to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:53 | 24.12.2020

Κοινωνία

«Και οι ζωές των κρατουμένων μετράνε»: Διαμαρτυρία του του ΣΥΡΙΖΑ -ΠΣ στις φυλακές Κορυδαλλού, Θεσσαλονίκης, Λάρισας και Χανίων (φωτ. - βίντεο)

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ βρέθηκαν έξω από τις φυλακές Κορυδαλλού για να φωνάξουν «Και οι ζωές των κρατουμένων μετράνε» καθώς το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. σφυρίζει αδιάφορα και υποχρεώνει χιλιάδες ανθρώπους να ζουν στοιβαγμένοι, ο ένας πάνω στον άλλο, με τα κρούσματα του covid 19 να σαρώνουν - Kινητοποίηση και έξω από τις φυλακές Θεσσαλονίκης και Χανίων, αλλά και της Λάρισας σήμερα Πέμπτη 24/12


Φωτογραφίες - Βίντεο: Άγγελος Καλοδούκας

«Και οι ζωές των κρατουμένων μετράνε», φώναξαν μέλη του τομέα Δικαιωμάτων του κόμματος και της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ έξω από διάφορες φυλακές της χώρας.

Μετράνε όπως κάθε ανθρώπου, αλλά το υπουργείο ΠΡΟ.ΠΟ. σφυρίζει αδιάφορα και υποχρεώνει χιλιάδες ανθρώπους να ζουν στοιβαγμένοι, ο ένας πάνω στον άλλο, με τα κρούσματα του covid 19 να σαρώνουν. Οι φυλακές μετράνε ήδη νεκρούς και εκατοντάδες νοσούντες, αρκετοί από αυτούς βαριά. Ως φαίνεται, για τους κυβερνώντες οι ζωές των κρατουμένων μετράνε λιγότερο ή καθόλου, όπως και οι ζωές των φτωχών, των άστεγων, των κοινωνικά αποκλεισμένων, των «αόρατων» για τη σκληρή νεοφιλελεύθερη πολιτική.

Στις φυλακές Κορυδαλλού, οι φωνές των διαδηλωτών έφτασαν μέχρι τα κελιά. Οι κρατούμενοι απάντησαν  με τα γνωστά σφυρίγματα επικοινωνίας και χαιρετισμούς. «Οι κρατούμενοι δεν είναι μόνοι, η αλληλεγγύη μας ενώνει». Σήματα νίκης από την άλλη πλευρά. Η αλληλεγγύη, η ανθρωπιά, τα δικαιώματα θα νικήσουν, μετράει η ζωή, μετράνε οι ζωές όλων των ανθρώπων.

Στη διαμαρτυρία ήταν παρόντες οι βουλευτές Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας και Τρύφωνας Αλεξιάδης, η βουλευτής και αναπληρώτρια τομεάρχης δικαιοσύνης Ειρήνη Αγαθοπούλου, οι πρώην βουλευτές Άνετα Καββαδία, Ελένη Σταματάκη, η πρώην γενική γραμματέας διαφάνειας και ανθρωπίνων δικαιωμάτων Μαρία Γιαννακάκη και από το τμήμα αναπηρικής πολιτικής οι Αντώνης Ρέλας, Γιώργος Χρηστάκης

Ο Τομέας Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσουν τις δράσεις τους και τις επόμενες ημέρες, έξω από κάθε φυλακή, έξω από κάθε ξεχασμένο ή αόρατο χώρο.

Kινητοποίηση και σε Θεσσαλονίκη, Λάρισα και Χανιά

Αντίστοιχη δράση έγινε και έξω από τη φυλακή της Θεσσαλονίκης

...αλλά και των Χανίων:

Όπως και στη Λάρισα:

Όπως αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ Λάρισας, με αφορμή την έξαρση κρουσμάτων κορωνοιού μεταξύ των κρατουμένων, που έφτασαν τα 150 σύμφωνα με τα αποτελέσματα ελέγχων του ΕΟΔΥ, αλλά και τις καταγγελίες για μη τήρηση των πρωτοκόλλων για τη διασφάλιση της υγείας τους, τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ απαίτησαν τη διενέργεια συνεχών τεστ, καθώς και την άμεση παύση του υποχρεωτικού συνωστισμού και των εξαναγκαστικών συναθροίσεων.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)