to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:41 | 02.12.2021

Κοινωνία

Και πάλι #diplasou: Επαναλειτουργεί η γραμμή ψυχολογικής στήριξης «11528»

Ξεκινάει και πάλι το “11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” που απευθύνεται σε ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους και τις οικογένειές τους


Η Γραμμή Ψυχολογικής Στήριξης “11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” επαναλειτουργεί με νέο ωράριο.

Η υπηρεσία που κέρδισε την εμπιστοσύνη οικογενειών, εκπαιδευτικών, επίσημων φορέων και στάθηκε δίπλα στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα καθ’ όλη τη διάρκεια της λειτουργίας της, περνά στην επόμενη φάση του σχεδιασμού της.

Τα επανειλημμένα κι αυξημένα σε αριθμό αιτήματα κατά την διάρκεια της πανδημίας συναντήθηκαν με τον προγραμματισμό μας κι έτσι από σήμερα, διατηρώντας το ίδιο επίπεδο επιστημονικής εγκυρότητας κι επαγγελματισμού, με αμείωτη αφοσίωση, ξεκινάμε και πάλι το “11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” με την προοπτική να προσφέρουμε ακόμη πιο αποτελεσματικά και με βιωσιμότητα για τους ΛΟΑΤΚΙ ανθρώπους, για την οικογένεια, για την εκπαιδευτική κοινότητα και για όποιο άτομο θέλει να μιλήσει για τον σεξουαλικό προσανατολισμό και την ταυτότητα, την έκφραση φύλου ή και τα χαρακτηριστικά φύλου με κάποια/ον ειδικό.

Χάρη στην δωρεά της εμπορικής εταιρείας “Procter & Gamble” το “11528 – ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” επαναλειτουργεί με νέο ωράριο, Δευτέρα με Παρασκευή (12:00 – 18:00) με τις ίδιες υπηρεσίες συμβουλευτικής, ψυχοκοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης και παρέμβασης στην κρίση. Τόσο οι τηλεφωνικές όσο κι οι τηλεματικές κλήσεις τηρούν τις αρχές δεοντολογίας και είναι εμπιστευτικές κι ανώνυμες.

Οι κλήσεις λειτουργούν με χρέωση 1 αστικής μονάδας από σταθερό ΟΤΕ για αστικά και υπεραστικά τηλεφωνήματα ανεξαρτήτως διάρκειας κλήσης. Οι χρεώσεις για κάθε άλλο πάροχο σταθερής και κινητής τηλεφωνίας διαφέρουν ανάλογα τον τιμοκατάλογό του. Ύστερα από αντίστοιχο αίτημα, η Vodafone Greece συνεχίζει και εξασφαλίζει μηδενικές χρεώσεις προς τον πενταψήφιο αριθμό από αριθμούς καρτοσυμβολαίου κινητής ή συμβολαίου κινητής ή και από καρτοκινητά Vodafone, ακόμη και χωρίς υπόλοιπο χρημάτων. Σε περιπτώσεις που η τηλεφωνική επικοινωνία κρίνεται αδύνατη παρέχεται η δυνατότητα επικοινωνίας και μέσω τηλεματικών κλήσεων.

To “11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ” είναι η συνέχιση της αρχικής συνεργασίας των τεσσάρων φορέων υλοποίησής του που και φέτος στηρίζουν: του Thessaloniki Pride (οργάνωση-leader για την περίοδο 2017-2019), της ΟΛΚΕ – Ομοφυλοφιλικής και Λεσβιακής Κοινότητας Ελλάδος,(οργάνωση-leader για την περίοδο 2015 – 2016) της Θετικής Φωνής και του Athens Pride (οργάνωση-leader για την περίοδο 2020 – 2022). Στην ομάδα μας καλωσορίζουμε φέτος το Orlando LGBT+ που θα παρέχει την επιστημονική ευθύνη.

Η υπηρεσία  λειτουργεί με την έμπρακτη υποστήριξη του Δήμου Αθηναίων που φιλοξενεί την δομή σε εγκαταστάσεις του.

11528-ΔΙΠΛΑ ΣΟΥ – Σε μας μπορείς να μιλήσεις ανοιχτά!

tags: ΛΟΑΤΚΙ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)