to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

20:59 | 22.11.2017

Πολιτική

Και στου Λοβέρδου την ποδιά σφάζονται τα... κανάλια

Στο επίκεντρο των δελτίων ειδήσεων η καταστροφή στη Δυτική Αττική με προσπάθεια για ολοένα και περισσότερη σπέκουλα. Ακολούθησαν ρεπορτάζ για την αναβολή της συζήτησης της επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ για την υπόθεση της πώλησης βλημάτων στη Σαουδική Αραβία, η κατάθεση απόρρητων εγγράφων στη Βουλή από τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, Ανδρέα Λοβέρδο, οι έλεγχοι σε Έλληνες πολίτες στα αεροδρόμια της Γερμανίας...


Ας δούμε τις ειδήσεις που τα κανάλια διαστρέβλωσαν, δεν... είδαν ή πέρασαν στα ψιλά...



«Το επίθετο που χαρακτηρίζει τον κ. Μητσοτάκη: Θρασύδειλος»

Κυβερνητικές πηγές σχολιάζουν την κατηγορηματική απόφαση της αξιωματικής αντιπολίτευσης να μην δεχθεί την ολιγοήμερη αναβολή της συζήτησης της επίκαιρης ερώτησης για τον Πάνο Καμμένο. (αναλυτικά)




 

Ομόφωνη αποδοκιμασία του Ανδρ. Λοβέρδου από τη Διάσκεψη των Προέδρων

Ο Ν. Βούτσης προειδοποίησε με εμπλοκή της Δικαιοσύνης αν υπάρξει διαρροή τονίζοντας ότι είναι «τουλάχιστον ακατανόητη» η κατάθεση των απορρήτων εγγράφων. (αναλυτικά)


 

1.459.834 νοικοκυριά οι δικαιούχοι του κοινωνικού μερίσματος

Ο συνολικός αριθμός των μελών των δικαιούχων νοικοκυριών ανέρχεται σε 3.472.734 άτομα, δηλαδή στο 32% του πληθυσμού της χώρας ενώ το μέσο ύψος του μερίσματος εκτιμάταισε 483 ευρώ ανά νοικοκυριό. (αναλυτικά)


 

Προϋπολογισμός εξόδου από τα μνημόνια: Πρωτογενές πλεόνασμα 3,82% και ανάπτυξη 2,5%

Κατατέθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Βουλή ο κρατικός Προϋπολογισμός 2018, ο οποίος και θα ψηφιστεί στην Ολομέλεια στις 22 Δεκεμβρίου και ο οποίος, σύμφωνα με την εισαγωγή που υπογράφουν οι αρμόδιοι υπουργοί, «θα σηματοδοτήσει την έξοδο της χώρας από μια μακρά περίοδο προγραμμάτων μακροοικονομικής προσαρμογής». (αναλυτικά)


 

Η πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ που δεν... γνώριζε τις αποφάσεις - Βίαιη προσαγωγή του πρώην διευθυντή αποφάσισε η Εξεταστική

Τέλος στον εμπαιγμό βάζουν ομόφωνα τα μέλη της Εξεταστικής που διερευνά τα σκάνδαλα στην Υγεία: Ο υπόδικος πρώην διευθυντής του ΚΕΕΛΠΝΟ, Θ. Παπαδημητρίου, καλείται για τελευταία φορά να προσέλθει ως μάρτυρας στην Επιτροπή, το πρωί της Τρίτης 28/11, αλλιώς θα ενεργοποιηθεί η προβλεπόμενη διάταξη για βίαιη προσαγωγή του. Η κ. Κουρέα-Κρεμαστινού, που εξετάστηκε ως μάρτυρας, αν και πρόεδρος του ΚΕΕΛΠΝΟ, δήλωσε άγνοια για επίσημα έγγραφα του Οργανισμού που της παρουσιάστηκαν. (αναλυτικά)


 

«Hic Rhodus, hic salta: Η Ν.Δ. ποιες δαπάνες θα περικόψει για να μειώσει τους φόρους;»

«Δεν απαντά ούτε σε ένα "και" της Εισηγητικής Έκθεσης και ανάλογα δεν έχει απολύτως τίποτε να αντιπροτείνει» σχολιάζουν πηγές του Υπουργείου Οικονομικών αναφορικά με την ανακοίνωση που έσπευσε να εκδώσει η Νέα Δημοκρατία. (αναλυτικά)


 

Παράλληλος πρόεδρος: Δική του αντιπολίτευση εξαγγέλλει ο Άδ. Γεωργιάδης επειδή η Ν.Δ. «δεν μπορεί»!

Μετά από σειρά διαφοροποιήσεων από την ηγεσία της Ν.Δ., με πιο κραυγαλέα την παρέμβασή του περί Κέντρου, ο αντιπρόεδρος του κόμματος προχώρησε χθες και στο πρώτο του εβδομαδιαίο "διάγγελμα" μέσα από το κανάλι στο YouTube. Ο Άδωνις Γεωργιάδης δεν έκρυψε τη διαφωνία του με την επίσημη "γραμμή" στο θέμα των πλημμυρών στη δυτική Αττική αφήνοντας σαφείς αιχμές για "αβρότητα και ευγένεια". (αναλυτικά)


 

Πολιτική απόφαση της κυβέρνησης να καταλήξουμε σε προτάσεις που θα ενισχύσουν συνολικά τον Τύπο

Ο Υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης, Νίκος Παππάς, εκκίνησε σήμερα κύκλο επαφών με εκπροσώπους του έντυπου Τύπου, στο πλαίσιο της δέσμευσης της Πολιτείας για λήψη μέτρων στήριξης ενός από τους κλάδους που επλήγησαν σημαντικά στα χρόνια της κρίσης, με άμεση επίπτωση στις θέσεις εργασίας και τους εργαζόμενους. (αναλυτικά)


 

Μετά το αίτημα Παπαδημούλη, αύριο η συζήτηση στο Ευρωκοινοβούλιο για τις φονικές πλημμύρες στη Δυτική Αττική

Αύριο, στις 10.15 ώρα Ελλάδας, η Επιτροπή Περιφερειακής Πολιτικής (REGI) του Ευρωκοινοβουλίου, θα συζητήσει για τις φονικές πλημμύρες στην Δυτική Αττική και την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη, αναφέρει στο τουίτερ ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης. (αναλυτικά)


 

Tο δικαίωμα των γυναικών σε μια ζωή χωρίς βία

Η Σύμβαση του Συμβουλίου της Ευρώπης για την πρόληψη και καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών γίνεται νόμος του κράτους και το Τμήμα Φεμινιστικής Πολιτικής / Φύλου του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποίησε ανοιχτή εκδήλωση με αφορμή Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών, στις 25 Νοεμβρίου. (αναλυτικά)



 

Σε δίκη για κακούργημα ο Στ. Ψυχάρης και δέκα τραπεζικά στελέχη για το δάνειο των 45 εκατ. ευρώ

Σε δίκη ενώπιον του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων παραπέμπονται, με βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών, ο άλλοτε επικεφαλής του ΔΟΛ, Σταύρος Ψυχάρης και δέκα τραπεζικά στελέχη, σχετικά με υπόθεση δανείου που είχε λάβει ο πρώην εκδότης. (αναλυτικά)


 

Ενόχληση και δυσφορία του υπουργείου Προ.Πο. για τους ελέγχους Ελλήνων στα αεροδρόμια της Γερμανίας

Ενόχληση και δυσφορία εκφράζουν κύκλοι του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, για τους ελέγχους Ελλήνων πολιτών στα αεροδρόμια της Γερμανίας και κυρίως με τον τρόπο που γίνονται αυτοί. (αναλυτικά)


 

Αύξηση 6,9% των εξαγωγών προς χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Διατήρησαν οι ελληνικές εξαγωγές τη δυναμική τους στο εννεάμηνο του 2017, παρά τα προβλήματα που εξακολουθούν να ταλανίζουν την ελληνική επιχειρηματικότητα, διευρύνοντας το αποτύπωμά τους στις διεθνείς αγορές με ιδιαίτερα σημαντική την αύξηση των εξαγωγών προς τις Τρίτες Χώρες. (αναλυτικά)


 

Στο επίκεντρο της πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών τα δικαιώματα των εργαζομένων και οι ανάγκες των ΟΤΑ

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, συναντήθηκε σήμερα, Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2017, με το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΠΟΕ – ΟΤΑ). Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης, ο Διευθυντής του Γραφείου Υπουργού, Δημοσθένης Παπασταμόπουλος. (αναλυτικά)


 

Ένταση στην πλατεία Σαπφούς με ακροδεξιά στοιχεία

Δεύτερη μέρα έντασης σήμερα στην πλατεία Σαπφούς της Μυτιλήνης με ολιγομελή ομάδα Αφγανών προσφύγων και μεταναστών να επιστρέφουν εκεί και να προσπαθούν να στήσουν τις σκηνές τους διεκδικώντας άμεσα να τους χορηγηθεί άσυλο και να αναχωρήσουν από το νησί για το εσωτερικό της Ελλάδας. Στην προσπάθεια των Αφγανών αντέδρασαν κάποιοι περαστικοί οι οποίοι μαζί με τους γύρω από την πλατεία επιχειρηματίες κάλεσαν στην Αστυνομία. (αναλυτικά)


 

Πρόγραμμα ΑΚΣΙΑ: 5,1 εκατ. ευρώ σε Δήμους για την εξόφληση υποχρεώσεων

Ο Υπουργός Εσωτερικών, Πάνος Σκουρλέτης, ενέκρινε την 15η επιχορήγηση συνολικού ποσού 5.146.468,18 ευρώ σε Δήμους της χώρας. (αναλυτικά)


 

«Κυβερνητική δέσμευση η θεσμοθέτηση της υποχρεωτικής δίχρονης προσχολικής εκπαίδευσης από την επόμενη σχολική χρονιά»

Συνάντηση με αντιπροσωπεία της Π.Ο.Ε.- Ο.Τ.Α. είχε ο υφυπουργός Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων Δημήτρης Μπαξεβανάκης, νωρίτερα σήμερα, Τετάρτη. (αναλυτικά)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)