to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Και όμως λεφτά υπάρχουν

ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ κατ’ εξακολούθηση, λένε ψέματα χωρίς δισταγμό


ΤΟ ΠΡΩΤΟ τρίμηνο του 2021 ήταν ιδιαίτερα οδυνηρό και για την οικονομία. Η στάση εμπορίου δημιούργησε τον Μάρτιο 503 εκατ. απλήρωτους φόρους, ενώ στο σύνολο του πρώτου τριμήνου ο λογαριασμός ανήλθε στα 2,164 δισ. ευρώ.

ΤΗΝ ίδια περίοδο φούσκωσαν τα ληξιπρόθεσμα χρέη του Δημοσίου προς τους ιδιώτες, με το μεγαλύτερο πρόβλημα να εμφανίζεται στον τομέα της Υγείας και, φυσικά, δεν αφορά την αγορά των εμβολίων. Τα στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών δείχνουν αύξηση κατά 267 εκατ. ευρώ τον Μάρτιο, με το άθροισμα ληξιπρόθεσμων οφειλών και εκκρεμών επιστροφών φόρου να διαμορφώνεται στα 2,565 δισ. ευρώ.

ΛΟΓΙΚΟ και αναμενόμενο ώς ένα βαθμό, θα μπορούσε να πει κανείς, αφού η περιορισμένη οικονομική δραστηριότητα δεν άφησε μεγάλα περιθώρια στα δημόσια ταμεία.

ΜΟΝΟ που τα ελλείμματα των δημοσίων εσόδων καθόλου δεν εμπόδισαν υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη να πληρώνουν μετρητοίς με «φωτογραφικές αναθέσεις» όπου γουστάρουν και όπου τους συμφέρει, χωρίς κανείς να τους ελέγχει!

ΘΡΑΣΥΤΑΤΟΙ κατ’ εξακολούθηση, λένε ψέματα χωρίς δισταγμό. Για παράδειγμα, η υπουργός Θρησκευμάτων και ολίγον Παιδείας, παρότι παριστάνει την ευσεβή χριστιανή, δήλωσε πως η ανάθεση του έργου της τηλεκπαίδευσης στην αμερικανική Cisco δεν αναρτήθηκε στη "Διαύγεια" διότι ήταν δωρεάν! Μετά αποκαλύφθηκε ότι η δαπάνη ξεπέρασε τα 2 εκατομμύρια, με «δώρο» και τα προσωπικά δεδομένα 1,5 εκατομμυρίων Ελλήνων!

ΡΕΚΟΡΝΤΓΟΥΜΑΝ των απ’ ευθείας αναθέσεων έχει αναδειχθεί η Σοφία Νικολάου, γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, που αναμένει αυτές οι «επενδύσεις» σε κολλητούς να της δώσουν πλεονέκτημα ώστε να καταφέρει αυτή τη φορά να εκλεγεί βουλευτής.

ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ Εργασίας και Κοινωνικής Πολιτικής παραιτήθηκε από την υποχρέωση να εκδίδει τις συντάξεις αναθέτοντας το έργο σε ιδιώτη. Και όλα αυτά ενώ ο νόμος για τις απ’ ευθείας αναθέσεις ορίζει ότι: «Προσφυγή στη διαδικασία της απευθείας ανάθεσης επιτρέπεται όταν η εκτιμώμενη αξία της σύμβασης, χωρίς ΦΠΑ, είναι ίση ή κατώτερη από το ποσό των είκοσι χιλιάδων (20.000) ευρώ».

ΑΥΤΟΣ όμως που το τερμάτισε ήταν ο «βαρυσήμαντος» Κώστας Καραμανλής τζούνιορ, που ανέθεσε έργο αγοράς γαντιών σε επιπλοποιό της εκλογικής του περιφέρειας, των Σερρών! Ούτε μια στάλα ντροπή, έστω για τον συμβολισμό που έχει το όνομα που κληρονόμησε. Λεφτά υπάρχουν, αλλά για την πάρτη τους.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)