to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

0:16 | 11.01.2013

Διεθνή

Και πάλι πυροβολισμοί σε σχολείο στις ΗΠΑ

Νέα επίθεση σε σχολείο στις ΗΠΑ. Ένοπλος πυροβόλησε, με αποτέλεσμα να έχουν χτυπηθεί τουλάχιστον δύο άνθρωποι




Ένας μαθητής τραυματίστηκε τελικά από σφαίρες στο λύκειο στο Ταφτ της Καλιφόρνιας, και ο φερόμενος ως δράστης συνελήφθη, ανακοίνωσε το γραφείο του τοπικού σερίφη.

"Ένας μαθητής πυροβολήθηκε στον εξωτερικό χώρο του σχολείου", δήλωσε στο δίκτυο CNN ο Ρέι Προύιτ εκπρόσωπος του σερίφη της κομητείας του Κέρν, χωρίς να προσδιορίζει τη σοβαρότητα των τραυμάτων του θύματος.

"Αυτός ο μαθητής μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο στο Μπέικερσφιλντ. Έχουμε συλλάβει έναν ύποπτο, ο οποίος είναι επίσης μαθητής", πρόσθεσε.

Ένας αξιωματικός από το γραφείο του σερίφη, είχε δηλώσει νωρίτερα στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι δύο άνθρωποι είχαν χτυπηθεί από σφαίρες στο επεισόδιο αυτό.

"Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες είχαμε και δεύτερο θύμα, αλλά προφανώς αυτό δεν συμβαίνει", δήλωσε ο Προύιτ. "Συνεχίζουμε να ερευνούμε στο σχολείο", πρόσθεσε. Δεν διευκρίνισε πάντως αν ο οπλοφόρος χρησιμοποίησε καραμπίνα.

Δεν έχει επίσης καταστεί γνωστό αν το θύμα και ο οπλοφόρος γνώριζαν ο ένας τον άλλο, ούτε το κίνητρο για τους πυροβολισμούς, που έλαβαν χώρα στο κτίριο Επιστημών του λυκείου

Νέα δέσμη μέτρων για τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων

Η τραγική ειρωνεία είναι ότι την Πέμπτη ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν δήλωσε την Πέμπτη στην ομάδα εργασίας που μελετά το νομοθετικό πλαίσιο για τον έλεγχο των πυροβόλων όπλων ότι εξετάζει μια νέα δέσμη συστάσεων, τις οποίες θα παραδώσει στον Πρόεδρο Μπαράκ Ομπάμα την ερχόμενη Τρίτη.

Ο Μπάιντεν, κατά τη διάρκεια μιας συνόδου για το κυνήγι και τις ομάδες υπαίθριου αθλητισμού, δήλωσε ότι δύο προτάσεις είναι πιθανό να αποτελέσουν μια έκκληση για καθολικό έλεγχο του ιστορικού των αγοραστών όπλων, καθώς και για την απαγόρευση των μεγάλων γεμιστήρων για επιθετικά τουφέκια.

Ο Μπάιντεν είπε ότι υπάρχει μόνο ένα "μικρό παράθυρο" για δράση και θα παραδώσει τις συστάσεις του μέχρι την Τρίτη στον Ομπάμα.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)