to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Και πάλι η λύση από την Αριστερά

Άρθρο του βουλευτή Δράμας και τομεάρχη Δικαιοσύνης της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ Θεόφιλου Ξανθόπουλου στην εφημερίδα «ΤΑ ΝΕΑ»


Η χώρα βιώνει πρωτοφανή κρίση, μια κρίση «τριφασική». Τα προβλήματα στην οικονομία ξεκίνησαν από το τέλος του 2019, παρά τους ισχυρισμούς της Κυβέρνησης. Ο κορωνοϊός επισκέφθηκε την χώρα αρχές του χρόνου, ενώ το μείγμα επιβαρύνθηκε δραματικά με την κρίση στα Ελληνοτουρκικά. Ήδη εδώ και ένα μήνα τουρκικό ερευνητικό σκάφος κινείται (και όχι μόνο) σε περιοχές όπου η χώρα μας ασκεί κυριαρχικά δικαιώματα.

Η Κυβέρνηση αυτοϋπονομεύθηκε  στηριζόμενη στην επικοινωνιακή της υπεροπλία και την σιγή (εξαγορασμένη;;;;;) των ΜΜΕ, δεν πήρε έγκαιρα μέτρα και μοιάζει πελαγωμένη κάτω από το βάρος των πολλαπλών προβλημάτων. Ήδη η πυρκαγιά στο κολαστήριο της Μόριας πυροδότησε εξελίξεις απρόβλεπτες ενώ οι διαρροές για γραπτή συμφωνία με την Τουρκία, εν αγνοία των πάντων, επιτείνει την αίσθηση της περιδίνησης, στην οποία έχει περιέλθει.

Ο ΣΥΡΙΖΑ από την πλευρά του, ένα χρόνο μετά τις εκλογές και μετά την οριστική αναβολή του συνεδρίου του, επιχειρεί μία τομή που τόσο έχει ανάγκη το Κόμμα αλλά κυρίως η Κοινωνία. Με σειρά αλλαγών τόσο στο Κομματικό αλλά και στο Κοινοβουλευτικό Πεδίο επιχειρεί να αναδιατάξει τις δυνάμεις του και να τις αντιστοιχήσει πρωτίστως με τις ανάγκες των καιρών. Να πείσει την Κοινωνία ότι υπάρχει η Λύση προς τα Αριστερά!!!

Η Κρίση οξύνεται καθώς η Κοινωνία εισπράττει τις συνέπειες της Κυβερνητικής Πολιτικής. Η ύφεση του β΄ τριμήνου ανήλθε σε 15,2 % ενώ ο Τουρισμός, το «υπερόπλο» της χώρας απέφερε ελάχιστα, σε σχέση με τα προβλεπόμενα. Η ύφεση αποτελεί χρυσή ευκαιρία για τις συντηρητικές δυνάμεις της χώρας για να αναδιατάξουν για μια ακόμη φορά το σκηνικό σε βάρος του μεγάλου τμήματος της Κοινωνίας, των μισθωτών και των αυτοαπασχολουμένων. Η Κυβέρνηση κώφευσε στην πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ για εμπροσθοβαρή μέτρα και ήδη η ανεργία εξελίσσεται εφιαλτικά.

Στον τομέα της πανδημίας διαπιστώνουμε την άκρως επιπόλαιη στάση της. Αντί να εκμεταλλευθεί τον χρόνο από το πρώτο κύμα μέχρι σήμερα, ώστε να θωρακίσει την χώρα για το επερχόμενο δεύτερο κύμα, αρκέσθηκε να κεφαλαιοποιήσει την αρχική επιτυχία και άφησε την Κοινωνία αφρούρητη. Αντί να μεριμνήσει για τη μείωση των μαθητών στις τάξεις, την πρόσληψη καθαριστριών, αλλά και εκπαιδευτικών, την αλλαγή ωραρίων λειτουργίας, η Υπουργός Παιδείας χορήγησε «παγουρίνο».  Και αντί να θωρακίσει το ΕΣΥ προχώρησε σε σπασμωδικές κινήσεις με ελάχιστες προσλήψεις μερικές εκ των οποίων μάλιστα 3μηνης διάρκειας.

Μείζον όμως είναι το θέμα με την Τουρκία. Το ερευνητικό σκάφος κινείται εδώ και έναν μήνα παραβιάζοντας κυριαρχικά μας δικαιώματα και η Κυβέρνηση, αντί να ενεργοποιήσει τον διεθνή παράγοντα, να απαιτήσει κυρώσεις, να απομονώσει την Τουρκία, παλινωδεί ανάμεσα στο εάν το σκάφος ασκεί ή δεν ασκεί ερευνητική δραστηριότητα και αφήνει να εννοηθεί ότι έχει υπογράψει και έγγραφα σχετικά με την διευθέτηση της κρίσης……

Αυτά είναι τα επίδικα, αυτά είναι τα ζητήματα επάνω στα οποία θα δοκιμασθεί ο νέος ΣΥΡΙΖΑ αλλά και οι ιδέες και οι προτάσεις της Ανανεωτικής Ριζοσπαστικής Αριστεράς. Και τέλος, σ’ αυτά ο Πολίτης ζητά επαρκείς απαντήσεις, τέτοιες που θα τον κάνουν να ξαναεμπιστευθεί την Αριστερά, με κύριο κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ, ώστε η χώρα να βγει απ’ το αδιέξοδο και οι Πολίτες να πάρουν ξανά τη ζωή τους στα χέρια τους.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)