές έρευνες και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Καλαμάτας, για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους στη διάπραξη ή στο σχεδιασμό και άλλων παρόμοιων αδικημάτων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)