to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Και στο βάθος εκλογές...

Χάρης Θεοχάρης, υπουργός Τουρισμού, πριν από έναν μήνα (στις 13 Φεβρουαρίου), για τον κορωνοϊό: «Πολλοί Ευρωπαίοι τουρίστες που επέλεγαν την Ασία ως προορισμό τους τώρα θα στραφούν σε νέες αγορές».


Ο υπουργός Τουρισμού διακρίνει δηλαδή μια θετική επίπτωση στην πανδημία του κορωνοϊού: ότι θα βοηθήσει τον ελληνικό τουρισμό. Έναν μήνα μετά έκλεισαν τα τουριστικά καταλύματα έως τις 30 Απριλίου (και βλέπουμε για μετά)!

Παναγιώτης Αρκουμανέας, πρόεδρος ΕΟΔΥ, στις 31 Ιανουαρίου, έξω από το Μέγαρο Μαξίμου μετά από σύσκεψη με τον πρωθυπουργό: "Είναι μια λοίμωξη με χαμηλή μεταδοτικότητα και μέτρια θνητότητα, σαν μια βαριά γρίπη. Άρα και να έρθει κάποια στιγμή στη χώρα μας, δεν χρειάζεται να υπάρχει πανικός. Είμαστε έτοιμοι».

Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, στις 12 Μαρτίου, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ, παραδέχεται την αύξηση της τιμής των αντισηπτικών από το 1 στα 3 ευρώ και εκτιμά ότι «δεν είναι μικρή ποσοστιαία, αλλά όχι και αδικαιολόγητη, γιατί ένα προϊόν αυξάνει την τιμή του βάσει του κόστους και βάσει της προσφοράς, άρα δεν μπορείς να πεις ότι αυτό είναι αισχροκέρδεια».

Μπάμπης Παπαδημητρίου, βουλευτής Ν.Δ., τον Μάιο του 2019, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΪ (παρέα με τον Άρη Πορτοσάλτε): «Οι καλές ιδέες στα έξυπνα κράτη δεν έχουν μια ιδεολογία από πίσω να σέρνεται. Εγώ έχω ακούσει ως ιδέα ότι από τα κρατικά νοσοκομεία τα μισά τουλάχιστον πρέπει να κλείσουν. Γιατί είναι φορείς ασθενειών, γιατί έχουν πρόβλημα. Μπορεί να συζητηθεί αυτό; Μόνο αν υπάρξει ηρεμία. Αν όμως έχεις τον Τσίπρα, που λέει αυτά που λέει, δεν μπορεί να κάνεις μια σοβαρή συζήτηση».

Άδωνις Γεωργιάδης, υπουργός Ανάπτυξης, προεκλογικά, σε συνέντευξη στο newpost: «Εμείς λέμε ότι συγχωνεύουμε νοσοκομεία. Αυτοί θα ανοίξουν όλα τα νοσοκομεία. Εμείς λέμε να απολύσουμε δημόσιους υπαλλήλους. Αυτοί θέλουν να προσλάβουν δημόσιους υπαλλήλους»

Τι δεν καταλαβαίνεις;

Ότι υποεκτίμησαν το πρόβλημα ελπίζοντας (στην καλύτερη γι’ αυτούς περίπτωση) ότι θα ξεπερνούσε την Ελλάδα;

Ότι πουλούσαν ηρεμία στους ιθαγενείς ενώ ερχόταν το τσουνάμι;

Ότι είναι ανίκανοι να διαχειριστούν την κρίση, όχι τώρα που είναι όντως δύσκολα τα πράγματα, αλλά όταν είχαν χρόνο να σχεδιάσουν;

Ότι ήταν και παραμένουν ιδεοληπτικοί ακόμη και τώρα, που ο νεοφιλελευθερισμός τους καταρρέει ως ιδεολογία που μπορεί να αντισταθεί στις κρίσεις;

Το μόνο που τους νοιάζει είναι η πολιτική τους επιβίωση.

Να είναι μπροστά στις δημοσκοπήσεις και να κερδίζουν εκλογές, όποτε κι αν αυτές γίνουν - ακόμη και με κατεστραμμένη την οικονομία από τον κορωνοϊό...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)